گاهی در طراحیهایمان از قطعهای استفاده میکنیم که فوت پرینت آن را در کتابخانه آلتیوم دیزاینر نداریم. سادهترین راه جستجو در اینترنت و یافتن کتابخانه قطعه مورد نظر است. اما ممکنه فوت پرینت مورد نظرمان یافت نشود! خب اینجا تنها راه حل این است که خودمان دست به کار شویم و کتابخانه قطعه مورد نظر را طراحی کنیم.
شاید از دور راه حل هولناکی به نظر برسد اما وقتی آن را یاد بگیرید احتمالاً مثل من ترجیح میدید به جای اینکه زمانی را صرف کنید و در اینترنت جستجو کنید خیلی سریع خودتان کتابخانه را بسازید. 😎
شما میتوانید کتابخانه قطعه مورد نظرتان را درون فایل پروژهای که به آن قطعه نیاز دارید بسازید در این صورت شما تنها در همین پروژه میتوانید از فوت پرینت قطعه استفاده کنید مگر اینکه فایل کتابخانه را در پروژههای دیگر نیز کپی کنید. یا پروژه کتابخانهای ایجاد کنید و فوت پرینت قطعاتی که میسازید را در آن ذخیره کنید در این صورت این کتابخانه برای تمامی پروژهها در دسترس شما قرار دارد.
تنها مزیت قرار دادن کتابخانه در فایل پروژه این است که اگر شما فایل پروژه را برای شخص دیگری ارسال کردید کتابخانه قطعات استفاده شده در پروژه به همراه آن انتقال مییابد.
بدین منظور روی نام پروژه کلیک راست کرده و از گزینهAdd New to Project گزینه Schematic Library را انتخاب نمایید و یا به صورت میانبر کلیدهای N+L را بفشارید.
کتابخانه شماتیک در پروژه آلتیوم دیزاینر
ایجاد پروژه کتابخانه:
برای ایجاد پروژه کتابخانه به صورت زیر عمل میکنیم:
File –> New –> Project –> Integrated Library –> OK
ایجاد پروژه کتابخانه در آلتیوم دیزاینر 18
این روند در آلتیوم دیزاینر 16 کمی طولانیتر است:
ایجاد پروژه کتابخانه در آلتیوم دیزاینر 16
ایجاد پروژه کتابخانه در آلتیوم دیزاینر 16
در نوار سمت چپ پروژهای با پسوند “LibPkg” ایجاد میشود.
شماتیک کتابخانه (Schematic Library):
سپس روی نام پروژه کتابخانه ایجاد شده کلیک راست کرده و
Add New to Project –> Schematic Library
را انتخاب کنید. میتوان از کلید میانبر N+L نیز استفاده نمود.
ایجاد فایل شماتیک کتابخانه در آلتیوم دیزاینر 18
ایجاد فایل شماتیک کتابخانه در آلتیوم دیزاینر 16
در صفحه باز شده، شماتیک قطعه مورد نظر را میکشیم. بدین صورت که از نوار بالای صفحه Regtangler را انتخاب میکنیم و یک مستطیل میکشیم. (میتوانید به جای مستطیل هر شکل هندسی دیگری را نیز بکشید.)
شماتیک کتابخانه درآلتیوم دیزاینر 18
شماتیک کتابخانه درآلتیوم 16
سپس از همان نوار با ابزار Place Pin به تعداد مورد نیاز پینها را به مستطیل وصل میکنیم:
شماتیک کتابخانه درآلتیوم دیزاینر18
شماتیک کتابخانه درآلتیوم 16
نکته: قسمتی از پین که دارای علامت “*” است محل اتصال ترک به پین میباشد و باید حتماً به سمت خارج المان قرار گیرد.
شماتیک کتابخانه درآلتیوم دیزاینر18
با دبل کلیک روی پین میتوان Designator ، Name (شماره پایه مطابق با Usaer Manual قطعه) و Electrical Type را تنظیم کرد.
شماتیک کتابخانه درآلتیوم 18
شماتیک کتابخانه درآلتیوم 16
بعد از اینکه تمام پایههای قطعه را به همین ترتیب تنظیم کردید از نوار سمت چپ روی Component کلیک نمایید و اطلاعات قطعه را وارد کنید.
شماتیک کتابخانه درآلتیوم 18
شماتیک کتابخانه درآلتیوم 16
قسمت Register مربوط به شمارهگذاری در شماتیک است. با توجه به قطعه مورد استفاده حرفی را نوشته و حتماً علامت “?” را مقابل آن قرار دهید. شماره قطعه در آلتیوم به جای علامت سوال قرار میگیرد.
قسمت Default Comment و Symbol Reference نامی است که قطعه با آن ذخیره میشود و در کتابخانه با این نام جستجو میشود. میتوان این دو را متفاوت از هم قرار داد ولی قطعه با نام Symbol Reference ذخیره میشود.
نوشتن Text در کتابخانه آلتیوم دیزاینر 18
نوشتن Text در کتابخانه آلتیوم دیزاینر 16
با دبل کلیک کردن روی Text صفحه تنظیمات آن باز میشود که میتوانید فونت، سایز و رنگ آن را تغییر دهید .
نکته:اگر شماتیک قطعه مورد نظر را در پروژه دیگری دارید میتوانید آن را کپی کنید و در نوار سمت چپ قسمت SCH Library آن را Paste نمایید.
اضافه کردن شماتیک در کتابخانه آلتیوم دیزاینر
تا اینجا موفق شدیم شماتیک کتابخانه قطعه مورد نظرمان را بسازیم. پروژه را ذخیره میکنیم و به سراغ ساخت فوت پرینت آن میرویم. در قسمت دهم ( ساخت کتابخانه فوت پرینت PCB در آلتیوم دیزاینر ) به ساخت کتابخانه PCB خواهیم پرداخت. با سیسوگ همراه باشید.
آموزش آلتیوم دیزاینر قسمت دهم: ساخت کتابخانه (فوت پرینت PCB) - سیسوگ - Sisoog
۸ آبان ۱۳۹۸
[…] در قسمت نهم آموزش آلتیوم دیزاینر ایجاد پروژه کتابخانه و ساخت شماتیک قطعه در کتابخانه آلتیوم دیزاینر (Schematic Library) را آموزش دادیم. در این قسمت به ساخت PCB کتابخانه و طراحی فوت پرینت قطعه میپردازیم. با سیسوگ همراه باشید. […]
ریموت کنترل امروزه کاربرد زیادی پیدا کرده است؛ از ریموتهای درب بازکن تا ریموتهای دزدگیر و کنترل روشنایی همه از یک اصول اولیه پیروی میکنند و آنهم ارسال اطلاعات بهصورت بیسیم است....
امنیت همیشه و در همهی اعصار، مقولهی مهم و قابلتوجه ای بوده و همیشه نوع بشر به دنبال امنیت بیشتر، دست به ابداعات و اختراعات گوناگونی زده است. ریموت کنترل یکی از این اختراعات است. در این مقاله، به بررسی امنیت انواع ریموتهای کنترل خواهیم پرداخت....
با تشکر از مطالب مفید و عالی شما
سلام .پارامترهای یک قطعه رو چه جوری می تونیم از سایت دیجی کی در صفحه شماتیک لایبری import کنیم؟
[…] قسمت نهم ( ساخت کتابخانه شماتیک در آلتیوم دیزاینر ) آموزش آلتیوم دیزاینر ایجاد پروژه کتابخانه و ساخت […]
[…] در قسمت نهم آموزش آلتیوم دیزاینر ایجاد پروژه کتابخانه و ساخت شماتیک قطعه در کتابخانه آلتیوم دیزاینر (Schematic Library) را آموزش دادیم. در این قسمت به ساخت PCB کتابخانه و طراحی فوت پرینت قطعه میپردازیم. با سیسوگ همراه باشید. […]
[…] قسمت نهم آموزش آلتیوم دیزاینر به ایجاد کتابخانه در محیط آلتیوم […]