اینترنت اشیاء

اینترنت اشیا یا IOT چیست؟

اینترنت اشیا

شاید این روزها واژه IOT یا اینترنت اشیا زیاد به گوشتان خورده باشد اما معنا و یا کاربرد آن را ندانید. نظریه اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون بیان شده اما تنها  چندسالی است که به طور جدی در دنیای IT بر روی این مبحث کار می شود و نکته جالب اینجاست که بدانید در حال حاضر  اکثر کسب و کارهای در حال حرکت به سمت استفاده وسیع از این تکنولوژی هستند. برای اینکه اطلاعات بیشتری درمورد iot بدست بیاورید با ما همراه شوید.

اینترنت اشیا چیست؟

 اینترنت اشیا (Internet of Things) چیز جدید و نا آشنایی نیست چون اولین نمونه استفاده از این تکنولوژی، تولید و رونمایی از توستر متصل به اینترنت توسط یک کمپانی طی یک کنفرانس در سال ۱۹۸۹ بود.

به طور کلی اینترنت اشیا یک اکوسیستم است که، به واسطه آن تعدادی از دستگاه ها به کمک اینترنت به یکدیگر متصل می شوند و دستوراتی که به آنها داده می شود را طبق داده های موجود انجام می دهند و به نوعی با یکدیگر تعامل دارند.

طی سال های گذشته، اینترنت اشیا پیشرفت بسزایی در دنیای تکنولوژی داشته است برای مثال می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • دسترسی به سنسور های قابل اعتماد و مقرون به صرفه
  • افزایش در دسترس بودن پلتفرم های رایانش ابری
  • پیشرفت در فناوری های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

امروزه از اینترنت اشیا در لوازم خانگی ، گجت های هوشمند، ابزار های صنعتی پیچیده، ابزار های حمل ونقل و… استفاده می شود، برای مثال با استفاده از این فناوری شما می توانید، موجودی و تاریخ انقضا مواد خوراکی یخچال هوشمند خود را چک کنید، در واقع، اینترنت اشیا شما را قادر می سازد تا اشیا مورد استفاده خود را از راه دور و به کمک زیرساخت های اینترنتی مدیریت و کنترل کنید.

دستگاه های اینترنت اشیا چگونه کار می کنند؟

دستگاه های iot مختلف، عملکرد های متفاوتی دارند اما تمامی این دستگاه ها از نظر نحوه کار، شبیه یکدیگر هستند.

دستگاه‌های iot، ابزارهای فیزیکی هستند که چیزهایی را که در دنیای واقعی در جریانند را حس می‌کنند. آنها حاوی یک CPU یکپارچه، آداپتور شبکه و سیستم عامل هستند، معمولاً به سرور پروتکل پیکربندی Dynamic Host متصل هستند. همچنین برای عملکرد در شبکه، به یک آدرس IP نیاز دارند.

اکثر دستگاه های iot از طریق یک برنامه نرم افزاری، پیکربندی و مدیریت می شوند. به عنوان مثال، یک برنامه در تلفن هوشمند شما برای کنترل چراغ های خانه شما. برخی از دستگاه ها دارای وب سرورهای یکپارچه هستند که نیاز به برنامه های خارجی را از بین می برد! به عنوان مثال، هنگامی که وارد اتاق می شوید، چراغ ها بلافاصله روشن می شوند.

 

نمونه هایی از دستگاه های اینترنت اشیا

امنیت خانه

محرک اصلی خانه های هوشمند و ایمن، اینترنت اشیا است. انواع سنسورها، چراغ‌ها، آلارم‌ها و دوربین‌ها (که همه آنها را می‌توان از طریق تلفن هوشمند کنترل کرد) از طریق اینترنت اشیا به هم متصل می‌شوند تا امنیت دائمی (7*24) را فراهم کنند.

اینترنت اشیا

ردیاب های فعالیت

ردیاب‌های فعالیت یا همان گجت های هوشمند دستگاه‌های حسگری هستند که می‌توانند شاخص‌های سلامت کلیدی را در زمان واقعی نظارت و انتقال دهند. شما می توانید فشار خون، حرکات فیزیکی و سطح اکسیژن خود را ردیابی و مدیریت کنید.

گجت هوشمند

امنیت و ایمنی صنعتی

سیستم‌های شناسایی، حسگرها و دوربین‌های مجهز به اینترنت اشیا را می‌توان در مناطق محدود برای شناسایی دشمنان قرار داد. آنها همچنین می توانند افزایش فشار و نشت های کوچک مواد شیمیایی خطرناک را شناسایی کرده و قبل از اینکه به مشکلات جدی تبدیل شوند، آنها را برطرف کنند.

 

عینک واقعیت افزوده

عینک‌های واقعیت افزوده (AR) عینک‌های قابل پوشیدن هستند و به شما کمک می کنند انیمشن ها و ویدیو های سه بعدی را با کیفیت فوق العاده و با حضور در دنیای واقعی تماشا کنید. اطلاعات در داخل لنز عینک ارائه می شود و می تواند به کاربران در دسترسی به برنامه های اینترنتی کمک کند.

اینترنت اشیا

چرا اینترنت اشیا مهم است؟

با توجه به توضیحاتی که داده شد، این سوال پیش می آید که چرا اینترنت اشیا در دنیای امروزی انقدر مهم است؟

اگر بخواهیم ساده بیان کنیم، iot این امکان را برای دنیای فیزیکی فراهم کرده تا با دنیای دیجیتال ملاقات کند و با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند. این تکنولوژی سازمان ها را قادر می سازد کارهای روزانه خود را خودکار و ساده کنند.

از آنجا که اینترنت اشیا، سال به سال در حال پیشرفت و توسعه می باشد، شرکت ها از ارزش های تجاری فوق العاده ای که می تواند ارائه دهند استفاده می کنند. در اینجا برخی از مهم ترین مزایای اینترنت اشیا برای کسب و کار ها آورده شده است:

  • برای ایجاد مدل های کسب و کار جدید و جریان های درآمد
  • برای بهبود تصمیمات تجاری از طریق بینش های مبتنی بر داده، از داده های iot
  • برای افزایش بهره وری و کارایی عملیات تجاری
  • برای افزایش تجربه مشتری

اگرچه iot هم مثل تمام کسب و کارها، تحت تاثیر منفی COVID-19 قرار داشت، اما طبق مطالعات و پیش بینی های انجام شده، در بازه زمانی  2020-2024 این فناوری به CAGR 11.3 درصدی دست خواهد یافت.

انتشار مطالب با ذکر نام و آدرس وب سایت سیسوگ، بلامانع است.

شما نیز میتوانید یکی از نویسندگان سیسوگ باشید.   همکاری با سیسوگ

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *