آردوینو برد جدید معرفی می‌کند!

blog
۱۳۹۹-۱۱-۰۷
2 دقیقه

رزبری پای پیکو (Raspberry Pi Pico) اولین میکروکنترلری است که توسط بنیاد رزبری پای طراحی شده است. اخبار حاکی از آن است که این برد قرار است برای آردوینو پورت شود، در حالی که تیم سازنده آردوینو، خودشان در حال کار بر روی برد توسعه دیگری هستند که از همین میکروکنترلر RP2040 استفاده می‌کند.

شاید برای شما مفید باشد: آموزش رزبری پای از 0 تا 100 از مقدماتی تا پیشرفته

Raspberry Pi Pico به این دلیل اهمیت دارد که از اولین تراشه سیلیکونی طراحی شده توسط خود بنیاد رزبری پای استفاده می‌کند. یک میکروکنترلر هوشمند و کم هزینه که بر پایه Arm Cortex-M0 دو هسته‌ای ساخته شده است.

در حالی که Pico اولین برد با میکروکنترلر RP2040 است، آخرین برد نیز نخواهد بود. حتی تیم آردوینو نیز با چند اطلاعیه مهم از این میکروکننترلر استقبال می‌کند.

اولین خبر این است که آردوینو برای Raspberry Pi Pico و سایر بردهای ساخته شده با RP2040 پورت می شود.

شاید برای شما مفید باشد: آموزش رزبری پای از 0 تا 100 از مقدماتی تا پیشرفته

در بیانیه مشترک از ماسیمو بانزی و فابیو ویولانته آمده است که: “ما قصد داریم هسته آردوینو را به این معماری جدید منتقل کنیم تا همه بتوانند از تراشه RP2040 با اکوسیستم آردوینو (IDE ، ابزار خط فرمان و هزاران کتابخانه) استفاده کنند.”

 

Pimoroni تولید سه محصول مبتنی بر RP2040 را اعلام کرده است.

Pimoroni تولید سه محصول مبتنی بر RP2040 را اعلام کرده است.

خبر دوم این است که تیم آردوینو در حال طراحی یک برد رسمی با همان میکروکنترلر RP2040 می باشد.

بخشی از توضیحات بانزی و ویولانته (طراحان آردوینو) درباره بورد جدید:

“ما برای طراحی، از بردهای Nano مثل ماژول بلوتوث و u-blox NINA Wi-Fi کمک گرفتیم. همچنین برخی ویژگی‌های کلیدی موجود در آن‌ها را نیز اضافه کردیم.

هدف این است که افراد بتوانند با استفاده از سخت افزار جدید ما، یک ماژول ارتباطی و Arduino Create IoT Cloud برنامه‌های خود را توسعه دهند.

شاید برای شما مفید باشد: آموزش رزبری پای از 0 تا 100 از مقدماتی تا پیشرفته

در برد جدید از تعدادی سنسور MEMS کیفیت بالا ساخت شرکت STM استفاده شده است. (این سنسور دارای یک IMU نه محوره و یک میکروفون می‌باشد)

طراحی قسمت‌های مختلف برد، مثل بخش تغذیه، با دیگر بردها متفاوت بوده و نوآوری در آن‌ها قابل مشاهده است.

همچنین RP2040 از حافظه فلش خارجی استفاده می‌کند. این در حالی است که اکثر میکروکنترلر ها از حافظه فلش داخلی استفاده می‌کنند. ما بر روی این برد یک حافظه فلش 16 مگابایتی تعبیه کرده ایم که دست برنامه نویس را برای برنامه نویسی و آپدیت‌های OTA (over-the-air)  بسیار بازتر می‌کند.”

adafruit RP2040

adafruit نیز در حال طراحی بوردی با RP2040 می باشد.

 

برد جدید Arduino که Arduino Nano RP2040 Connect لقب گرفته است، تنها بردی نیست که از Raspberry Pi RP2040 استفاده می‌کند. شرکت Pimoroni مستقر در شفیلد اعلام کرده که طراحی یک برد کوچک با USB Type-C به نام Pimoroni Tiny 2040 را نهایی کرده است. همچنین همراه آن یک ماکرو پد Keybow و یک کنسول بازی دستی به نام PicoSystem نیز معرفی کرده است که با همان میکروکنترلر RP2040 طراحی شده اند.

Adafruit نیز تأیید کرده است که قرار است در آینده نزدیک یک فیدر بورد با RP2040 طراحی کند. همچنین اسپارک فان (SparkFun) نه تنها بردهای RP2040 Pro Micro و Thing Plus، بلکه یک پردازنده RP2040 سازگار با اکوسیستم MicroMod خود را نیز معرفی کرده است.

اطلاعات بیشتر در مورد RP2040 و Raspberry Pi Pico را می توانید در سایت hackster.io ببینید.

منبع

اطلاعات
4
0
لینک و اشتراک
profile

Yalda

متخصص الکترونیک

علاقه‌مند به یادگیری چیزهای جدید!

مقالات بیشتر
slide

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند. فروش در پالت
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد. جستجو در آیسی
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند. برو به فروشگاه سیسوگ
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند. پرسش در سیسوگ فرم
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
خانواده سیسوگ

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد.
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند.
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

دیدگاه ها

profile
اکبر عبدی گفت :
۱۴۰۰-۰۱-۱۲ ۲۳:۳۹

سلام
برای استفاده از این برد باید پایتون یا همون میکرو پایتون برنامه نویسی کنیم یا با سی و سی پلاس پلاس هم میشه؟

profile
Digi Boy گفت :
۱۴۰۰-۰۱-۱۶ ۱۰:۱۱

درود بر شما.
بله، از زبان‌های مختلف می‌توانید استفاده کنید.
همین طور سیستم عامل یونیکس نیز بر روی آن اجرا می‌شود.
https://sisoog.com/2021/02/28/%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-%d8%b9%d8%a7%d9%85%d9%84-%db%8c%d9%88%d9%86%db%8c%da%a9%d8%b3%db%8c-fuzix-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%b1%d8%b2%d8%a8%d8%b1%db%8c-%d9%be%d8%a7%db%8c-pico-%d9%88-%d9%85/

profile
سعید گفت :
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۹:۳۰

آیا صرف دونستن زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس و یاد گرفتن sdk میکرو کنترلر میشه به این حوزه ورود کرد؟ یا نیاز به دانش عمیق الکترونیک هم داره؟

profile
زئوس Zeus گفت :
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۰۹:۱۹

سلام دوست عزیز
آردوینو خیلی کار رو راحت کرده مخصوصا با ماژول ها دردسر سیم کشی و ساخت مدار رو خیلی کم کرده و البته
زبان سی خیلی بهتره ولی با سی پلاس پلاس هم میشه شروع کرد. برنامه نویسی برای میکروکنترلر مقداری متفاوته با برنامه نویسی برای کامپیوتر چون حافظه ها محدود هستند و عملا سیستم عاملی چیزی رو مدیریت نمیکنه ولی خوب با همین چیزایی که گفتید میشه شروع کرد.

become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله