میکروکنترلر RP2040 اولین میکروکنترلری است که توسط بنیاد رزبری پای طراحی شده است. برخی افراد و تیمها مثل adafruit، به طور غیر رسمی، این میکروکنترلر را با بردهای آردوینو ترکیب کرده بودند که در سیسوگ آنها را بررسی کردیم. اما این بار، بالاخره انتظارها به پایان رسید و خود تیم آردوینو، به طور رسمی اولین برد آردوینو با میکروکنترلر RP2040 را با نام Arduino Nano RP2040 Connect معرفی کرد.
شاید برای شما مفید باشد: آموزش رزبری پای از 0 تا 100 از مقدماتی تا پیشرفته
رزبری پای یک کامپیوتر کوچک، با ابعادی در حد و اندازه یک کارت اعتباری است و قدرت پردازشی بسیار بیشتری نسبت به بردهای آردوینو دارد. کار با بردهای رزبری پای و ساخت پروژه با آن بسیار لذت بخش است. حال فرض کنید قدرت پردازشی رزبری پای را همراه با پلت فرم کوچک بردهای آردوینو و زبان برنامه نویسی ساده آن در کنار همدیگر داشته باشید! RP2040 دو هسته 32 بیت از نوع +Arm Cortex-M0 دارد و فرکانس کلاک آن 133MHz میباشد. این مشخصات قدرت لازم برای اجرای سیستم یادگیری عمیق TensorFlow Lite را فراهم میکند. با این که این میکروکنترلر به تازگی معرفی شده، اما به خاطر ویژگیهای جذاب آن، انتظار میرود محبوبیت فوقالعادهای بین سازندگان و همچنین تولیدکنندگان الکترونیک پیدا کند.
با توجه به ویژگیهای فوقالعاده میکروکنترلر RP2040 رزبری پای، انتخاب آن به عنوان تراشه اصلی آردوینو توسط تیم آردوینو، بسیار آسان بود. یکی از بهترین گزینهها برای این کار، u-blox NINA-W102 WiFi به همراه ماژول بلوتوث است. این برد همراه با یک سنسور حرکت IMU شش محوره، میکروفون، LED RGB و تعداد پینهای GPIO بسیار زیاد، امکانات رؤیایی را برای ساخت پروژههای یادگیری ماشین، آن هم بر روی یک برد بسیار کوچک فراهم میکند.
برد Nano RP2040 Connect نیز همانند هر برد دیگری قابلیت استفاده در پروژههای اینترنت اشیا را نیز دارد. همچنین سرورهای کلود آردوینو از این برد جدید نیز پشتیبانی میکنند. (البته استفاده از سرورهای کلود آردوینو، با توجه به امکان تحریم شدن، توصیه نمیشود، همیشه سعی کنید پروژههای مهم خود را بر روی سرورهای اختصاصی پیاده سازی کنید.) همچنین با وجود این همه سنسور و قابلیت در این برد جدید، دست برنامه نویس برای طراحی انواع و اقسام پروژههای ابری را بسیار بازتر است.
از آن جایی که برد آردوینو نانو RP2040 یک برد متصل به فضای ابری است، به وسیله آن توانایی انجام کارهای بسیار زیاد و متنوعی را خواهید داشت. علاوه بر بهروزرسانی فریمور سخت افزار از راه دور، هرگاه دستگاه شما به وای فای متصل شد، مثل این است که شما با کابل USB به آن متصل شدهاید و توانایی دسترسی و کنترل قسمتهای مختلف آن را به راحتی و با کمک نرم افزار Arduino IoT Remote خواهید داشت. همین طور میتوانید از طریق فضای ابری، تعداد زیادی از این بردها را هم به همدیگر متصل کنید.
تیم آردوینو هسته نرم افزاری را به گونه ای بروز رسانی کرده است که برنامههایی که برای برد Nano RP2040 Connect مینویسید، بهصورت نیتیو (Native) کامپایل شوند. یعنی کدهای شما مختص هسته RP2040 کامپایل شده و بدون واسط بر روی آن اجرا میشوند. این امر باعث سرعت و کارایی بیشتری خواهد شد. همین طور کدها قابلیت plug-and-play دارند. به این معنی که شما میتوانید Sketch هایی که برای بردهای دیگر آردوینو نوشتهاید را بر روی این برد نیز، به شرط پشتیبانی سخت افزاری اجرا کنید.
قابلیت اجرای میکروپایتون، مجوز رایگان استفاده از بینایی ماشین OpenMV از دیگر مزایای این برد میباشد.
به دانش فزای و به یزدان گرای، که او باد جان تو را رهنمای (فردوسی)
مقالات بیشتر
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.