Embedded AI با نام هوش مصنوعی امبدد (EAI) نیز شناخته میشود که شامل فریمورک همهمنظوره برای توابع هوش مصنوعی است. این فریم ورک در دستگاههای شبکه امبدد، توابع مدیریت مدل و جمعآوری و پردازش دیتا برای توابع مبتنی بر الگوریتم هوش مصنوعی، کاربرد دارد.
بهعلاوه، Embedded AI قابلیت ارسال دیتا های دریافتی به توابع هوش مصنوعی مبتنی بر الگوریتم را دارد. همچنین، این سیستم با استفاده از دیتای اولیه و قابلیت پردازش دستگاهها مزایایی از جمله: کاهش هزینهها، امنیت دیتاها و امکان decision-making را فراهم میکند.
Embedded AI از هوش مصنوعی در سیستمهای الکترونیکی مانند سیستمهای اتوماسیون خانگی، وسایل نقلیه اتوماتیک و… استفاده میکند. Embedded AI با هوش مصنوعی ابری متفاوت است؛ زیرا برای انجام وظایف حتماً به منابع پردازشی نیازی ندارد. در عوض، Embedded AI به طور مستقیم در دستگاههای الکترونیکی استفاده میشود و به آنها اجازه میدهد تا وظایف هوش مصنوعی را بهصورت لوکال انجام دهند که این کار موجب پردازش سریعتر، بهبود عملکرد، کارایی بیشتر، کاهش تأخیر و بهبود امنیت میشود.
طراحی و ساخت امبدد سیستمها در مواردی از جمله: ماشین لرنینگ، اتوماسیون خانگی و طراحی الکترونیکی، چالشهای جدیدی را ایجاد کرده است. از جمله این چالشها عبارتاند از:
برای مقابله با این چالشها، کسبوکارها باید از قابلیتها و مهارتهای لازم برای مدیریت طراحی و توسعه Embedded AI برخوردار باشند که این قابلیتها شامل موارد زیر هستند:
دوره چهارم انقلاب صنعتی (4IR) عبارت است از پیشرفت های در حال حاضر حوزه فناوری در زمینه ترکیب سیستمهای فیزیکی، دیجیتال و بیولوژیک میباشد. هوش مصنوعی یکی از عوامل کلیدی در 4IR است و هم اکنون، در حال تغییر جهان با سرعت بیسابقهای است. فناوریهای هوش مصنوعی قابلیت ایجاد ارزش برای دستگاههای شبکه در چندین جنبه مختلف مانند بهینهسازی پارامتر، شناسایی برنامه، امنیت و تشخیص خطا را دارند.
سه عنصر اصلی هوش مصنوعی عبارتاند از: الگوریتم، پردازش دیتا و دریافت دیتا. هر تابع هوش مصنوعی که روی یک سخت افزار پیاده سازی شود، باید این سه عنصر را حفظ کند. توابع مبتنی بر الگوریتم هوش مصنوعی به سخت افزار نیاز دارند تا بتوانند حجم زیادی از دیتای اولیه و قابلیتهای پردازشی را با کارایی بالا ارائه دهند؛ استفاده از این سیستمهای هوش مصنوعی تأثیر بسیار زیادی بر عملکرد بهینه دستگاهها دارد.
سیستم EAI یک فریمورک همهمنظوره برای فانکشن های هوش مصنوعی فراهم میکند تا بتوان از این توابع در سیستم های امبدد استفاده کرد. پس از اینکه یک تابع هوش مصنوعی به این موارد مجهز شد، سیستم با استفاده از الگوریتم هوش مصنوعی و اینترفیس دیتاهای real-time دریافتی را به تابع هوش مصنوعی ارسال می کند. تحلیل این نتایج و دیتاها دارای مزایای زیر است:
اصلی ترین شرکت هایی هستند که از این تکنولوژی در طراحی و توسعه محصولات خود استفاده می کنند.
سیستم EAI از سه ماژول زیر تشکیل شده است:
شکل بالا مکانیسم پیادهسازی سیستم EAI را نشان میدهد.
بهطورکلی، مزایای embedded AI بیشتر از معایب آن است. استفاده از روشهای جدید هوش مصنوعی که مقرونبهصرفه تر و بهینه تر هستند، بوسیله embedded AI امکانپذیر شدهاند. همچنین، آنها کارایی دستگاههای الکترونیکی و تجربه کاربر را بهبود میبخشند.
در مهندسی الکترونیک، Embedded AI در زمینههای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرد. مانند: استفاده از فناوری autonomous در هواپیماهای تجاری و نظامی، پیشبینی عملکرد خودروهای هوشمند و… . همچنین، فناوری Embedded AI میتواند به کاهش هزینهها و افزایش عملکرد در حوزههای خودرو و هوافضا نیز کمک کند.
Embedded AI در تشخیص بیماریها و درمانهای پزشکی نیز کاربرد دارد. علاوه بر موارد گفته شده، این سیستم میتواند باعث بهبود اتوماسیون کارخانهها در صنعت و همچنین، بهبود قابلیتهای سیستمهای اتوماسیون خانگی شود.
embedded AI پیامدهای مهمی برای آینده مشاغل و جامعه خواهد داشت. درست است که embedded AI پتانسیل ایجاد مشاغل و صنایع جدید را دارد، اما از طرفی، ممکن است منجر به جابهجایی مشاغل و ایجاد نابرابری شود. علاوه بر این، embedded AI دارای پیامدهای مهمی در مبحث امنیت و حریم خصوصی است که باید بهدقت موردتوجه و بررسی قرار گیرد.
دراینخصوص، کسبوکارها باید مهارت و دانش لازم را در زمینه embedded AI کسب کنند تا بتوانند خطرات و چالشهای embedded AI را کاهش دهند و در عوض بتوانند از مزایای آن استفاده کنند که این مهارتها شامل موارد زیر است:
به نظر من هوش مصنوعی نمیتواند یک خطر برای بشر محسوب شود.
بخاطر اینکه هر چیز در زندگی انسانها به تناسب هم مفید وهم مضر واقع میشود.
پس هوش مصنوعی راهم میتوان یک شی بیطرف تلاقی کرد.
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.