آموزش AVR
سری آموزش میکروکنترلر AVR یکی از محبوب ترین آموزش های حال حاضر دنیای الکترونیک است، که برای تهیه این آموزش ها تلاش بسیاری صورت گرفته است و به صورت کاملا رایگان در دسترس شما عزیزان جویای علم قرار گرفته است پس با ما همراه باشید.
دوره های آموزش میکروکنترلر AVR
میکروکنترلر چیست؟
بهترین راه برای توضیح اینکه میکروکنترلر چیست، این است که با کامپیوتر خود شروع کنید. رایانه رومیزی (یا لپتاپ) شما از چندین بخش از جمله: یک CPU (مانند پنتیوم یا سلرون)، رم، هارددیسک، صفحهکلید، ماوس و صفحهنمایش مانیتور تشکیل شده است. برنامهها بر روی هارددیسک ذخیره میشوند و بر روی CPU اجرا میشوند. همچنین، دادههای موقت نیز در RAM ذخیره میشوند. بهعلاوه، میتوانید با داشتن یک «برنامه اصلی» به نام سیستمعامل (مانند لینوکس، ویندوز یا Mac OS X) چندین برنامه را همزمان اجرا کنید و شما بوسیله آن برنامه اصلی همه چیز را برای شما مدیریت میکنید. همچنین می توانید برای کسب اطلاعات بیشتری را از وبسایت techtarget مطالعه کنید.
شاید برای شما مفید باشد: آموزش الکترونیک از 0 تا 100 کاملا رایگان
سر فصل های آموزش میکروکنترلر AVR سیسوگ
|
|
نمونه ویدئو موجود در مقالات آموزش میکروکنترلر AVR سیسوگ
نحوه کار با میکروکنترلر AVR
خب، حالا که مشخص شد میکروکنترلرها چه کاری انجام میدهند، باید بفهمیم چگونه باید با آنها کار کنیم که مراحل آن عبارتاند از:
- ابتدا باید برنامهای بنویسید (یا از کسی بخواهید برنامهای بنویسد) که به تراشه میگوید چه کاری انجام دهد.
- سپس باید آن را کامپایل کنید، یعنی توضیحات برنامه را به کد ماشین تبدیل کنید.
- سپس تراشه را با استفاده از یک برنامه نویس، برنامه ریزی کنید تا کد دستگاه را به آن منتقل کند.
- مرحله آخر تست، دیباگ، تکرار!
این موارد خلاصه اقداماتی بود که شما باید برای کار با میکروکنترلر AVR انجام دهید. حالا در ادامه آموزش AVR با ما همراه باشید تا به بررسی قدم به قدم موارد بالا بپردازیم.
سوالات متداول دانشجویان دوره آموزش میکروکنترلر AVR
چه کسانی باید دوره آموزشی avr را بگذرانند؟
این آموزش برای افراد تازهکار و همچنین، فارغالتحصیلان فوقلیسانس مناسب است. بهعلاوه، حتی اگر شما حرفهای هستید و میخواهید مهارتهای خود را تقویت کنید، میتوانید به این آموزش ملحق شوید.
پیشنیازهای دوره آموزش avr چیست؟
هرکسی که علاقهمند به یادگیری avr باشد میتواند این دوره آموزشی را دنبال کند.
برنامه نویسی میکروکنترلر
در برنامهنویسی میکروکنترلر ها، AVR یا Automatic Voltage Regulator ( تنظیم کننده اتوماتیک ولتاژ) یکی از اولین میکروکنترلرهایی بود که از حافظه فلش روی تراشه برای ذخیره برنامه استفاده میکند.
در دوره های آموزشی سیسوگ با نحوه برنامهنویسی میکروکنترلر AVR آشنا شوید. همچنین، این میکروکنترلرها در بسیاری از بردهای توسعه آردوینو کاربرد دارند. هدف از (AVR) ثابت نگهداشتن ولتاژ و تهویه خط برق به بار تجهیزات تحت شرایط مختلف است، حتی زمانی که ولتاژ ورودی، فرکانس یا بار سیستم به طور گستردهای متفاوت می باشد.
PDF جزوه آموزش میکروکنترلر AVR بخش مقدماتی
در این قسمت شما می توانید PDF جزوه آموزش مقدماتی میکروکنترلر AVR را دریافت نمایید. در این بخش ما به بررسی و معرفی AVR می پردازیم.
عنوان دوره | آموزش 0 تا 100 میکروکنترلر AVR |
توضیحات دوره | آموزش میکروکنترلر AVR از 0 تا 100 به صورت کاملا رایگان در سیسوگ، بزرگترین مرجع آموزش الکترونیک ایران، به همراه آموزش پروژه محور میکروکنترلر |
کد دوره | 1354 |
ارائه دهنده دوره | سیسوگ |
فرصت های شغلی که با یادگیری میکروکنترلر AVR برای شما فراهم می شود
- آموزش میکروکنترلر AVR دانش و مهارتهایی را در مورد نحوه کار بر روی میکروکنترلر مجازی RISC پیشرفته یا AVR ارائه میدهد.
- در این آموزش، افراد در مورد فناوری میکروکنترلر AVR Atmel، معماری، نمودار پین، زبان assembly و همچنین، وقفهها و تایمرها یاد میگیرند.
- هدف اصلی این دوره، ارائه دانش قوی درباره میکروکنترلرهای AVR و همینطور برنامهنویسی آنها است تا فرد بتواند پروژههای بلادرنگ (real time) را بر روی سیستمهای Emebdded طراحی کند.
- صنعت تولید و ساخت یا واحد تولیدی در زمینه تحقیق و توسعه و مهندسان مربوطه در هر حوزه الکترونیکی موردنیاز هستند.
این سری آموزشها را میتوان کاملترین آموزشهای موجود در خصوص میکروکنترلر AVR دانست که با صرف زمان بسیار و با کیفیت بالا تهیه شده است و به صورت رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده است. سیسوگ در سری جدید مجموعه مقالات خود با عنوان ” آموزش میکروکنترلر AVR ” قصد دارد میکروکنترلر AVR را که طرفداران بسیار زیادی دارد به صورت جامع آموزش دهد؛ بنابراین در مجموعه آموزش میکروکنترلر AVR با سیسوگ همراه باشید.
آموزش میکروکنترلر AVR : قسمت اول
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت دوم : کلاک میکروکنترلر و بلوک I/O
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت سوم : رجیسترهای پورت
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت چهارم : برنامه ای ساده برای کدویژن و بسکام
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت پنچم: خلاصه توضیحاتی در مورد کلیه امکانات موجود در AVR
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت 6: پیاده سازی دکودر BCD-7segment با کدویژن و بسکام
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت 7: آشنایی با منابع کلاک
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت 8: خواندن و نوشتن رجیسترهای 16 بیتی و توضیح Status Register
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت 9: آشنایی با پشته و مقدمه ای بر تایمرها
آموزش میکروکنترلر AVR قسمت دهم: تایمرها
در این سری مجموعه مقالات جدید، سیسوگ به بررسی آموزش میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو بپردازد. در جلسه اول شما با برنامهنویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو و مجموعه کامپایلرهای گنو (GCC) آشنا می شوید. در جلسه دوم نیز شما با ویژوال استودیو بیشتر آشنا میشوید. همچنین، جلسه سوم از برنامهنویسی میکروکنترلر AVR بیشتر مناسب کسانی است که مایل هستند به جای استفاده از embedded project wizard موجود در visualGDB، از یک میک فایل مجزا استفاده کنند.
برنامهنویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو (جلسه اول)
برنامهنویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو (جلسه دوم)
برنامهنویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو (جلسه سوم)
بهطورکلی بهینهسازی برنامه C از دو جنبه مورد بررسی قرار میگیرد: ۱. حجم کد برنامه، ۲. سرعت اجرای برنامه. امروزه، کامپایلرها روشهای مختلفی برای بهینهسازی برنامه C در هر دو جنبة حجم کد و سرعت اجرای کد ارائه کردهاند. در نهایت، یک کدنویسی خوب این فرصت را ایجاد میکند که کامپایلرها بتوانند کد را به بهترین نحو ممکن بهینه کنند. البته در برخی مواقع بهینهکردن کد در یک جنبه، تأثیر منفی بر جنبة دیگر دارد؛ بنابراین برنامهنویسان باید باتوجهبه نیازهای خود، بین این دو جنبه، تعادل برقرار سازند.
نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C برای میکروکنترلر AVR -قسمت اول
هنگامیکه دربارهی بهینهسازی برنامه C صحبت میکنیم، معمولاً به دو جنبه اشاره داریم: 1) حجم کد برنامه 2) سرعت اجرای برنامه. دانستن نکات و ترفندهای بهینهسازی برنامه C میکروکنترلرهای هشت بیتی AVR، به برنامهنویسان کمک میکند که برنامهای با کارایی بالا داشته باشند. در این مقاله قصد داریم به این نکات بپردازیم.
نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C برای میکروکنترلر AVR -قسمت دوم
نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C برای میکروکنترلر AVR -قسمت سوم
در این سری مقالات با عنوان آموزش کاربردی AVR، ۵ جلسه آموزشی قرار داده شده است. در جلسه اول، نحوه کارکرد میکروکنترلر و میکروپروسسورها بررسی میشود. در جلسه دوم، به بررسی معماری داخلی AVR، انواع حافظهها، نحوه عملکرد CPU و واحدهای مختلف در میکروکنترلر AVR پرداخته میشود. در جلسه سوم، با سختافزار میکروکنترلر، Pinout و کار با رجیسترهای آن آشنا میشوید. در جلسه چهارم، بیشتر وارد محیط برنامهنویسی شده و نکات جلسه قبل کدنویسی میشود. در جلسه آخر، برای ایجاد یک دید کلی از قسمت سختافزاری AVR توضیحاتی ارائه میگردد.
آموزش کاربردی AVR – بخش اول
آموزش کاربردی AVR – بخش دوم
آموزش کاربردی AVR-بخش سوم
آموزش کاربردی AVR – بخش چهارم
خلاصهای از کلیه امکانات موجود در AVR
در این سری مجموعه مقالات، سیسوگ قصد دارد به بررسی تعدادی از پروژههای AVR بپردازد. دراینخصوص، تعدادی از پروژههای عنوان شده عبارتاند از: سنسور اثر انگشت SM-630، ساخت WavePlayer بسیار کوچک، پروژه ریموتکنترل 4 کاناله کاملاً رایگان به همراه مستندات، راهاندازی LCD گرافیکی Nokia 1661، ساخت کنسول بازی به وسیله آردوینو و خروجی تصویر آنالوگ، راهاندازی LCD کاراکتری با میکروکنترلر AVR، راهاندازی ماژول بیسیم Lora E32-TTL-1W با آردوینو و به کمک دیتاشیت و چرخش خودکار صفحه مانیتور دسکتاپ با آردوینو و سنسور LSM6DS3.
سنسور اثر انگشت SM-630
ساخت WavePlayer بسیار کوچک
پروژه ریموت کنترل 4 کاناله کاملا رایگان به همراه مستندات
راه اندازی LCD گرافیکی Nokia 1661
ساخت کنسول بازی به وسیله آردوینو و خروجی تصویر آنالوگ
راه اندازی LCD کاراکتری با میکروکنترلر AVR
راه اندازی ماژول بی سیم Lora E32-TTL-1W با آردوینو و به کمک دیتاشیت
چرخش خودکار صفحه مانیتور دسکتاپ با آردوینو و سنسور LSM6DS3
اجزای میکروکنترلر AVR
تراشه یا میکروکنترلر AVR نیز دارای اجزایی است؛ از جمله: CPU، حافظه فلش، رم و EEPROM، همه این اجزا فقط در یک تراشه کوچک جمع شدهاند! همانطور که میدانید که CPU دقیقاً مانند یک رایانه است، اما بسیار سادهتر و با سرعت کمتر قاعدتا با توجه به قیمت پایین این تراشه ها انتظار زیادی از سرعت آنها نمی رود. همچنین، فضای ذخیرهسازی فلش دقیقاً مانند حافظه فلش در دستگاه پخش mp3 است، با این تفاوت که در اینجا از آن برای ذخیره برنامهها استفاده میشود. بهعلاوه، رم آن نیز دقیقاً مثل رم کامپیوتر است. EEPROM نیز تا حدودی شبیه حافظه فلش است؛ با این تفاوت که نمیتوانید برنامهای از آن اجرا کنید، اما میتوانید از آن بهعنوان ذخیرهسازی طولانیمدت استفاده میشود. حتی هنگامی که برق تراشه AVR قطع میشود EEPROM پاک نمیشود.
بنابراین، به طور خلاصه: تراشه AVR هر برنامهای را که در فلش ذخیره شده است اجرا میکند، از RAM برای ذخیرهسازی موقت و از EEPROM برای ذخیرهسازی طولانیمدت استفاده میکند.
اکثر کامپیوترها دارای یک پردازنده 32 بیتی با فرکانس 1 گیگاهرتز، رم 1 گیگابایت و 100 گیگابایت فضای ذخیرهسازی هستند. انواع میکروکنترلرهای موردبحث در حوزه AVR با فرکانس 10 مگاهرتز کار میکنند. همچنین، آنها دارای 1 کیلوبایت رم و 10 کیلوبایت فضای ذخیرهسازی هستند. بااینحال، اندازه کوچک، مصرف برق کمتر و هزینه کم، آنها را به یک انتخاب عالی برای بسیاری از پروژه های الکترونیک تبدیل میکند!
شکل گیری میکروکنترلر AVR
حدود 40 سال پیش که میکروپروسسورها و CPU ها وارد بازار جهانی شدند هیچکسی فکرش را هم نمیکرد که چنین جایگاهی در آینده بهدست خواهند آورد. یکی از اولین نمونهها آیسی Z80 بود که تنها یک CPU ساده داشت و برای راهاندازی یک پروژه کوچک لازم داشت که چندین آیسی مختلف ازجمله RAM، ROM و PIO و…. را در مدار جای دهید تا قادر باشید یک LED ساده را خاموش و روشن کنید.
بعد از اون نوبت به سری 8051 اینتل رسید، دیگه میشد اسم این چیپ را میکروکنترلر گذاشت، این میکروکنترلر دیگه همهچیز داشت رم، تایمر، پورت، حافظه پروگرام و….
به لطف حضور این میکروکنترلر دیگر نیازی نبود برای راهاندازی یک LED ساده کلی چالش را تحملکنید. کافی است یک کریستال و تغذیه به میکروکنترلر وصل کنید و با یک پروگرامر ساده برنامه موردنظر که اکثراً بهصورت اسمبلی نوشته میشود بر روی اون بریزید و از کارکردن اون لذت ببرید.
شاید برای شما مفید باشد : آموزش رزبری پای از مقدماتی تا پیشرفته
حدود بیست سال پیش بود که سری جدید میکروکنترلر شرکت اتمل بانام AVR وارد بازار جهانی و ایران شد که با امکانات خارقالعادهای که داشت در فرصت کمی تونست تمام رقبای قدیمی خودش را پشت سر بگذارد.
و خیلی زود کامپایلرهای خوبی مثل فرانکلین، کدویژن و WINAVR … توانستند زبان C را بهعنوان زبان برنامهنویسی برای این میکروکنترلر ها تثبیت کنند و حضور میکروکنترلرها را در تعداد زیادی پروژه و ساختار جدید تسهیل و منطقی کنند. سری AVR حتی EEPROM و ADC هم دارد و حتی شما قادرید از اسیلاتور داخلی استفاده کنید و فقط کافی بود یک ولتاژ به میکرو وصل کنید تا براتون همه کاری انجام بده.
میکروکنترلر AVR
میکروکنترلر AVR ازنظر ساختار، قیمت و تنوع و …. اینقدر عالی طراحی و ساختهشدهاند که هماکنون نیز باوجود میکروکنترلر های جدید و حتی پرسرعتتر نیز از جایگاه ویژهای برخوردار هستند و بردهای بهاصطلاح آردوینو مبتنی بر میکروکنترلر AVR طراحیشدهاند.
سیسوگ سعی نموده این آموزش منحصر به فرد که بصورت ویدئویی آماده شده را بصورت متنی تبدیل نموده و بصورت یک مجموعه آموزشی تقدیم کاربران سیسوگ نماید.