آموزش الکترونیک از مقدماتی تا پیشرفته

آموزش الکترونیک

آموزش الکترونیک یکی از دوره های آموزشی کاربردی و لازم برای هر متخصصی که بخواهد در بصورت تخصصی در زمینه طراحی برد های الکترونیکی طراحی کند. الکترونیک امروز به یکی از پرکاربرد ترین تخصص های جهان تبدیل شده است، به گفته IEEE لازمه متخصص بودن در حوزه الکترونیک و فعالیت بعنوان یک مهندس الکترونیک (Electirical engineer) تنها تحصیلات آکادمیک نمی باشد، بلکه شما باید با تمامی نرم افزار های مهندسی الکترونیک مانند آلتیوم دیزاینر آشنایی کافی داشته باشید و همچنین با تمام قطعات و المان های مورد استفاده در مدار های الکترونیکی آشنایی کافی داشته باشید.

سیسوگ در آموزش الکترونیک که برای شما عزیزان آماده نموده است. ابتدا با مفاهیم پایه الکترونیک آشنا می شوید. سپس در بخش بعدی آموزش انواع قطعات مورد استفاده در ساخت مدار های الکتریکی مورد بررسی قرار می دهیم، سپس به آموزش های تخصصی تر از جمله آموزش نرم افزار ها و ماژول های تخصصی مهندسی الکترونیک می پردازیم.

مباحث پایه برق

آشنایی با مباحث پایه اولین مرحله یادگیری الکترونیک می باشد. مطالعه عمیق این 5 قسمت می تواند به شما در تسریع روند آموزش الکترونیک طی مباحث تخصصی تر الکترونیک که در ادامه به آنها می رسیم کمک شایانی نماید.

آشنایی با این اطلاعات نه تنها می تواند در مسیر آموزش الکترونیک به شما کمک کند، بلکه به دلیل اینکه این مباحث مباحث پایه مهندسی برق هستند می توانند در حوزه های تخصصی دیگر مهندسی برق از جمله، مهندسی مخابرات، مهندسی کنترل، مهندسی پزشکی و مهندسی قدرت نیز به شما کمک کند.

می توان مهمترین مرحله آموزش الکترونیک را آشنایی با مباحث پایه دانست، چرا که درک عمیق مباحث تخصصی نیازمند تسلط بر این مباحث پایه می باشد. دنیای الکترونیک دنیای بسیار گسترده ای می باشد، کاوش در این دنیای وسیع نیازمند داشتن اطلاعات پایه می باشد. سیسوگ این بخش را برای شما عزیزان آماده نموده است تا بتوانید مسیر آموزش الکترونیک با این اطلاعات پایه به سرعت طی کنید.

نظریه مدارهای DC

نظریه مدارهای DC

در نظریه مدارهای DC می‌خواهیم از سه کمیت الکتریکی DC که به صورت جداگانه اما بسیار مرتبط تشکیل شده اند صحبت کنیم: ولتاژ (v)، جریان (i) و مقاومت (Ω).

قانون اهم و توان

قانون اهم و توان

در این بخش از مدارات DC ابتدا رابطه بین ولتاژ، جریان و مقاومت در هر مدار الکتریکی DC را بررسی می‌کنیم که توسط فیزیکدان آلمانی، گئورگ اهم کشف شد.

واحدهای اندازه گیری الکتریکی

واحدهای اندازه گیری الکتریکی

واحدهای اندازه گیری الکتریکی برای بیان واحدهای استاندارد همراه با پیشوندها یا پسوند های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. در این قسمت با این واحد ها آشنا می شوید.

قوانین کیرشهف

قوانین کیرشهف

قوانین مدار کیرشهف به ما امکان می‌دهد با تعریف مجموعه‌ای از قوانین و قضیه‌های اساسی شبکه برای ولتاژها و جریان‌های اطراف مدار، مشکلات پیچیده مدار را حل کنیم.

آنالیز جریان مش

آنالیز جریان مش

آنالیز جریان مش تکنیکی است که برای یافتن جریان‌های در حال گردش در اطراف یک حلقه یا مش در هر مسیر بسته از مدار استفاده می‌شود.

سوالات متداول آموزش الکترونیک

آیا من خودم بدون شرکت در کلاس الکترونیک را یاد بگیرم؟

بله امروزه با گسترش فضای آنلاین و داده هایی که در اختیار داریم، همچنین دوره آموزشی رایگان الکترونیک سیسوگ، می توانید خودتان از 0 تا 100 الکترونیک را فرا بگیرید.

یادگیری الکترونیک را باید از کجا شروع کنم؟

شما می توانید برای یادگیری الکترونیک به وبسایت سیسوگ مراجعه کنید و پس از این دوره به طراحی چندین پروژه شخصی برای افزایش عمق یادگیری بپردازید.

آیا الکترونیک حوزه سختی برای یادگیری است؟

رشته الکترونیک یکی از سخت ترین رشته های تحصیلی در تحصیلات آکادمیک می باشد. قاعدتا یادگیری آن هم سخت می باشد و نیازمند تلاش و تمرین مستمر می باشد.

یک متخصص الکترونیک چه مهارت هایی را باید یاد بگیرد.

  • طراحی مدار الکترونیکی
  • تجزیه و تحلیل سیستم های خطی
  • طراحی شماتیک
  • آنالیز دیتا
  • تعمیر و نگهداری تجهیزات الکترونیکی
  • آشنایی با قطعات الکترونیکی
  • تسلط بر روی ماژول ها
  • تسلط بر روی برنامه نویسی C

 

شغل مهندسی الکترونیک شامل چه فعالیت هایی است؟

طراحان مدار های الکترونیکی یا همان مهندسان الکترونیک باید به مهارت های، طراحی، توسعه، آزمایش و نظارت بر روی تجهیزات برقی در صنایع مختلف مسلط باشند.

آموزش الکترونیک به زبان ساده

دومین مرحله آموزش الکترونیک بیان مباحث پایه الکترونیک می باشد. در این قسمت با قطعات و نماد های مورد استفاده در الکترونیک آشنا می شوید. آشنایی با این مباحث برابر با اولین قدم های شما در مسیر تبدیل شدن به یک متخصص الکترونیک می باشد.

شاید در ابتدا تسلط بر این مباحث کمی کار سختی باشد ولی با تمرین و تکرار آموزش ها و تجربه کسب تجربه در پروژه الکترونیک می توانید طی مدت کوتاهی تسلط کاملی بر این مباحث داشته باشید.

سیسوگ سعی نموده است تمامی آموزش ها را با زبان ساده برای شما آماده نماید تا افراد مبتدی درک سریع تری از مطالب داشته باشند.

الکترونیک چیست؟

الکترونیک چیست؟

بیشتر لوازمی که دور ما هستند الکترونیکی هستند. از تلفن همراه گرفته تا کامپیوتر، تلویزیون و… در این بخش اول آموزش الکترونیک به بررسی چیستی الکترونیک میپردازیم.

 

قانون اهم در الکترونیک

قانون اهم در الکترونیک

در این قسمت به بررسی سه المان اصلی در الکترونیک و حوزه مهندسی برق یعنی جریان، مقاومت و ولتاژ و قانون اهم می پردازیم.

 

قطعات الکترونیک

قوانین کیرشهف

در این قسمت به بررسی قطعات پرکارد مورد استفاده در دنیای الکترونیک می پردازیم، این قطعات در اکثر مدارات و سیستم های الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند.

 

نماد و شماتیک‌های الکترونیکی

نماد و شماتیک‌های الکترونیکی

توی این قسمت از آموزش الکترونیک، می‌خواهیم با شماتیک و نمادهای الکترونیک مورد استفاده در دنیای الکترونیک آشنا شویم.

 

آموزش مباحث پایه تخصصی الکترونیک

بخش آخر آموزش های پایه، آموزش مباحث پایه تخصصی الکترونیک می باشد. در این بخش با مباحث تخصصی الکترونیک آشنا می شوید. تسلط کامل کامل بر روی این مباحث لازمه فعالیت در حوزه الکترونیک می باشد. آشنایی کامل با این مباحث شما را برای یادگیری هر کدام از ماژول ها و نرم افزار های تخصصی مهندسی الکترونیک آماده می کنیم.

سیسوگ سعی نموده تا تمامی عناوین تخصصی الکترونیک را در این بخش پوشش دهد. این بخش نیز مانند بخش های قبلی با زبان ساده برای شما آماده شده است تا بتوانید به راحتی مسیر فراگیری این مباحث را طی نمایید.

آمپلی‌فایر (تقویت کننده) چیست؟

آمپلی‌فایر (تقویت کننده) چیست؟

آمپلی‌فایر یا تقویت کننده به منظور افزایش ولتاژ (دامنه) و یا توان یک سیگنال بکار می‌رود. در این قسمت از آموزش الکترونیک با آمپلی فایر آشنا می شویم.

آشنایی با نقشه شماتیک مدار

آشنایی با نقشه شماتیک مدار

نقشه شماتیک مدار (Circuit diagrams)، یک روش برای توصیف ساز و کار مدارهای الکترونیکی است. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

نماد قطعات الکترونیکی در رسم نقشه شماتیک مدار

نماد قطعات الکترونیکی

در این آموزش می‌خواهیم با نماد قطعات الکترونیکی برای رسم نقشه شماتیک مدار آشنا شویم. با ما همراه باشید.

آمپلی فایر (تقویت‌کننده) تفاضلی

آمپلی فایر (تقویت‌کننده) تفاضلی

فیدبک زمانی است که برخی از سیگنال‌های خروجیِ مدار (اوت پوت)، به ورودی بازمی‌گردند و با سیگنال ورودی (این پوت) ترکیب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

آموزش فیدبک

آموزش فیدبک

فیدبک زمانی است که برخی از سیگنال‌های خروجیِ مدار (اوت پوت)، به ورودی بازمی‌گردند و با سیگنال ورودی (این پوت) ترکیب می‌شوند. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

Untitled-2 (Copy)

آموزش فیلتر

مدار فیلتر مثل غربال است. غربال به برخی از چیزها اجازه رد شدن می‌دهد و برخی دیگر را نگه می‌دارد؛ برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

d-2 (Copy)

تغییردهنده فرکانس

وظیفه تغییردهنده فرکانس است که فرکانس ایستگاه انتخابی را به یک فرکانس جدید، پایین‌تر و ثابت تغییر دهد. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

مدولاسیون فرکانس (FM)

مدولاسیون فرکانس (FM)

در این قسمت به بررسی مدولاسیون فرکانس FM و مقایسه آن با AM میپردازیم. با ما همراه باشید.

اصل ژنراتور

اصل ژنراتور

در این قسمت ژنراتور را مورد بررسی قرار می دهیم و به بررسی ساختار ژنراتور می پردازیم. با سیسوگ در این قسمت از آموزش الکترونیک همراه باشید.

گراف ها و شکل موج

گراف ها و شکل موج

گراف یا نمودار یکی از روش‌های نشان دادن رابطه بین دو متغیر (چیزهایی که ارزششان تغییر می‌کند) است. برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

هارمونیک

هارمونیک

در این بخش به بررسی هارمونیک می پردازیم. هارمونیک چیست و چه مواقعی ایجاد می شود. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

آموزش های تخصصی مهندسی الکترونیک

از مهمترین بخش های آموزش الکترونیک، آموزش های تخصصی می باشد. امروزه کلیه مشاغلی که برای یک مهندس الکترونیک در بازار کار وجود دارد، نیازمند داشتن تسلط کامل بر نرم افزار های تخصصی الکترونیک می باشد. این نرم افزار ها انواع متخلفی دارند، سیسوگ برای آموزش الکترونیک، آموزش تخصصی و جامع برترین حوزه های الکترونیک را برای شما عزیزان به صورت کاملا رایگان فراهم نموده است.

آموزش AVR

آموزش AVR

در نسل اول از میکروکنترلر های پیشرفته، AVR یکی از پرطرفدار ها در میان فعالان حوزه الکترونیک بوده. برای مشاهده آموزش AVR کلیک کنید.

آموزش STM8

آموزش STM8

یکی از پرکاربرد ترین تراشه ها امروزه STM8  می باشد این تراشه 8 بیتی با فناوری 130 نانومتری می باشد. برای مشاهده دوره آموزشی کلیک کنید.

آموزش STM32

آموزش STM32

STM32 یکی از میکرو کنترلر های محبوب در بین فعالان حوزه الکترونیک می باشد. در این قسمت می توانید دوره آموزشی STM32 را مشاهده کنید.

آموزش پردازش تصویر

آموزش پردازش تصویر

پردازش تصویر امروزه در صنعت پزشکی کاربرد های حیاتی دارد. برای مشاهده آموزش پردازش تصویر با پایتون کلیک کنید.

آموزش FPGA

آموزش FPGA

FPGA تراشه هایی که معمولا در صنعت نظامی و مخابراتی کاربرد دارند. برای مشاهده آموزش FPGA سیسوگ کلیک نمایید.

آموزش XMega

آموزش Xmega

XMEGA نسل دوم از میکروکنترلر های AVR پیکو پاور تکنولوژی که کارایی بالاتری نسبت به نسل های گذشته داشتند، برای آموزش XMEGA کلیک کنید.

آموزش رزبری پای

آموزش رزبری پای

با این آموزش می توانید رابط نرم‌افزاری سطح بالا رزبری پای را تبدیل به یک پردازنده ARM با سرعت بسیار بالا کنید تنها با استفاده از زبان C و اسمبلی

آموزش آردوینو

آموزش آردوینو

آموزش آردوینو امروزه می تواند شما را به یک مهندس کاربلد در حوزه طراحی مدار دیچیتال تبدیل کند. برای مشاهده آموزش آردوینو کلیک کنید.

آموزش آلتیوم دیزاینر

آموزش آلتیوم دیزاینر

آلتیوم دیزاینر یا پروتل یکی از بهترین نرم افزار های طراحی PCB و آنالیز مدارهای آنالوگ می باشد. برای آموزش آلتیوم دیزاینر کلیک کنید.