آموزش FPGA از صفر تا صد
قابل ذکر است که آموزش FPGA، برگرفته از دورهی آموزشی طراحی دیجیتال با FPGA سایت فراد اندیش است، که توسط استاد احمد ثقفی ارائه میشود.
پیش از ارائه اطلاعات دوره آموزش کامل FPGA با سیسوگ همراه باشیم تا ابتدا دریابیم که اصلا FPGA چیست؟ چرا اصلا یادگیری FPGA میتونه به یک مهندس الکترونیک در بخش های مختلف از جمله پردازش سیگنال و پردازش تصویر چه کاربردی دارد؟
سر فصل های آموزش FPGA سیسوگ
|
|
عنوان دوره | آموزش صفر تا صد FPGA |
توضیحات دوره | آموزش جامع FPGA در 20 قسمت به صورت کاملا رایگان و کاربردی با آموزش کامل برنامه نویسی FPGA و آموزش FPGA Altera و آموزش fpga با vhdl |
کد دوره | 1665 |
ارائه دهنده دوره | سیسوگ – سپهر |
کتاب آموزش FPGA
بهترین کتاب های آموزشی FPGA را در ادامه مشاهده می کنید. شما می توانید با کلیک بر روی تصویر هر کتاب PDF آن کتاب را بصورت کاملا رایگان دانلود نمایید. انواع کتاب هایی که در ادامه مشاهده می کنید کتاب های آموزش کاربردی FPGA هستند که می توانند به پیشرفت و افزایش سرعت شما در یادگیری FPGA کمک شایانی نماید.
آموزش FPGA قسمت اول: FPGA چیست؟
آموزش FPGA قسمت دوم: چرا و چگونه FPGA را انتخاب کنیم؟
آموزش FPGA قسمت سوم: نرمافزار ISE و زبان VHDL
آموزش FPGA قسمت چهارم: مدار های ترکیبی و ترتیبی
آموزش FPGA قسمت پنجم: اضافه کردن زیرماژول به ماژول اصلی
آموزش FPGA قسمت ششم: شبیهسازی ساختار ارجاع شرطی در ISIM
آموزش FPGA قسمت هفتم: ساختار ارجاع انتخابی
آموزش FPGA قسمت هشتم: مدارات ترتیبی در محیط Sequential
آموزش FPGA قسمت نهم: ساختار شرطی if (بخش اول)
آموزش FPGA قسمت دهم: ساختار شرطی if (بخش دوم)
آموزش FPGA قسمت یازدهم: ساختار شرطی case
آموزش FPGA قسمت دوازدهم: توصیف عناصر حافظه (بخش اول)
آموزش میکروبلیز و زبان C
در این سری از آموزشها میخواهیم شما دانشجویان دوره آموزش رایگان FPGA با میکروبلیز و همینطور نحوه اصولی برنامهنویسی زبان C آشنا کنیم. دلیل آماده سازی این مقاله و مقالات بعدی در این زمینه این است که تقریبا میتوان گفت هیچ منبع متن باز فارسی در این زمینه وجود ندارد و اگر هم در سایتهای خارجی سرچ کنید مطالب بسیار اندکی در این زمینه پیدا خواهید کرد. حال هدفی که در این آموزش داریم، توضیح کامل و جامع میکروبلیز به همراه زبان C است.
آموزش میکروبلیز قسمت اول: مقدمه
آموزش میکروبلیز قسمت دوم: آموزش زبان برنامهنویسی C
آموزش میکروبلیز قسمت سوم: آموزش زبان برنامهنویسی C
FPGA چیست؟
اگر اهل الکترونیک باشید و هر روز سر و کارتون با قطعات الکترونیکی باشد، حتما دقت کردهاید که اکثر تراشههایی که شما از آنها استفاده میکنید از دو حالت خارج نیستند. برای مطالعه کامل پاسخ به پرسش FPGA چیست؟ به قسمت اول آموزش FPGA مراجعه نمایید.
- حالت اول
حالت اول، تراشههایی هستند که معماری آنها به گونهای است که شما فقط میتوانید مقادیر دیجیتال را به پینهای این تراشهها اعمال کنید
شاید برای شما مفید باشد : آموزش الکترونیک از 0 تا 100 به همراه جزوه PDF
- حالت دوم
و حالت دوم، تراشههایی هستند که علاوه بر اینکه میتوانیم مقادیر دیجیتال را به پینها اعمال کنیم، این قابلیت وجود دارد که با استفاده از یک زبان برنامهنویسی، قبل از راهاندازی تراشه، یک برنامه یا کد را در آنها قرار بدهیم.
اما در این میان دسته سومی نیز وجود دارد، شاید بهتر باشد اسم این دسته را تافته جدا بافته بگذاریم !
در دسته دوم، معماری ثابت بود. و تنها انعطافی که برای ما وجود دارد، تغییر برنامهای است که قرار است CPU آن را اجرا کند. حتما حدس خواهید زد که در دسته سوم انعطاف باید فراتر برود.
در دسته سوم شما این قابلیت را خواهید داشت که معماری مورد نظر خود را خلق کنید.
و نام Field Programmable Gate Arrays –FPGAs برای این دسته در نظر گرفته شده است.
تراشه های FPGA
FPGA یا Field Programmable Gate Array تراشههایی هستند که تقریبا هیچ نوع مدار از قبل آماده شدهای برای آنها وجود ندارد و ما با استفاده از یک زبان توصیف سختافزار (نه زبان برنامهنویسی) آنها را برنامهریزی خواهیم کرد .این تراشهها به خاطر سرعت بسیار بالایی که دارند؛ غالبا در کارهای نظامی و مخابراتی استفاده میشوند.
تولید کنندگان تراشه FPGA
دو شرکت معروف به اسم Xilinx و Altera از تولیدکنندگان عمده این تراشهها در دنیا میباشند. شرکت Xilinx یک شرکت IT آمریکایی می باشد که در سطح جهانی یکی از تامین کنندگان اصلی دستگاه های منطقی قابل پروگرام می باشد. شرکت Altera نیز یکی از شرکت های سازنده تجهیزات سیلیکونی قابل پروگرام می باشد که یکی از تامین کنندگان اصلی تراشه های FPGA در سطح جهان است. در این دوره آموزشی آموزش FPGA Altera و آموزش FPGA Xilinx ارائه می گردد.
زبان های توصیف سخت افزار FPGA
در آموزش برنامه نویسی FPGA با دو زبان توصیفی سخت افزار روبرو می شوید. این تراشهها عموما با دو زبان توصیف سختافزار به اسمهای VHDL و Verilog برنامهریزی میشوند (منظور از برنامه ریزی طراحی یک سختافزار میباشد). VHDL مخفف Very High Speed Integrated Circuit Hardware Description Language نسبت به Verilog سطح بالاتری از طراحی ( سطح گیت) را پشتیبانی می کند. برای افراد متبدی که پیش زمینه ای از زبان های برنامه نویسی ندارد، پیشنهاد می شود که زبان Verilogرا ابتدا یاد بگیرد سپس به سراغ دوره های آموزش fpga با vhdl برود.
در سری آموزش FPGA تلاش بر این است تمامی مطالب به صورت جامع و رایگان در دسترس شما همراهان سیسوگ قرار بگیرد.
در سری آموزش FPGA تلاش بر این است تمامی مطالب به صورت جامع و رایگان در دسترس شما همراهان سیسوگ قرار بگیرد.