اگه تازه به جمع کسایی پیوستی که دیگه از تلویزیون کابلی استفاده نمیکنن، بدون که تنها نیستی. خیلیها (از جمله خودم) از مدلهای قدیمی و قیمتهای عجیب سرویسدهندهها خسته شدن و دارن اشتراکشون رو لغو میکنن.
خب، چرا که نه؟
الان کلی راه قانونی برای تماشای فیلم و سریال هست و اگه بتونی یه کم صبر کنی تا قسمتهای جدید پخش بشه، میتونی حسابی تو هزینههات صرفهجویی کنی.
علاوه بر سرویسهای آنلاین مثل نتفلیکس، هولو و کرکل، هنوز هم میتونی بعضی از شبکههای تلویزیونی رایگان مثل ABC، NBC، FOX و PBS رو از طریق آنتن دریافت کنی — البته به شرطی که سیگنالشون رو بگیری. کلی آنتن مختلف برای تقویت سیگنال وجود داره، اما تعداد کمی از اونها به اندازه آنتن Gray-Hoverman مؤثر و قدرتمند هستن.
این دستگاه که اولینبار در سال ۱۹۵۹ توسط مهندس «دویت آر. هوورمن» اختراع و ثبت شد، بهدلیل افزایش چشمگیر برد دریافت و تعداد شبکههایی که میتونه بگیره، بهعنوان یک «سوپر آنتن» شناخته میشه. کاربران معمولاً میتونن شبکههایی رو دریافت کنن که از فاصله ۳۰ تا ۴۰ مایلی پخش میشن و گاهی حتی بیشتر.
هر دو حق اختراع این دستگاه حالا منقضی شدن که این باعث شده ساختنش در خونه از همیشه راحتتر باشه. آموزشهای مختلفی برای ساخت این آنتن با مواد گوناگون وجود داره، اما یکی از سادهترین روشها متعلق به وبلاگنویس حوزه تکنولوژی، جان بیگز هست. اون از تخته فوم (foam core board) و نوار مسی استفاده کرده تا یه آنتن سبک، کمهزینه و قابلنصب در فضای داخلی بسازه.
سر هم کردن این آنتن خیلی آسونه. علاوه بر تخته فوم و نوار مسی، به یه عدد بالون ترانسفورمر ارزون هم نیاز داری (که تو هر فروشگاه لوازم الکترونیکی پیدا میشه)، دو تا پیچ چوب (یا لحیم کاری) برای وصل کردن بالون و یه کابل کواکسیال برای اتصال آنتن به تلویزیون.
جان دیاگرامی که در زیر میبینی رو طراحی کرد و برای کشیدن اون روی تخته از خطکش و گونیا استفاده کرد قبل از اینکه نوار مسی رو بچسبونه. خیلی مهمه که به اندازهها دقت زیادی داشته باشی و تا جایی که ممکنه دقیق باشی، چون نتیجه کار کاملاً به دقت اندازهگیریها بستگی داره.
وقتی شروع به چسباندن نوار میکنی، خیلی مهمه که در هر گوشه نوار رو تا کنی به جای اینکه اون رو ببری، تا هر طرف یک تکه پیوسته باشه. قطعات بالایی و پایینی (که در دیاگرام به رنگ سیاه نشون داده شدن) باید دقیقاً ۶ میلیمتر از طرفین (که به رنگ آبی نمایش داده شده) فاصله داشته باشن.
فاصلهی بین دو طرف (که به رنگ قرمز نشون داده شده) باید بعد از چسباندن نوار ۸۱ میلیمتر باشه و اینجا جاییه که بالون وصل میشه. میتونی بالون رو لحیم کنی یا با استفاده از دو پیچ چوبی اون رو به نوار مسی وصل کنی.
آنتن رو میتونی تقریباً در هر جایی نصب کنی، اما باید مطمئن بشی که به جهت درست اشاره میکنه تا بتونی ایستگاهها رو دریافت کنی. مدلی که جان استفاده کرده (مدلGH0n ) باید بتونه کانالهای دیجیتال HDTV که در محدوده دریافت آنتن قرار دارند رو بگیره و برای کانالهای UHF یا فرکانس بسیار بالا (کانالهای ۱۴ تا ۵۱) بهتر عمل میکنه تا کانالهای VHF یا فرکانس خیلی بالا (کانالهای ۲ تا ۱۳).
برای اینکه بفهمی کدوم ایستگاهها رو آنتنت میگیره، میتونی از ابزار آنلاین FCC استفاده کنی یا از ابزار دیگهای مثل TV Fool برای پیداکردن ایستگاههای رایگان در منطقهات استفاده کنی. این ابزار همچنین بهت میگه که ایستگاهها از کدوم جهت پخش میکنن تا بدونی آنتن رو چطور نصب کنی.
بعد از اینکه آنتن رو در موقعیت درست قرار دادی، فقط کافیست کابل کواکسیال رو وصل کنی و اسکن کانالها رو روی تلویزیون خودت اجرا کنی. تنظیمات برای هر برند متفاوت هستند، اما باید بتونی گزینه اسکن خودکار رو در منو پیدا کنی، معمولاً در بخش کابل یا آنتن.
برای اطلاعات بیشتر و مشخصات فنی آنتن Gray-Hoverman میتونی به لینک زیر مراجعه کنی.
https://www.digitalhome.ca/d1/ota/superantenna/index.htm
منبع: macgyverisms
سلام. وقت بخیر.
می خواستم بدونم آیا بهره و قدرت این آنتن اندازه گیری شده است.
الان آنتن های خوب مثل محصول شرکت آنتن کار در حدود 40 تا 60 دی بی می باشد. که البته نسبت به مناطق و قدرت پخش دکل اصلی صدا و سیما متفاوت است.
ولی من مدتها در کار آنتن مرکز بودم و محصولات مختلف را تست کردم. از لحاظ کیفیت و فنی بودن اذعان می کنم که هیچ کدام به پای آنتن کار نمی رسیدند.
شاید باور نکنید ولی خیلی از شرکت ها یا کارگاه ها اصلا متخصص این امر را هم ندارند و دانش خاصی در این زمینه ندارند. فقط چندتا لوله آلومینیوم رو خم می کنند و به اسم آنتن می فروشند.
از بابت اطلاع رسانی متشکرم ولی خواستم با این دانش ها بار علمی و تجاری این مطلب رو بیشتر کنم.
متشکرم.
سلام دوست عزیز ممنون از نظر شما
البته نویسنده این مطلب سایت دیگه ای هست که با کلیک روی تیتر مطلب میتونید به اون لینک برید و سوالتون را اونجا بپرسید 🙂
در سیاره الکترونیک ما صرفا قسمتی از محتوا را بازنشر میکنیم
اوه..
بسیار متشکرم. متوجه نشده بودم.
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.