آموزش STM32
آموزش STM32 یکی ازسریهای آموزشی پرطرفدار، مخصوصاً در جامعه الکترونیک ایران میباشد. حدود یک دهه پیش که تازه بحث میکروکنترلر ARM در ایران داغ شده بود کسی فکرش را نمیکرد که میکروکنترلر محبوب AVR روزی جایگاه خودش را از دست بدهد، اما زمان ثابت کرده است که هیچچیز ماندگار نیست و تغییرات درراه هستند، اگر امروز برای مصاحبه یک موقعیت شغلی embedded دعوت شوید بهاحتمالزیاد در مورد تجربه شما با میکروکنترلرهای ARM خصوصاً STM32 سؤال خواهد شد. دلیل این همهگیری را به جرات میتوان عملکرد خوب شرکت ST در تولید میکروکنترلرهای ARM دانست که علاوه بر قیمت مناسب دارای امکانات و تنوع خیلی زیادی نیز هستند.
شاید برای شما مفید باشد : آموزش آلتیوم دیزاینر به صورت کاملا رایگان
این همهگیری خاص بازار ایران نیست و خیلی از شرکتهای بینالمللی از میکروکنترلرهای ST در محصولات خود استفاده میکنند، همین امر باعث شده جامعه کاربری این خانواده از میکروکنترلر STM32 فعال باشد و کاربرها پاسخ بیشتر سؤالات و مشکلات را با یک جستجوی ساده در اینترنت پیدا کنند. البته و صد البته که ارائه کتابخانههای نرمافزاری کامل به همراه مثالهای ارزنده نیز در این فراگیری بی تأثیر نبوده است.
با توجه به فراگیر شدن و البته نیاز بازار کار، ما در سیسوگ تصمیم گرفتیم که آموزش رایگان STM32 را بر پایه این کتابخانهها در اختیار دوست داران و همراهان سیسوگ قرار دهیم، در این آموزشها که بر اساس دو کتابخانهی LL و HAL تهیهشده است سعی کردهایم از مفاهیم پایه و اولیه شروع کنیم و تا سطح پیشرفته آنها را ادامه دهیم. در سری آموزش STM32 سعی خواهیم کرد هر بخش آموزش را با مثال پیش ببریم تا یادگیری سادهتر و عمیقتر باشد.
مساله مهم دیگری که نیاز میبینم در مورد آن صحبت کنم رایگان بودن این دوره است آموزش جامع میکروکنترلر STM32، به منزله بیکیفیت یا ناقص بودن آن نیست، هدف ما از قراردادن آموزش و مطالب رایگان کسب منفعت مالی نیست که آموزشها را ناقص منتشر کنیم تا بعد بتوانیم پکیج آموزش خودمان را بفروشیم، در واقع هدف ما همافزایی است، یادگرفتن از همدیگر است، برای ساخت این سری آموزشی زمان و هزینه زیادی شده است. امیدوارم که توانسته باشیم گام مثبتی در این راستا برداریم.
دوره آموزشی STM32
آموزش کاربردی میکروکنترلر های سری STM32 داری هسته پردازنده ARM ؛ در محیط نرم افزارهای CubeMx و keil، با سیسوگ با این آموزش کاربردی همراه باشید.
آموزش میکروکنترلر STM32 قسمت اول: نرم افزار CubeMx
آموزش میکروکنترلر STM32 قسمت دوم: نرمافزار Keil
آموزش میکروکنترلر STM32 قسمت سوم: چالش تأخیر
در این قسمت از آموزش STM32 با استفاده از یک مثالِ عملی، نحوهی کار با GPIOها را فرا خواهیم گرفت.
مقالات آموزشی STM32
AMPCOM یک سوییچ مدیریتی با 8 پورت 2.5 گیگابیت اترنت (2.5GbE) و یک شیار SFP+ برای سرعتهای تا 10 گیگابیت بر ثانیه عرضه کرد
OpenTemp، یک تصویرگر حرارتی و دماسنج مادونقرمز دستی
استفاده از آردوینو با رزبری پای | قسمت بیست و سوم آموزش آردوینو
اخبار مربوط به STM32
میکروکنترلرهای PY32 ارزانترین میکروهای +Cortex-M0
بررسی ماژول MYC-YF13X
معرفی ساعت هوشمند T-Watch S3 ESP32-S3
میکروکنترلرهای STM32
واژه STM32 به خانوادهای از میکروکنترلرهای 32 بیتی تلقی میشود که برپایه پردازندههای Cortex-M شرکت ARM، و با هدف اراِئه آزادی عمل بالا برای کاربران، طراحی شدهاند. میکروکنترلرهای STM32 مزایایی همچون Performance بسیار بالا، قابلیتهای real-time، پردازش سینگال دیجیتال، عملکرد توان/ولتاژ پایین، Connectiviry را همگی به صورت مجتمع در یک چیپ، به همراه امکاناتی برای توسعه، ارائه میدهند. همچنین این میکروها به دلیل تنوع مدلها، برخورداری از پشتیبانی نرمافزاری و ابزارهای قدرتمند، برای هر نوع کاربردی، از پروژههای کوچک گرفته تا پروژههای صنعتی یا پلتفورمهای end-to-end مناسب هستند.
کاربردهای میکروکنترلرهای خانواده STM32
اشاره شد که میکروکنترلرهای شرکت ST توسط طراحان و تولیدکنندههای مختلف و زیادی استفاده میشود. برخی کاربردهای ملموس این میکروکنترلرها در تجهیزات الکترونیکی لیست زیر است:
- گوشیهای موبایل
- خودروها
- دوربینها
- ماشینهای لباسشویی (و دیگر تجهیزات خانگی)
- سیستمهای امنیتی و هشدار دهنده
پیش از معرفی آموزش STM32 سیسوگ، میخواهیم در مورد معماری پردازنده بهکاررفته در این میکروکنترلرها، یعنی Arm Cortex-M، صحبت کوتاهی بکنیم.
شاید برای شما مفید باشد : آموزش الکترونیک از 0 تا 100 کاملا رایگان
پردازندههای سری Arm Cortex-M
پردازندههای Cortex-M، گروهی از هستههای پردازشی هستند که برای بهینگی مصرف توان و انجام عملیات قطعی طراحیشدهاند. این پردازندهها به دلیل ویژگیهایی که دارند بهطور گسترده در میکروکنترلرها (MCU) و همچنین بهصورت چندهستهای در ریزپردازندهها (MPU) بهکار میروند.
همانطور که پیشتر گفته شد، مدلهای مختلف میکروکنترلرهای STM32 ویژگیهای متفاوتی دارند و برای کاربردهای خاصی مناسباند. اصلیترین دلیل این تفاوت این است که هر گروه از این میکروکنترلرها از مدل مشخصی از پردازندههای سری Cortex-M استفاده میکند، و خود این پردازندهها تفاوتهای عمدهای دارند. به این صورت که Cortex-M3 مدلهای اولیه هستند که قدرت پردازشی قابل قبولی دارند و ازنظر قیمت نیز اقتصادی هستند، مدل Cortex-M0 (و نمونه جدیدتر آنها یعنی +Cortex-M0) برای کممصرف بودن بهینهشدهاند، ازنظر Performance و توان پردازشی Cortex-M7 سرآمد است. Cortex-M4 برای کاربردهای real-time و Cortex-M33 برای کاربردهای امنیتی مناسب هستند.
معماری Arm Cortex-M درواقع یک معماری استاندارد برای میکروکنترلرهای 32 بیتی است که جایگزین مناسبی نیز برای معماریهای میکروکنترلرهای 8 بیتی و 16 بیتی محسوب میشود. در این معماری، ویژگیهای اصلی و ساختاری پردازنده در تمام مدلها مشابه است که از مزیتهای اصلی این امر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان انتقال بسیار راحت کد نوشتهشده برای یک سری میکروکنترلر به سری دیگر با توجه به نیازهای پروژه (مثل توان پردازشی، مصرف انرژی، امنیت و دستگاههای جانبی).
- امکان انتخاب میان تولیدکنندههای بسیار زیاد و متنوع چیپ، ابزارهای سختافزاری و همچنین نرمافزارها.
- سرعت بخشیدن به توسعه و خلاقیت در زمینههای Embedded.
شرکت STMicroelectronics جزء اولین شرکتهایی است که از هستههای پردازشی Arm Cotex-M در محصولات خود استفاده میکند و با ارائه بزرگترین طیف موجود از میکروکنترلرهای 32 بیتی Cortex-M، در بازار میکروکنترلرها پیشتاز است.