با تلاش و پیگیریهای شبانهروزی جمعی از دوستان رادیو آماتور، انجمن رادیو آماتوری پارسیان و کلوب رادیو آماتوری البرز، بعد از وقفه پنج ساله، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجاب به برگذاری آزمون رادیو آماتوری شد.
علاقهمندان میتوانند درخواست خود را مبنی بر اعلام آمادگی برای شرکت در آزمون رادیو آماتوری درجه سه، حداکثر تا 31 شهریور ماه سال جاری در این فرم وارد کرده و پس از دریافت کد پیگیری ثبتنام، منتظر پیامک سازمان جهت اعلام زمان و مکان دقیق محل برگزاری آزمون باشند. طبق اعلام سازمان آزمون در مهر ماه امسال برگذار میشود و ممکن است جهت رفاه حال شرکتکنندگان، در روز تعطیل برگزار شود تا همه شانس یکسان برای شرکت داشته باشند.
سوالات به صورت چهار گزینهای بوده و ممکن است فقط در تهران یا بصورت هماهنگ در شعب منطقهای سازمان تنظیم مقررات در سراسر کشور برگذار شود که بستگی به نظر سازمان داشته و از قبل اطلاع رسانی خواهد شد.
حداقل سن برای شرکت در آزمون 16 سال تمام می باشد. پس از آزمون تستی، از قبولشدگان، آزمون عملی مورس (با سرعت 5 کلمه بر دقیقه و به صورت شنیداری و زدن با کلید) گرفته خواهد شد. حدقل نمره قبولی 60 از 100 می باشد. برای تمرین و یادگیری زبان مورس برای اعداد و الفبای انگلیسی (که در آزمون سوال میشود) میتوانید از منابع و نرمافزارهای مختلف استفاده کنید (مثال) و برای کسب موفقیت حتما حتما صدای حروف را با هندزفری گوش داده و از یک کاغذ چک نویس برای نوشتن استفاده کنید و یادگیری خود را صرفا به دیدن معادل مورس الفبا محدود نکنید و در یادگیری تا روز امتحان مداومت داشته باشید.
منابع آزمون شامل قوانین و مقررات مربوط به رادیو آماتوری در ایران و جهان، مباحث آنتنها، فرستنده و گیرندهها، الکترونیک عمومی و سایر موارد مربوط به رادیو آماتوری میباشد که جهت رفاه حال عزیزان همه در یک فایل فشرده شامل قوانین و مقررات، جزوات آموزشی رادیو آماتوری، برخی آزمونهای سالهای قبل و مبانی الکترونیک جمع آوری شده که با مطالعه آنها میتوانید نمرهی کامل را کسب کنید.
سلام
امیدوارم به طور سراسری برگزار بشه چون برای همه مقدور نیست بیان تهران
تا ین لحظه تعداد93 نفر با موفقیت ثبت نام کردن که امیدوارم که تعداد زیادی از صفهان باشند تا در اصفهان هم برگزار بشه
در رابطه با کد مورس شاید خنده دار باشه ولی هنوز هم کاربرد های خودش رو داره نمونه اش با وجود سیستمهای نوین ارتباطی
در محل خدمت من در ارتش هنوز هم ارتباط با مرامخ ارتش در تهران با مورس انجام میشد
همچنین سادگی پیاده سازی و برد زیاد از سایر دلایل هست
پیشنهاد من به دوستان اینه که به چشم یه پروتکل برای میکرو بهش نگاه کنند
اموزشش مقداری سخته مخصوصا موقعی که دارید به پیام مورس گوش میکنید و میخواهید دی کد کنید
ولی بعد از ازمون میشه به راحتی یه برنامه برای میکرو و یا کامپیوتر نوشت که نقش کد و دیکد رو انجام بده
برادران
مورس و الفبای پرچم از مبانی اولیه اصول ارتباطات هست و در مواقع بحرانی میتونه گزینه مناسب برای ارتباط باشه.
حتی وقتی که برق و مدارات پیچیده کار نکنن!
بچه های رشته مخابرات و دریایی هنرستان ها حتما باید این دو مورد رو بگذرونن.
سلام
استدلال شما کاملا منطقیه ؛ و البته این مورد رو میدونستم ولی آیا تعداد انگشت شمار پروانه داران رادیو آماتوری توی موقعیت بحران می توانند کاری انجام دهنده ؟
اگر مبانی بین المللی است ؛ همه چیز باید بین المللی باشه نه فقط موارد آزمونی 😐
به هر حال متشکرم برای توضیحتون
سلام. مبانی بین المللیه ولی هر کشور خودش مسئول برگزاری و گواهینامه صادر کردنه. حالا اقایون دوست داشتن مورس هم برگزار بشه. متاسفانه متاسفانه باید فعلا شکر گذار برگزاری خود ازمون باشیم. دستشون هم درد نکنه 😐
واقعا توی قرن 21 ام ؛ وجود مورس توی گزینه های آزمون مقداری خنده دار نیست !
بازم خوبه که دارند آزمون رو برگذار میکنند واقعا
خدا خیرتون بده
همین