پروژه AVR | از مقدماتی تا پیشرفته, AVR, میکروکنترلر

راه اندازی LCD کاراکتری با میکروکنترلر AVR

LCD

باز هم سلام می کنم به دوستای عزیزی که همچنان به دنبال یادگیری میکروکنترلر هستند. پروژه ای که امروز قراره در موردش صحبت بشه یکی از پروژه هایی هست که همیشه همه ی میکروآموزان رو به وجد می آورده. وقتی کسی بتونه برای اولین بار با میکرو اسم خودش رو روی ال سی دی نمایش بده مطمئنا به وجد می آد. پس بیش از این منتظرتون نمیذارم.

شاید برای شما مفید باشد: آموزش AVR از 0 تا 100 به همراه جزوه PDF و ویدئو آموزشی

نمایشگرها در ایجاد ارتباط بین دنیای انسان ها و دنیای ماشین ها نقش مهمی را ایفا کرده و در سیستم های تعبیه شده نیز از بخش های با اهمیت هستند. نمایشگرها مستقل از این که کوچک یا بزرگ باشند دارای اصول یکسانی در کارکردن هستند. شخصی که در حوزه ی الکترونیک فعال است باید حداقل کارکردن با نمایشگرهای ساده ای مانند ال سی دی کاراکتری را بداند. در سیستم های تعبیه شده نمایشگرهای زیادی مانند نمایشگرهای گرافیکی یا نمایشگرهای سه بعدی مورد استفاده قرار می گیرند. LCD یکی از نمایشگرهای حرفه ای است که در این سیستم ها مورد استفاده قرار می گیرد. هنگامی که نحوه ی کار با ال سی دی را یاد گرفتید، خواهید دید که این نمایشگر یکی از آسان ترین و مورد اعتماد ترین دستگاه های خروجی است! تا جایی که در پروژه های مبتنی بر میکروکنترلر با توجه به این که همیشه نمی توان از دیباگر استفاده کرد، ال سی دی برای تست خروجی ها بسیار کارامد است. البته برای این کار نیاز است که به خوبی قادر به کار با این نمایشگرها باشید. و این امر با دنبال کردن این پست برایتان میسر خواهد شد.

 

LCD در مقایسه با LED و سون سگمنت برای نمایش اطلاعات به فرم حروف، اعداد، کاراکتر و یا پویانمایی ها ترجیح داده می شود. برنامه نویسی ال سی دی ها بسیار ساده بوده و کار را سریع و جذاب می کنند. این امر بدین دلیل است که ال سی دی از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده؛ به سادگی قابل برنامه ریزی است و بر خلاف سون سگمنت محدودیتی در نمایش کاراکترهای خاص و پویانمایی ها ندارد.

 

ال سی دی چگونه کار می کند؟

یک ال سی دی (نمایشگر کریستال مایع) بر اساس عکس العمل کریستال مایع در میدان الکتریکی کار می کند. هر ال سی دی دارای یک نور زمینه در پشت کریستال مایع می باشد که به عنوان منبع نور عمل می کند. هنگامی که میدان الکتریکی روی کریستال مایع اعمال می شود کریستال مایعی که قبلا نور را از خود عبور می داد، با تغییر جهت مولکول هایش مانع از عبور نور می گردد. بنابراین با اعمال ولتاژهای مناسب قادر به کنترل عبور یا عدم عبور نور از پیکسل های مختلف ال سی دی خواهیم بود.

انتشار مطالب با ذکر نام و آدرس وب سایت سیسوگ، بلامانع است.

شما نیز میتوانید یکی از نویسندگان سیسوگ باشید.   همکاری با سیسوگ

2 دیدگاه در “راه اندازی LCD کاراکتری با میکروکنترلر AVR

  1. Avatar for dradevill dradevill گفت:

    این مطلب کامل نیست?

    1. Avatar for Sisoog Os Sisoog Os گفت:

      دوست عزیز این مطالب در سیاره الکترونیک منتشر شده و اصل متن را میتویند در لیتکی که اول صفحه با نام لینک منبع هست مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *