از زمانی که آمریکا شرکت هواوی را در لیست سیاه و تحریم قرار داد و خرید تجهیزات مخابراتی را از شرکتهای چینی ممنوع کرد، حدود یک سال میگذرد. اما در این زمان کوتاه، هواوی بسیاری از قطعات مهم تلفنهای هوشمندش را داخلی سازی کرد.
با این خبر از سیسوگ همراه باشید.
خبرگزاری نیکی به کمک شرکت فمالحوت، نگاهی به سخت افزار آخرین مدل و پرچم دار شرکت هواوی یعنی تلفن هوشمند Mate 30 انداختند تا قطعات جایگزین شده چینی را در آن ببینند. گوشی Mate 30 که از فناوری نسل پنجم اینترنت (5G) پشتیبانی میکند، سال گذشته در بسیاری از کشورها رو نمایی شده است.
نیکی و فمالحوت اصل و نسب هر یک از قطعات بکار رفته در Mate 30 و قیمت آن را بررسی کردند.
در یک نگاه، قطعاتی که در چین ساخته شدهاند، 42% ارزش کل موبایل را تشکیل دادهاند. در حالی که هواوی هنوز قادر بود تا 25% قطعات را از شرکتهای آمریکایی بخرد، قطعات آمریکایی تنها یک درصد از ارزش Mate 30 را تشکیل دادهاند. که این مقدار بسیار کم است. همچنین قطعات چینی مورد استفاده در تلفن هوشمند Mate 30 نسبت به Mate 20 Pro حدود 16.5 درصد افزایش یافته است. یعنی آنها فرایند چینی شدن قطعات را حتی قبل از تحریمهای آمریکا شروع کردهاند و حتی با اینترنت نسل 4 نیز همخوانی داشتهاند.
درصد تولید قطعات گوشی هواوی در چین و دیگر کشورها را میتوانید در تصویر بالا مشاهده کنید. این نمودار نشان میدهد که هواوی مجبور شده است در یک سال قطعات خود را تا حد چشمگیری به سمت داخلی سازی ببرد. حتی تولیدکنندگان داخلی قبلی که برخی از قطعات را تولید میکردند نیز، تا حد زیادی توسعه یافتهاند.
هواوی تا قبل از شروع تحریم آمریکا، به کمک یکی از زیر مجموعههای خود به نام HiSilicon برخی از قطعات مورد نیازش را تولید میکرد. HiSilicon حالا پیشرفت کرده و در حال توسعه برای ساخت قطعات 5G است! این نشان میدهد هواوی وابستگی خود از آمریکا و شرکت Skyworks Solutions قطع کرده است و بر روی پای خود ایستاده است.
توانایی جدید هواوی به چینیها برای کاهش اعتماد به تأمین کنندگان خارجی کمک شایانی میکند. هواوی در طراحی تراشههایی که توانایی دریافت و انتقال امواج رادیویی هوشمند 5G را داشته باشند، بر موانع غلبه کرده است.
داخلی سازی قطعات، باعث میشود هواوی نسبت به رقبای داخلی خود برتری داشته باشد. شیائومی، چهارمین سازنده بزرگ تلفنهای هوشمند در جهان، در حال کار بر روی تراشههای گوشیهای هوشمند خود است. اما جدیدترین مدلهای آن هنوز هیچ تراشهای را که خود این شرکت توسعه داده است، ندارد. به گفته هیدکی مائنو، مدیر مشاوره در Omdia ژاپن، شیائومی چارهای جز ادامه استفاده از تراشههای کوالکام آمریکا برای تلفنهای هوشمند جدید 5G خود ندارد.
کوالکام تقریباً تمام تراشههایی را که شیائومی در تلفنهای هوشمند 5G خود استفاده میکند را تأمین میکند. هواوی در ماه مارس نیز اظهار داشت که امیدوار است هنوز بتواند از تأمین کنندگان آمریکایی استفاده کند و با وجود تحریمها، این شرکت در سال 2019 نسبت به سال گذشته خود، 70 درصد بیشتر از تهیه کنندگان آمریکایی خرید کرده است.
هواوی از لحاظ داخلی سازی، تقریباً از رقبای داخلی خود جلوتر است. اما با این وجود راه بسیار طولانی برای ایجاد سیستم عامل و نرم افزارهای بومی جلوی راه این شرکت وجود دارد. هواوی از سیستم عامل منبع باز اندروید ارائه شده توسط گوگل استفاده کرده است. در حالی که هواوی هنوز هم میتواند از اندروید استفاده کند، اما سایر برنامههای Google مشمول مجازاتهای ایالات متحده هستند و برای سازندگان چینی در دسترس نیستند. این بدان معناست که برنامههای مشهوری مانند Gmail، جستجوی Google و YouTube در تلفنهای هوشمند 5G هواوی قابل نصب نیستند. هواوی برای توسعه سیستم عامل خود با نام “Hongmeng” در حال تلاش است. اما این شرکت به دلیل کمبود برنامههای گوگل، در تلاشهای خود برای گسترش فروش جهانی تلفنهای هوشمند 5G خود با موانع بزرگی روبرو خواهد شد.
هر چند هواوی برای ساخت سیستم عامل و نرم افزارهای بومی سخت در تلاش است، اما بدون شک هواوی مشتاق برداشته شدن تحریمهای گوگل است تا بتواند نرم افزارهای کاربردی گوگل را بر روی تلفنهای خود عرضه کند.
به دانش فزای و به یزدان گرای، که او باد جان تو را رهنمای (فردوسی)
مقالات بیشترسیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.