ماژول سریال CAN BUS Grove مبتنی بر ریزتراشه MCP2551 و MCP2515 است و مزیت اصلی این ماژول قیمت مناسب و مقرونبهصرفه بودن آن است. با سیسوگ همراه باشید.
مشخصات ماژول سریال GD32E103 CAN Bus Grove:
- میکروکنترلر Cortex M4F تا 120 مگاهرتز با 64KB تا 128KB و 20KB تا 32KB حافظه SRAM
- پیچ بلوک ترمینال دو پین
- نرخ باود ریت یوزارت (CAN FD baud rate) CAN FD تا 115200 (پیشفرض 9600)
- نرخ باود ریت CAN FD تا 5 مگابایت بر ثانیه
- کانکتور 4 پین با UART تا 115200 bps
- نشانگرهای LED برای TX و RX و روشن بودن ماژول
- ابعاد 40x20x10 mm
CAN bus پروتکل انتقال پکت میباشد که به شما امکان میدهد میکروکنترلرها و حسگرهای مختلف درون خودرو با یکدیگر صحبت کنند همچنین CAN مسافت طولانی سرعت ارتباط متوسط و قابلیت اطمینان بالا را فراهم میکند. این ماژول مبتنی بر کنترلکننده کن MCP2515 و فرستنده و گیرنده CAN MCP2551 بوده و با توجه به پارامترهایی که در بالا ذکر شد تا سرعت 5 مگابایت در ثانیه را فراهم میکند.
در CAN FD، نرخ داده (یعنی تعداد بیتهای ارسالشده در ثانیه) تا 5 برابر سریعتر از CAN کلاسیک افزایش مییابد و از دستور AT Comand پشتیبانی میکند که برنامهنویسی و ارتباط را سادهتر میکند.
اما سوالی که پیش می آید CAN Bus چیست؟
CAN مخفف عبارت Controller Area Network است، که از آن برای اجازه دادن به میکروکنترلرها و دستگاهها برای برقراری ارتباط با یکدیگر در داخل خودرو بدون کامپیوتر استفاده میشود که امکان کنترل و جمعآوری دادهها را فراهم میکند.
از جمله کاربرد های CAN Bus:
- کنترل بخشهای مختلف خودرو: به قسمتهای مختلف وسیله نقلیه اجازه میدهد تا با یکدیگر صحبت کنند، ازجمله موتور، گیربکس و ترمز، کنترل بالابر شیشه خودرو، درها و آینهها
- پرینترهای سه بعدی
- اتوماسیون ساختمان
- سیستمهای کنترل روشنایی
- ابزار و تجهیزات پزشکی
این شرکت میگوید که: برای پیادهسازی پورت سریال برای عملکرد CAN FD، کدی نوشتند اما جزئیات دیگری ارائه نکردند بااینحال، ماژول GD32103E CAN Bus احتمالاً از همان مجموعه دستورات AT Command استفاده میکند.
ازآنجاییکه GD32E103 یک میکروکنترلر Arm Cortex M4F است، شاید فکر کنید میتوانید از این ماژول بهصورت مستقل نیز استفاده کنید، اما طراح این شرکت میگوید: هنوز نمیتوان از آن بهعنوان میکروکنترلر استفاده کرد و این ویژگی بهزودی در آینده پیادهسازی خواهد شد.
چیپ بکاررفته در تصویر mega168 از خانواده AVR است.
سلام
ترجمه خوبی نبود.
مطلب هیچ بار علمی یا خبری درست درمونی نداشت بیشتر به نظر میاد یه نفر خواسته یه چیزی بنویسه تا اینکه مطلب مهمی باشه یا با علمی داشته باشه
در ضمن IC MCP2515 از CAN-FD پشتیبانی نمیکنه و فقط کن کلاسیک رو ساپورت میکنه