شاید از خودتان پرسیده باشید که آیا میشود IOT را به هوش مصنوعی (AI) نیز مجهز نمود؟
این سوال دقیقا وقتی پیش می آید که شما تصمیم میگیرید بر مبنای اصول هوش مصنوعی, دستگاه مبتنی بر IOT خود را مستقلا صاحب اجرای عملیات یا تصمیم در لحظه نمایید حتی در صورت آفلاین شدن دیوایس و مطمئنا با سرعت بالا !
در جواب به این سوال اکثر ما خواهیم گفت این کار امکان پذیر نمی باشد, هزینه , حجم پردازشگرها و انرژی مصرفی از جمله مواردی هستند که ما را به این نتیجه میرسانند. البته با وجود ماژول SC66 Quectel این موضوع دور از انتظار نخواهد بود!
حال با این فرض پیش میرویم که ما قادر به پیاده سازی الگوریتم واقعا سخت و پیچیده هوش مصنوعی به همراه کارهای کنترلی میباشیم اما مانعی که اینجا وجود دارد این است که هنوز تکنولوژیی را نداریم که واقعا به صورت کاملا حرفه ای این حجم اطلاعات را در خود نگه دارد و با سرعت بالایی بتواند آن را پردازش نماید ( اما SC66 در راه هست..).
در این مقاله می خواهیم شما را با تراشه SC66 آشنا کنیم که میتوان از آن به عنوان انقلابی در عصر تکنولوژی نام برد.
شرکت کویکتل یکی از بزرگترین فروشندگان جهانی ماژول های وایرلس و M2M میباشد که اخیرا ماژول SC66 خود که قابلیت هوش مصنوعی دارد را معرفی نموده است, که البته پس از معرفی این محصول با استقبال زیادی از مشتریان و علاقمندان نیز رو به رو گردیده است.
SC66 مجهز به پردازش شبکه عصبی است که این تکنولوژی بر روی تراشه Qualcomn Sdm660 تعیبه شده که خود این تراشه داری 8 هسته Kryo260 (قابلیت سفارشی بودن تا 64 بیت ) میباشد و در مد عملیانی میی تواند فعالیت نماید.
- Fast Mode: قابلیت افزایش سرعت هسته را تا 2.2 گیگاهرتز دارد.
- Power Saving Mode: قابلیت کاهش سرعت تراشه را تا 1.8 گیگا هرتز را دارد.
علاوه بر 8 هسته بودن SC66، این تراشه یک پردازنده Adreno 512 به همراه یک کنترل کننده حافظه LPDR4x (دارای دو کانال 1866Mhz) را دارا میباشد.
لازم بذکر است سخت افزار هایی که از تکنولوژی هوش مصنوعی استفاده میکنند دارای پردازشگر های شش ضلعی، گرافیک و هسته Kryo می باشند.
انجام محاسبات AI (هوش مصنوعی) برای پیاده سازی بر روی یک تراشه نیاز به الگوریتم و محاسبات بسیار پیچیده ای دارد که این عمل در گذشته به صورت خیلی فشرده بر روی تراشهها پیاده سازی میشد و نقطه ضعف بزرگ این بود که پس از پیاده سازی AI بسیاری از کاربرد های IOT قابل پیاده سازی نبودند.
اما شرکت کویکتل میگوید با ارائه محصول SC66 خود انقلابی عظیم در بخش Embeded AI به وجود میآورد.
که این امر را به اصطلاح Cloud to Edge یا Cloud to Fog میگویند. و این بدین معنی است که بخش یا کل فرایند پردازش به دستگاه ها انتقال می یابد و سپس به سمت محیط ابری منتقل میگردد. و نمونه ای که قادر به انجام این تکنولوژی است محصول SC66 شرکت کویکتل می باشد که میتواند کاربرد بسیار زیادی در زمینه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را داشته باشد.
از جمله رابط های جانبی این تراشه می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.
- LCM, 24MP at 30 fps ZSL Camera Touch Panel
- MIC
- SPK
- UART
- USB
- I2C
- SPI
- unique 4K video capturing and recording feature 2560 × 1600, 60 fps
در IOT به طور معمول برای جمع آوری و کنترل انواع پارامترها مانند دما،رطوبت،وزن و سرعت…… و سپس ارسال اطلاعات سنسور ها به یک سیستم کنترل کننده استفاده میشود اما با این انقلاب در زمینه تکنولوژی قادر خواهیم بود که برای سیستم ها به صورت خودکار تصمیم گیری،ایجاد هوش کسب و کار و عملیات کنترلی را به طرز حیرت انگیری انجام دهیم.
در حال حتی اگر ماهیت داده هایی که داریم ناشناخته باشد مانند تصویر و صدا ممکن است ما نیاز به پردازش داده ها در دستگاه ها (Edge) را داشته باشیم و در نهایت آن را به سمت Cloud ارسال کنیم.
سلام مثل همیشه خیلی عالی بود دستتون درد نکنه.
امکانش هست در مقاله های بعدی بیشتر راجع به هوش مصنوعی و طریقه ی کارشون صحبت کنید. با تشکر
ممنون از شما انشاله
با سلام
خدا قوت
چیپی با ورودی ها وخروجی های دیجیتال که قابلیت برنامه ریزی (اپن سی پی یو) هم داشته باشد. (mc60) از شرکت کویکتل به آنها هم می پردازید.
ا برای یک پروژه واقعی چه قیمتی و برای چه پروژههایی مقرون به صرفه است.
این نوع چیپ ها از پروگرامر خاصی برای برنامه ریزی استفاده می کنند.قیمت و مشخصاتشان چیه و چه چیپ هایی را پشتیبانی می کنند.
لطفا در مورد چیپ های شرکت کویکتل هم بردی معرفی کنید.و مطلب بگذارید
ممنونم از مطالب بروز و حرفه ای و مدرن موفق باشید.
سلام دوست عزیز شما میتونید با خرید این محصول از فروشگاه سیسوگ داکیومنت های مربوطه را هم دریافت کنید
انشاله بزودی برخی بردهای اموزشی کویکتل در دسترس خواهند شد
با سلام
مازولی با اپن سی پیو و قیمت مناسب از کویکتل یا ( سیمکن؟) معرفی کنید.
سخت افزار و نرم افزار و کاتالوگ فارسی و نمونه برنامه ها و پروژه هم بهمراه داشته باشد.چند در میاد؟
چقدر وقت جهت یادگیری و راه اندازی نیاز دارد.؟
اگر ماژول ها را بیشتر و ریزتر معرفی میکردید. بهتر نبود.
با تشکر
سلام این ماژول هنوز تجاری نشده و انشاله جند ماه اینده تجاری خواهد شد که اطلاعات تکمیلی تر ارائه خواهد شد