یکی برای همه، همه برای یکی
چند سال پیش پروژه ای برای یک شرکت در حوزه حمل و نقل انجام دادم که اون پروژه دارای یک GSM Modem هم بود, و به تبع اون سیم کارت هم لازم بود در دستگاه قرار داده بشه.
یکی از قابلیتهای این سیستم ارسال میزان شارژ سیم کارت برای سرور و همچنین هشدارهای پیامکی برای مصرف کننده نهایی جهت کنترل و لایو نگه داشتن سیستم بود.
نحوه ارسال شارژ سیم کارت نیز به این شکل بود که سیستم کد USSD مربوط به گرفتن شارژ را ارسال میکرد و در جواب رشته ای که ایرانسل برای این جور مواقع پاسخ میداد را دریافت مینمود و با توجه به کلمات کلیدی مثل RIAL و جایگاه اون میزان شارژ را درک میکرد و متناسب با اون عملکرد لازم را انجام میداد و همچنین اطلاعات را به سرور نیز ارسال میکرد.
Etebar: 11788 Rial Shegeftangiz 0 ta 0 ruz. Hadye 0 ta 0 ruz.
ارسال میزان شارژ سیم کارت برای محصولاتی اینچنینی که دسترسی به سیستم سخته و یا اصلا وجود نداره میتونه برای پشتیبانی یک امری بسیار مفید و کاربردی باشه.
حدودا اوایل اردیبهشت بود که متاسفانه دیدیم دستگاهها دیگه قابل به شناسایی میزان شارژ سیم کارتهای ایرانسل نیستند و با بررسی موضوع متوجه شدیم که ایرانسل جواب برگشتی را بصورت زیر تغییر داده است.
Credit: 12003 IRR. WOW: 0 IRR 0 days. Gift:0 IRR 0 days.متاسفانه و یا خوشبختانه از این دستگاه چند ده هزار عدد در سراسر کشور فروخته شده بود و در ورژن های اولیه قابلیت OTA Update On The Air نیز وجود نداشت که بتوان دستگاه را از راه دور آپدیت نمود و دسترسی به دستگاهها بسیار هزینه زا و سخت بود.
علنا به نظر هیچ چاره ای نداشتیم جز اینکه برای مشتریان آخرین ورژن را ارسال نماییم و از اونها بخواهیم دستگاه را آپدیت کنند.
در این زمان یکی از همکاران پیشنهادی داد که به نظر کمی طنز گونه بود!
اون از ما خواست که با ایرانسل تماس بگیریم و از اون بخواهیم کد شارژ را به حالت قبل برگردونه 🙂
اگر چه از نظر شخص بنده چنین فرایندی بیهوده تلقی میشد ولی به هر حال بصورت موازی و به عنوان تیری در تاریکی تماسی با پشتیبانی ایرانسل برقرار کردم و مشکل را بازگو کردم.
پشتیبان عزیز ایرانسل نیز قول بررسی این موضوع را دادند که البته از نظر من بیشتر شبیه یک دلگرمی بود و با خودم گفتم دیگه هم زنگ نمیزنن!
ولی باور کردنی نبود دو روز بعد دستگاهها شروع به ارسال شارژ سیم کارت کردند و ساعتی بعد نیز پشتیبان تماس گرفتند و گفتند که این موضوع حل شده و رفع اون را بررسی کنید.
چیزی که در این فرایند جالب بود احترامی بود که ایرانسل, به نظر یک شرکت خصوصی گذاشت و ساختاری که شاید زمان زیادی هم برای اون در سیستم خود گذاشته بود را به حالت اول تغییر داد و نیازهای یک شرکت خصوصی را برای ایجاد یک محیط امن جهت کسب و کار تامین کرد.
مشخصا تغییر این الگو برای ایرانسل دردسر داشته و جواب منفی به تغییر اون هم مطمئنا در کسب و کار اونها تفاوتی ( از نظر ظاهری) ایجاد نمیکرده و این کار اون ها واقعا قابل احترام و تشکر بود.
در کل میشه چنین رفتارها و الگوهایی از سمت اپراتورهای همراه را برای کسب و کارهای خصوصی در حوزه اینترنت چیزها IOT و فن آوری اطلاعات به فال نیک گرفت و امید به آینده ای روشن برای این صنعت را در کشورمون آرزومند باشیم.
پروژه ای رو که انجام دادین میشه یه خورده بیشتر توضیح بدید؟
به عنوان یه آماتور واقعا برام جذاب بود!
در زمینه IOT بود و لازم بود برای خطایابی سیستم شارژ اون هم مدیریت بشه
جالب بود
متشکر از حسن توجه شما