در قسمت اول از مجموعه آموزشی پردازش تصویر در پایتون ابتدا یک سری توضیحات کلی در مورد پردازش تصویر و کاربردهای آن بیان کردیم. کمی در رابطه با نرمافزارها و کتابخانههای لازم صحبت کردیم و در نهایت یک تصویر رنگی را به صورت سیاه و سفید در پنجرهای نمایش دادیم. در این قسمت میخواهیم ابتدا همان تصویر را به صورت سیاه و سفید باز کرده و سپس با استفاده از دستوراتی که در ادامه مشاهده خواهید کرد، رسم خط روی تصویر را انجام بدهیم و همچنین این تصویر را در محل پروژه ذخیره کنیم. دقت کنید اگر در دستور مربوط به ذخیره تصویر هیچ آدرسی داده نشود، تصویر در محل ذخیره پروژه و در کنار فایل برنامه ذخیره خواهد شد.
ما در این قسمت نیاز به کتابخانه matplotlib داریم، پس قبل از هر چیزی باید در ابتدای کد این کتابخانه را اضافه کنیم. نصب این کتابخانه نیز دقیقا شبیه نصب کتابخانه OpenCV و numpy با استفاده از دستور pip در محیط کامند است.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | import cv2 import numpy as np from matplotlib import pyplot as plt img = cv2.imread('image.jpg', cv2.IMREAD_GRAYSCALE) plt.imshow(img, cmap='gray', interpolation='bicubic') plt.plot([100, 200], [200, 300], 'r', linewidth=5) plt.show() cv2.imwrite('imgout.jpg', img) |
در کد بالا ما ابتدا تصویر را به صورت سیاه و سفید در img ذخیره کردیم، سپس با استفاده از دستورات کتابخانه matplotlib رسم خط روی تصویر ذخیره شده در img را انجام دادیم. ما میتوانیم مشخص کنیم که رسم خط روی تصویر در کجای تصویر قرار بگیرد و همچنین رنگ و عرض خط ترسیم شده نیز قابل انتخاب میباشد.
اگر برنامهی بالا را اجرا کنیم ابتدا تصویر زیر ساخته میشود و در نهایت همین تصویر البته بدون خط روی آن در محل پروژه با نام imgout ذخیره میشود، چون ما در دستور آخر همان تصویر سیاه و سفید ذخیره شده در img را ذخیره کردیم نه تغییراتی که بعد از آن انجام شد.
آیدین اسلامی آیدین اسلامی، طراح و توسعه دهنده نرم افزار ، تولید کننده و مجری برنامه های علمی و آموزشی، ساکن کالیفرنیا در آمریکاست.
مقالات بیشترplt.plot([X1,X2],[Y1,Y2],’color’,linewidth=5)
سلام فرمت این دستور هم به این شکله که به متن اضافه بکنید بنظرم بهتر میشه ..ممنون از سیسوگ
درود محمدرضای نازنینم. سپاس از توجهتون، موردی که میفرمائید به صورت مثال توی کد اومده و توی ویدئو هم توضیح داده شده.
قربونتون ..بله درسته چون خودم یه لحظه تو درک اعداد به مشکل خوردم گفتم کامنت کنم..
من opencv cppرو باویژوال استودیو نصب کردم و واقعا ازسرعت خوبی برخورداره نسبت به پایتون ..
هدفم اینه که کتابخونه opencvcppرو با ویژوال استودیو کد نصب کنم (چون میخوام تو ابونتو هم کارکنم) که موفق نشدم ولی یک کلیپ چینی موجوده که این کار رو انجام میده ولی باز مشکلاتی در فایلcmakeهس که ارور میگیره خیلی عالی میشه اگر بتونید مقاله ای برای اون بنویسید
خب زبان ++C یک زبان کامپایلری است و سرعت بالاتری نسبت به زبان پایتون که یک زبان مفسری است، دارد. اینکه دلیل نصب کردن opencvcpp را کار کردن با ابونتو میدانید، متوجه نمیشوم! امکان داره واضحتر توضیح بدید.
مهندس برااینکه هدفم نهاییم انجام پردازش تصویر با رسپری پای هسش و سیستم عامل رزبین هم برپایه ی لینوکس ظاهرا ساخته شده و دلیل دوم اینکه قصد دارم کلا اکثر کارهای برنامه نویسی رو در لینوکس انجام بدم ( علاقه یا یادگیری دلیل دومه)..اینکه نمیشه کاربردهای لینوکس رو منکر شد برای مثال برای برد لیچی پای بسیار درتلاشیم که یک ایمج ایجاد کنیم ( یا حتی لینوکس رو روی اون بالا بیارم ) و دلایل دیگه
نه مهندس جان همهی اینا که میفرمائید صحیح. آخه گفته بودید که opencvcpp را برای کار با ابونتو میخواهید. شما کتابخونه پایتونش را هم میتونید رو ابونتو داشته باشید مشکلی که نیست.
عالیه ادامه بدید
حتما. سپاس از نظر مثبت شما.
سلام وقت بخیر و تشکر از اموزش خوبی که در سایت قراردادید منتظر ادامه اموزشها هستیم
???
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.