آموزش برنامه نویسی میکروکنترلر avr جزوه PDF و ویدئو

blog

اطلاعات

آخرین بروزرسانی: ۱۳-۰۷-۱۴۰۲
هزینه دوره: رایگان
تعداد جلسات: 26

جلسات

توضیحات

آموزش AVR

سری آموزش avr یکی از محبوب ترین آموزش های حال حاضر دنیای الکترونیک است، که برای تهیه این آموزش ها تلاش بسیاری صورت گرفته است و به صورت کاملا رایگان در دسترس شما عزیزان جویای علم قرار گرفته است پس با ما همراه باشید.

دوره های آموزش میکروکنترلر AVR

سر فصل های آموزش میکروکنترلر AVR سیسوگ

  • نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C: معماری میکروکنترلر هشت بیتی AVR و کامپایلر GCC
  • نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C: ثوابت در برنامه، دسترسی ها، دستورات اسمبلی
  • نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C: داده ها، دستورات شرطی، حلقه
  • دوره جامع AVR: معرفی AVR
  • دوره جامع AVR: رجیستر های پورت
  • دوره جامع AVR: کد ویژن و بسکام
  • دوره جامع AVR: امکانات AVR
  • دوره جامع AVR: دکودر BCD-7Segment
  • دوره جامع AVR: منابع کلاک
  • دوره جامع AVR: رجیسترهای 16 بیتی و توضیح Status Register
  • دوره جامع AVR: پشته
  • دوره جامع AVR: تایمر ها
  • دوره جامع AVR: منابع کلاک
  • آموزش کاربردی AVR
  • برنامه‌نویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو
  • پروژه های AVR

 

نمونه ویدئو موجود در مقالات آموزش میکروکنترلر AVR سیسوگ

PDF جزوه آموزش میکروکنترلر AVR بخش مقدماتی

در این قسمت شما می توانید PDF جزوه آموزش مقدماتی میکروکنترلر AVR را دریافت نمایید. در این بخش ما به بررسی و معرفی AVR  می پردازیم.

 
دانلود جزوه آموزش میکروکنترلر AVR
 
عنوان دورهآموزش 0 تا 100 میکروکنترلر AVR
توضیحات دورهآموزش میکروکنترلر AVR از 0 تا 100 به صورت کاملا رایگان در سیسوگ، بزرگترین مرجع آموزش الکترونیک ایران، به همراه آموزش پروژه محور میکروکنترلر
کد دوره1354
ارائه دهنده دورهسیسوگ
  • آموزش جامع میکروکنترلر 

این سری آموزش‌ها را می‌توان کامل‌ترین آموزش‌های موجود در خصوص میکروکنترلر AVR دانست که با صرف زمان بسیار و با کیفیت بالا تهیه شده است و به صورت رایگان در اختیار شما عزیزان قرار داده است. سیسوگ در سری جدید مجموعه مقالات خود با عنوان ” آموزش میکروکنترلر AVR ” قصد دارد میکروکنترلر AVR را که طرفداران بسیار زیادی دارد به صورت جامع آموزش دهد؛ بنابراین در مجموعه آموزش میکروکنترلر AVR با سیسوگ همراه باشید.

  • برنامه‌نویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو

در این سری مجموعه مقالات جدید، سیسوگ به بررسی آموزش میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو بپردازد. در جلسه اول شما با برنامه‌نویسی میکروکنترلر AVR در محیط ویژوال استودیو و مجموعه کامپایلرهای گنو (GCC) آشنا می شوید. در جلسه دوم نیز شما با ویژوال استودیو بیش‌تر آشنا می‌شوید. همچنین، جلسه سوم از برنامه‌نویسی میکروکنترلر AVR بیش‌تر مناسب کسانی است که مایل هستند به جای استفاده از embedded project wizard موجود در visualGDB، از یک میک فایل مجزا استفاده کنند.

  • نکات و ترفندهای بهینه سازی برنامه C 

به‌طورکلی بهینه‌سازی برنامه C از دو جنبه مورد بررسی قرار می‌گیرد: ‌ ۱. حجم کد برنامه، ۲. سرعت اجرای برنامه. امروزه، کامپایلرها روش‌های مختلفی برای بهینه‌سازی برنامه C در هر دو جنبة حجم کد و سرعت اجرای کد ارائه کرده‌اند. در نهایت، یک کدنویسی خوب این فرصت را ایجاد می‌کند که کامپایلرها بتوانند کد را به بهترین نحو ممکن بهینه کنند. البته در برخی مواقع بهینه‌کردن کد در یک جنبه، تأثیر منفی بر جنبة دیگر دارد؛ بنابراین برنامه‌نویسان باید باتوجه‌به نیازهای خود، بین این دو جنبه، تعادل برقرار سازند.

  • آموزش کاربردی AVR

در این سری مقالات با عنوان آموزش کاربردی AVR، ۵ جلسه آموزشی قرار داده شده است. در جلسه اول، نحوه کارکرد میکروکنترلر و میکروپروسسور‌ها بررسی می‌شود. در جلسه دوم، به بررسی معماری داخلی AVR، انواع حافظه‌ها، نحوه عملکرد CPU و واحدهای مختلف در میکروکنترلر AVR پرداخته می‌شود. در جلسه سوم، با سخت‌افزار میکروکنترلر، Pinout و کار با رجیسترهای آن آشنا می‌شوید. در جلسه چهارم، بیش‌تر وارد محیط برنامه‌نویسی شده و نکات جلسه قبل کدنویسی می‌شود. در جلسه آخر، برای ایجاد یک دید کلی از قسمت سخت‌افزاری AVR  توضیحاتی ارائه می‌گردد.

  • پروژه های AVR 

در این سری مجموعه مقالات، سیسوگ قصد دارد به بررسی تعدادی از پروژه‌های AVR بپردازد. دراین‌خصوص، تعدادی از پروژه‌های عنوان شده عبارت‌اند از: سنسور اثر انگشت SM-630، ساخت WavePlayer بسیار کوچک،  پروژه ریموت‌کنترل 4 کاناله کاملاً رایگان به همراه مستندات، راه‌اندازی LCD گرافیکی Nokia 1661، ساخت کنسول بازی به وسیله آردوینو و خروجی تصویر آنالوگ، راه‌اندازی LCD کاراکتری با میکروکنترلر AVR، راه‌اندازی ماژول بی‌سیم Lora E32-TTL-1W با آردوینو و به کمک دیتاشیت و چرخش خودکار صفحه مانیتور دسکتاپ با آردوینو و سنسور 

اجزای میکروکنترلر AVR

تراشه یا میکروکنترلر AVR نیز دارای اجزایی است؛ از جمله: CPU، حافظه فلش، رم و EEPROM، همه این اجزا فقط در یک تراشه کوچک جمع شده‌اند! همانطور که میدانید که CPU دقیقاً مانند یک رایانه است، اما بسیار ساده‌تر و با سرعت کمتر قاعدتا با توجه به قیمت پایین این تراشه ها انتظار زیادی از سرعت آنها نمی رود. همچنین، فضای ذخیره‌سازی فلش دقیقاً مانند حافظه فلش در دستگاه پخش mp3 است، با این تفاوت که در اینجا از آن برای ذخیره برنامه‌ها استفاده می‌شود. به‌علاوه، رم آن نیز دقیقاً مثل رم کامپیوتر است. EEPROM نیز تا حدودی شبیه حافظه فلش است؛ با این تفاوت که نمی‌توانید برنامه‌ای از آن اجرا کنید، اما می‌توانید از آن به‌عنوان ذخیره‌سازی طولانی‌مدت استفاده می‌شود. حتی هنگامی که برق تراشه  AVR قطع می‌شود EEPROM پاک نمی‌شود.

بنابراین، به طور خلاصه: تراشه AVR هر برنامه‌ای را که در فلش ذخیره شده است اجرا می‌کند، از RAM برای ذخیره‌سازی موقت و از EEPROM برای ذخیره‌سازی طولانی‌مدت استفاده می‌کند.

اکثر کامپیوترها دارای یک پردازنده 32 بیتی با فرکانس 1 گیگاهرتز، رم 1 گیگابایت و 100 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی هستند. انواع میکروکنترلرهای موردبحث در حوزه AVR با فرکانس 10 مگاهرتز کار می‌کنند. همچنین، آن‌ها دارای 1 کیلوبایت رم و 10 کیلوبایت فضای ذخیره‌سازی هستند. بااین‌حال، اندازه کوچک، مصرف برق کمتر و هزینه کم، آن‌ها را به یک انتخاب عالی برای بسیاری از پروژه‌ های الکترونیک تبدیل می‌کند!

شکل گیری میکروکنترلر AVR

حدود 40 سال پیش که میکروپروسسورها و CPU ها وارد بازار جهانی شدند هیچ‌کسی فکرش را هم نمی‌کرد که چنین جایگاهی در آینده به‌دست خواهند آورد. یکی از اولین نمونه‌ها آیسی Z80 بود که تنها یک CPU ساده داشت و برای راه‌اندازی یک پروژه کوچک لازم داشت که چندین آیسی مختلف ازجمله RAM، ROM و PIO و…. را در مدار جای دهید تا قادر باشید یک LED ساده را خاموش و روشن کنید.

بعد از اون نوبت به سری 8051 اینتل رسید، دیگه می‌شد اسم این چیپ را میکروکنترلر گذاشت، این میکروکنترلر دیگه همه‌چیز داشت رم، تایمر، پورت، حافظه پروگرام و….

آموزش میکروکنترلر AVR

به لطف حضور این میکروکنترلر دیگر نیازی نبود برای راه‌اندازی یک LED ساده کلی چالش را تحمل‌کنید. کافی است یک کریستال و تغذیه به میکروکنترلر وصل کنید و با یک پروگرامر ساده برنامه موردنظر که اکثراً به‌صورت اسمبلی نوشته می‌شود بر روی اون بریزید و از کارکردن اون لذت ببرید.

شاید برای شما مفید باشد : آموزش رزبری پای از مقدماتی تا پیشرفته

حدود بیست سال پیش بود که سری جدید میکروکنترلر شرکت اتمل بانام AVR وارد بازار جهانی و ایران شد که با امکانات خارق‌العاده‌ای که داشت در فرصت کمی تونست تمام رقبای قدیمی خودش را پشت سر بگذارد.

و خیلی زود کامپایلرهای خوبی مثل فرانکلین، کدویژن و WINAVR … توانستند زبان C را به‌عنوان زبان برنامه‌نویسی برای این میکروکنترلر ها تثبیت کنند و حضور میکروکنترلرها را در تعداد زیادی پروژه و ساختار جدید تسهیل و منطقی کنند. سری AVR حتی EEPROM و ADC هم دارد و حتی شما قادرید از اسیلاتور داخلی استفاده کنید و فقط کافی بود یک ولتاژ به میکرو وصل کنید تا براتون همه کاری انجام بده.

میکروکنترلر AVR

میکروکنترلر AVR ازنظر ساختار، قیمت و تنوع و …. این‌قدر عالی طراحی و ساخته‌شده‌اند که هم‌اکنون نیز باوجود میکروکنترلر های جدید و حتی پرسرعت‌تر نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و بردهای به‌اصطلاح آردوینو مبتنی بر میکروکنترلر AVR طراحی‌شده‌اند.

سیسوگ سعی نموده این آموزش منحصر به فرد که بصورت ویدئویی آماده شده را بصورت متنی تبدیل نموده و بصورت یک مجموعه آموزشی تقدیم کاربران سیسوگ نماید.

سوالات متداول

چه کسانی باید دوره آموزشی avr را بگذرانند؟

این آموزش برای افراد تازه‌کار و همچنین، فارغ‌التحصیلان فوق‌لیسانس مناسب است. به‌علاوه، حتی اگر شما حرفه‌ای هستید و می‌خواهید مهارت‌های خود را تقویت کنید، می‌توانید به این آموزش ملحق شوید.

پیش‌نیازهای دوره آموزش avr چیست؟

هرکسی که علاقه‌مند به آموزش avr باشد می‌تواند این دوره آموزشی را دنبال کند.

چه فرصت های شغلی با یادگیری AVR در انتظار یک مهندس الکترونیک می باشد؟

آموزش میکروکنترلر AVR دانش و مهارت‌هایی را در مورد نحوه کار بر روی میکروکنترلر مجازی RISC پیشرفته یا AVR ارائه می‌دهد. در این آموزش، افراد در مورد فناوری میکروکنترلر AVR Atmel، معماری، نمودار پین، زبان assembly و همچنین، وقفه‌ها و تایمرها یاد می‌گیرند. هدف اصلی این دوره، ارائه دانش قوی درباره میکروکنترلرهای AVR و همینطور برنامه‌نویسی آن‌ها است تا فرد بتواند پروژه‌های بلادرنگ (real time) را بر روی سیستم‌های Emebdded طراحی کند. صنعت تولید و ساخت یا واحد تولیدی در زمینه تحقیق و توسعه و مهندسان مربوطه در هر حوزه الکترونیکی موردنیاز هستند.

4 مرحله اصلی کار با میکروکنترلر های AVR چیست؟

ابتدا باید برنامه‌ای بنویسید (یا از کسی بخواهید برنامه‌ای بنویسد) که به تراشه می‌گوید چه کاری انجام دهد. سپس باید آن را کامپایل کنید، یعنی توضیحات برنامه را به کد ماشین تبدیل کنید. سپس تراشه را با استفاده از یک برنامه نویس، برنامه ریزی کنید تا کد دستگاه را به آن منتقل کند. مرحله آخر تست، دیباگ، تکرار!

لینک و اشتراک

profile

Sisoog Official

دانشنامه و رسانه الکترونیک

مرجع متن باز الکترونیک ایران | سیسوگ یک فرهنگ هست، فرهنگ به اشتراک‌گذاری علم الکترونیک و تلاش در جهت افزایش دانش هم‌وطنان خود.

دوره‌های بیشتر
slide

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند. فروش در پالت
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد. جستجو در آیسی
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند. برو به فروشگاه سیسوگ
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند. پرسش در سیسوگ فرم

پروژه AVR | از مقدماتی تا پیشرفته

project-banner

پروژه ریموت کنترل 4 کاناله کاملا رایگان به همراه مستندات

project-banner

چرخش خودکار صفحه مانیتور دسکتاپ با آردوینو و سنسور LSM6DS3

project-banner

راه‌اندازی سنسور DS18B20 با AVR

خانواده سیسوگ

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد.
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند.
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

دیدگاه ها

become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله