بلاگ خبری سیسوگ, هوش مصنوعی

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها
هوش مصنوعی به سرعت در حال ورود به همه حوزه‌های مختلف مهندسی است و طراحی امبدد سیستم‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیست. طراحی بورد مدار چاپی (PCB) یکی از حوزه‌هایی است که هوش مصنوعی تأثیر زیادی بر آن خواهد داشت. با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان فرآیند طراحی بورد مدار چاپی را سریع‌تر، آسان‌تر و بسیار بهتر از قبل انجام داد.

شرکت Flux به تازگی ابزاری به اسم Flux Copilot معرفی کرده که در واقع یک دستیار طراحی بورد مدار چاپی مبتنی بر هوش مصنوعی است که قادر است از طریق چت با کاربران تعامل کند. این ابزار به طراحان کمک می‌کند تا فرآیند طراحی بورد مدار چاپی (PCB) را با بهره‌وری به مراتب بیشتر انجام دهند. تیم Flux ماه‌ها پس از چندین ماه تست و جمع‌آوری بازخوردهای کاربران، شیوه‌های مختلفی را که هوش مصنوعی می‌تواند به طراحان در مراحل مختلف طراحی PCB کمک کند، شناسایی کردند.

شاید برای شما مفید باشد:  معرفی هوش مصنوعی Flux

طوفان فکری

همه طرح‌های عالی با یک طوفان فکری شروع می‌شوند. با این حال گاهی اوقات بزرگ‌ترین چالش در طوفان فکری این است که شما به دانش تیم خود محدود می‌شوید. حال تصور کنید یک دستیار طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی (با یک پایگاه دانش بسیار گسترده‌تر از یک انسان) دارید که می‌تواند فرآیند طوفانی مغزی را بهبود دهد.

دستیار طراحی هوش مصنوعی می‌توانند طوفان فکری را به یک فرآیند ساده و مؤثر تبدیل کند. دلیل هم ساده است، دستیار طراحی هوش مصنوعی مجموعه‌ای منحصربه‌فرد و گسترده از ایده‌ها دارد و از این رو می‌تواند بهترین راه‌حل‌ها را برای حل مشکلات به شما ارائه کند. به عنوان مثال، فقط کافی است که از دستیار طراحی بپرسید:

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

با دستیاران طراحی چت محور، می‌توانید درست همانند اینکه با همکار خود صحبت می‌کنید، یک گفت‌وگو داشته باشید. به این ترتیب، می‌توانید در حالت فلوی ذهنی باشید و در حین طوفان فکری تبادل ایده کنید تا نهایتاً به یک راه‌حل مناسب برسید. در این حالت است که بهره‌وری خود به حداکثر مقدار می‌رسد.

حالت فلوی ذهنی (flow state)، یک حالت روانی است که باعث ایجاد احساس هیجان، انرژی و تمرکز کامل نسبت به انجام یک کار می‌شود.

هوش مصنوعی در جلسات طوفان فکری نقش مهمی ایفا خواهد کرد. استفاده از یک دستیار طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی به سبب می‌شود که یک دیدگاه متفاوت به تیم شما اضافه شود که می‌تواند مسائل را از زوایای مختلف بررسی کند. این دستیار هوش مصنوعی قادر است ایده‌ها و راه‌حل‌هایی ارائه دهد که ممکن است یک تیم انسانی به تنهایی نتواند به آن‌ها دست یابد.

 

انتخاب قطعات

انتخاب قطعات یکی از مهم‌ترین مراحل در طراحی امبدد سیستم ها به شمار می‌رود که اغلب زمان‌بر و پیچیده است. در این مرحله دیتاشیت‌ها به دقت بررسی می‌شوند، ویژگی‌های قطعات مختلف باهم مقایسه می‌شوند، دسترسی به آن‌ها در بازار بررسی می‌شود و در نهایت هزینه هر کدام لحاظ خواهد شد. قطعاً انجام این فرآیند به صورت دستی کند خواهد بود. دلیل هم این است که طراحان باید از میان هزاران قطعه موجود، بهترین گزینه‌ را انتخاب کنند.

 اینجا دقیقاً جایی است که هوش مصنوعی وارد می‌شود. یک دستیار طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Flux Copilot، با توجه به اینکه به پایگاه‌های داده بزرگ و به‌روزی دسترسی دارد، می‌تواند این فرآیند را به صورت خودکار و بسیار سریع انجام دهد. از قابلیت‌های این ابزارها این است که می‌توانند بر اساس معیارهای خاصی که شما تعیین کرده‌اید، بهترین قطعات را شناسایی و پیشنهاد دهند.

برای مثال، شما می‌توانید معیارهایی مانند مصرف انرژی، فضای اشغال شده روی بورد، هزینه‌ها و ویژگی‌های دیگر را به هوش مصنوعی بدهید و از آن بخواهید تا قطعاتی را پیدا کند که با این معیارها مطابقت دارند. به این صورت نه تنها زمان طراحی به شدت کاهش یابد، بلکه دقت و کارایی انتخاب قطعات نیز به مراتب زیاد می‌شود.

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

پس از اینکه معیارهای طراحی را به هوش مصنوعی ارائه دادید، حال این ابزار می‌تواند با تحلیل پایگاه داده‌های خود و جستجو در وب، قطعاتی که بهترین تناسب را با نیازهای شما دارند، شناسایی کند.

هوش مصنوعی همچنین به شما کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری درباره نحوه استفاده از قطعه‌ای که قبلاً انتخاب کردید، کسب کنید. برای مثال:

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

با استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند انتخاب قطعات، شما دیگر نیازی به صرف زمان و انرژی زیاد در این مرحله نخواهید داشت. در عوض می‌توانید وقت خود را روی مراحلی که اهمیت بیشتری دارند (مثل طراحی) صرف کنید.

 

طراحی

در فرآیند طراحی امبدد سیستم ها، زمانی که به مرحله طراحی عملی می‌رسید، ممکن است با چالش‌های پیچیده‌ای روبرو شوید. برای مثال، اگر شما با یک MCU بزرگ با 144 پین سر و کار داشته باشید، احتمالاً اتصال صحیح این پین‌ها به مدارهای جانبی مانند مبدل‌های قدرت، حسگرها و ماژول‌های RF بسیار زمان‌بر و پیچیده خواهد بود.

یک دستیار طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Flux Copilot به طور قابل توجهی این فرآیند را تسهیل خواهد کرد. این ابزارها با خواندن و تحلیل دیتاشیت‌های قطعات مختلف، مقایسه اطلاعات و درک جزئیات طراحی، می‌توانند کارهای زیر را انجام دهند:

  1. تشخیص اینکه کدام رابط‌های ارتباطی (مانند SPI، I2C، UART) برای اتصال قطعات مناسب هستند.
  2. محاسبه مقدار دی‌کاپلینگ به طوری که سیستم عملکرد بهینه‌ای داشته باشد.
  3. تعیین مقدار دقیق قطعات (مانند مقاومت‌ها و خازن‌ها) برای دستیابی به نتیجه‌ای که از طراحی سیستم مدنظر است.

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

 

نوشتن کد فریمور با FluxCopilot

یکی از مراحل کلیدی در طراحی امبدد سیستم ها، نوشتن کد فریم‌ور (firmware) است که بر عملکرد و کارایی دستگاه‌ها تأثیر مستقیمی دارد. از یک دستیار طراحی هوش مصنوعی مانند Flux Copilot می‌توانید در این مرحله هم کمک بگیرید:

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

در نهایت هوش مصنوعی می‌تواند پروژه شما و تمام قطعات آن را بررسی کند و سپس بهترین روش برای پیکربندی MCU را پیشنهاد دهد.

 

بررسی نهایی

پس از اتمام طراحی، حال به مرحله مهم بررسی و ارزیابی نهایی طرح می‌رسید که در واقع کیفیت و کارایی پروژه را تضمین می‌کند. در این مرحله هم یک دستیار طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند به شما کمک کند تا طراحی را به طور کامل بررسی کنید و مطمئن شوید که همه چیز طبق الزامات پروژه پیش رفته است.

برای مثال، می‌توانید از دستیار طراحی بپرسید:

کاربرد هوش مصنوعی در طراحی امبدد سیستم‌ها

در فرآیند بازبینی طراحی، ممکن است حتی نیروی انسانی ماهر هم برخی از جزئیات یا مشکلات را متوجه نشود که این به دلایل مختلفی از جمله خستگی، عدم دقت، یا سهل‌انگاری رخ می‌دهد. اینجا است که یک دستیار طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند نقش تأثیرگذاری داشته باشد.

هدف نهایی استفاده از هوش مصنوعی در ابزاری مانند Flux Copilot این است که به مهندسین کمک کند بهترین خروجی را داشته باشند و در نتیجه دنیا به جای بهتری تبدیل شود؛ به عبارت دیگر از هوش مصنوعی باید به عنوان یک ابزار کمکی برای بهبود عملکرد نیروی انسانی استفاده کرد نه جایگزین کردن آن.

 

منبع : embedded.com

انتشار مطالب با ذکر نام و آدرس وب سایت سیسوگ، بلامانع است.

شما نیز میتوانید یکی از نویسندگان سیسوگ باشید.   همکاری با سیسوگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *