STMicroelectronics یک eSIM جدید معرفی کرده که بر اساس پروتکلهای جدیدی که توسط GSMA (انجمن جهانی سامانههای مخابراتی سیار) برای استفاده در اینترنت اشیا، طراحی شده است. این پروتکلها استانداردهایی هستند که بهمنظور تضمین عملکرد و امنیت eSIMها در دستگاههای IoT تعیین شدهاند.
پروتکلهای جدید اینترنت اشیا در SGP.32 به اپراتورها این امکان را میدهند که هویت مشترکین (مانند شمارههای تلفن یا اطلاعات دیگر) را از راه دور و بهصورت بیسیم (OTA) در دستگاهها مشخص کنند. این قابلیت به دستگاهها اجازه میدهد که بدون نیاز به تغییر فیزیکی سیمکارت، به شبکههای مختلف متصل شوند و اطلاعات لازم برای ارتباط را دریافت کنند.
ST دستگاه ST4SIM-300 را برای دستگاههای کوچک اینترنت اشیا مانند ردیابها، کنتورهای آب، برق، یا گاز و دستگاههای قابلحمل مراقبتهای بهداشتی مانند دستگاههای پزشکی قابلحمل طراحی کرده است. eSIM علاوه بر سازگاری با شبکههای جهانی 4G و 5G جدید، برای کاربردهایی که نیاز به نرخ داده پایین دارند و از اینترنت اشیاء باند باریک (NB-IoT) یا سایر شبکههایی که پهنای باند محدودی دارند، نیز مناسب است. این بدان معناست که ST4SIM-300 برای طیف گستردهای از دستگاهها و کاربردهای IoT که نیاز به ارتباط پایدار و با مصرف کم داده دارند، بسیار گزینه خوبی است.
در واقع eSIM جدید و پروتکلهای همراه آن برای تسهیل مدیریت دستگاهها توسط اپراتورهای سیستم طراحیشدهاند. plug-and-play یعنی eSIM به گونهای طراحی شده که بهراحتی و بدون نیاز به تنظیمات پیچیده، قابل استفاده باشد. این ویژگی بهخصوص برای شرکتهای کوچکتر که ممکن است منابع یا تخصص فنی کمتری داشته باشند، مفید است.
چیپ ST4SIM-300M با استانداردهای GSMA اینترنت اشیا کاملاً سازگار است. این eSIM میتواند با شبکههای مختلفی از جمله 2G، 3G، 4G (LTE)، CDMA، NB-IoT و CAT-M کار کند. این چیپ کوچک برای بهروزرسانیهای OTA، با استفاده از پروتکل ISO/IEC 7816 با مودم دستگاه ارتباط برقرار میکند تا اطلاعات جدید مشترک (Subscriber ID) را به eSIM منتقل کند.
ST همچنین برای پکیجهای WLCSP، از یک embedded secure element (eSE) استفاده میشود که در ذخیرهسازی امن و رمزنگاری کاربرد دارد. این eSIM را همچنین در پلاگینهای سیمکارتهای قدیمی هم قرار دارد. ویژگی مهم eSIM این است که اجازه میدهد دستگاهها از یک اپراتور به اپراتور دیگر بروند بدون اینکه نیاز به دسترسی فیزیکی به دستگاه باشد. این قابلیت برای مدیریت دستگاههای IoT بسیار مفید است، زیرا به اپراتورها اجازه میدهد تا بهراحتی و بهصورت بیسیم شبکه دستگاهها را تغییر دهند.
پروتکلهای اینترنت اشیا (IoT) که توسط GSMA تعریف شدهاند، همه تعاملات و ارتباطات بین مدیران دستگاههای IoT و اپراتورهای شبکه همراه (MNOs) را تنظیم و کنترل میکنند.
سیمکارت امبدد یا eSIM در واقع یک مدار کوچک است که در تولید داخل دستگاههای مختلف مانند تلفنهای همراه، کنتورها و دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) جاسازی میشود. eSIM همان نقش سیمکارت سنتی را دارد، یعنی به دستگاه یک شناسه عددی منحصربهفرد میدهد که آن را در شبکه قابلشناسایی میکند. تفاوت اصلی این است که eSIM بهصورت داخلی و دائمی در دستگاه قرار دارد و قابلیت جدا شدن ندارد.
مزایای استفاده از eSIM در مقایسه با سیمکارتهای سنتی عبارتاند از:
در سال 2013، GSMA استانداردهایی را برای تأمین eSIM از راه دور برای خودروها و خدمات M2M معرفی کرد. در سال 2016، این استانداردها در گوشیهای هوشمند مصرفکننده گسترش یافت. در جولای 2023، GSMA مشخصات فنی eSIM اینترنت اشیا (SGP.32) را منتشر کرد.
استاندارد اخیر اینترنت اشیا قابلیتهای قدرتمندی دارد که به تولیدکنندگان دستگاه (OEMs) اجازه میدهد هویت مشترکین دستگاهها را مدیریت کنند، به جای اینکه به اپراتورهای مخابراتی وابسته باشند. با پروتکلهای eSIM اینترنت اشیا، یک دستگاه بهراحتی میتواند از طریق بهروزرسانی OTA با هر شبکهای در سراسر جهان کار کند.
ST معتقد است که eSIM آن میتواند به ایمنسازی ردیابها و مدیریت دادهها در میلیاردها دستگاه در شهرها، خانههای هوشمند و کاربردهای صنعتی کمک کند.
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.