فیلد Break نقش شروع سیگنال فریم را بازی کرده و در نتیجه به همه Slaveها اعلان شروع یک فریم جدید را اطلاع میدهد. Slaveها به محض دریافت این بخش خود را آماده دریافت یک پیام میکنند. Break همیشه توسط Master تولید شده و باید مدت زمان آن حداقل به اندازه 13 بیت غالب باشد. در بسیار از موارد در عمل طول آن 18 بیت در نظر گرفته میشود. بعد از Break نوبت به Delimiter است. طول این بخش یک یا دو بیت با مقدار یک منطقی است. این بیت برای این استفاده میشود که Slaveهای دارای نرخ انتقال متفاوت بخش Break را به عنوان یک بایت داده استاندارد با همه مقادیر صفر تشخیص ندهند.
هدف بایت Sync تعیین نرخ انتقال داده است که Master از آن برای ارسال داده استفاده میکند. برای محاسبه نرخ انتقال کافی است که Slave فاصله زمانی بین دو لبه پایین رونده (بالارونده) را محاسبه کند. به این منظور از بایت 0x55 که بیشترین لبه (بالارونده و پایین رونده) را دارد استفاده میشود.
وقتی توالی فیلد شکست/همگامسازی اتفاق میافتد، انتقال در حال انجام باید لغو شود و پردازش فریم جدید شروع شود.
شناسه محافظت شده از دو زیر بخش شناسه فریم (بیتهای 0 تا 5) و زیر بخش بیتهای توازن (بیتهای 6 و 7) تشکیل شده است. شناسه 6 بیتی حاوی اطلاعاتی مربوط به فرستنده و گیرنده و تعداد بایت هایی است که انتظار میرود در پاسخ دریافت شود. مقدار شناسه عددی بین 0 تا 63 است. اگر شناسه از 0 – 31 باشد آنگاه 2 بایت داده، از 32 – 47 آنگاه 4 بایت داده و از 48 – 63 آنگاه 8 بایت داده در پاسخ وجود خواهد داشت. Slaveها بعد از دریافت شناسه ابتدا با استفاده از بیتهای توازن آنرا اعتبار سنجی میکنند و سپس به سه صورت عمل میکنند: 1- به آن پاسخ میدهند 2- به دادههای ارسالی سایر گرهها گوش میدهد و 3 – بقیه دادههای ارسالی را نادیده میگیرد.
جدول 2 – محدوده شناسه پروتکل LIN با طول فریم .
محدوده شناسه (DEC) | محدوده شناسه (HEX) | طول داده فریم (بایت) |
0-31 | 0X00 – 0X1F | 2 |
32-47 | 0X20 – 0X2F | 4 |
48-63 | 0X30 – 0X3F | 8 |
شناسههای فریم به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
چکسام
پروتکل LIN از روشهای بررسی خطا (مانند CRC در پروتکل CAN) برای اعتبارسنجی دادههای ارسالی استفاده می کند. روش اعتبار سنجی داده در LIN براساس بیت توازن است. دو بیت توازن به صورت روابط زیر محاسبه میشوند :
Inter Byte Space این بخش اختیای است. در صورتی که فعال باشد، همه گرههای LIN باید آنرا در نظر بگیرند. یک فاصله بین بایتی بین فیلد BREAK و SYNC ، یکی بین فیلد SYNC و IDENTIFIER، یکی بین payload و Checksum و یکی بین هر بایت داده در payload وجود دارد.
مدت زمانیکه طول میکشد که Slave پاسخ پیام Master را ارسال کند. هنگامی که یک قاب LIN خاص به طور کامل، Header + Response، توسط LIN MASTER ارسال می شود، LIN MASTER از زمان کامل RESPONSE SPACE TIME برای محاسبه زمان ارسال پاسخ پس از ارسال هدر استفاده می کند. اگر قسمت پاسخ قاب LIN از یک SLAVE NODE از لحاظ فیزیکی متفاوت باشد، آنگاه هر گره (master & slave) از 50٪ از زمان پاسخ در محاسبات زمان وقفه خود برای تاخیر استفاده می کند.
پیام پاسخی که توسط یکی از Slave ارسال می شود به دو بخش داده و چکسام تقسیم می شود .
Slave پاسخ دهنده صفر تا هشت بایت داده را ارسال میکند. تعداد بایتهای داده توسط Master تعیین میشود.
LIN برای اعتبارسنجی داده از چک سام استفاده میکند. چکسام مورد استفاده در پروتکل LIN یک بایت طول دارد و دارای دو نسخه متفاوت است:نسخه کلاسیک (برای 1.0 تا 1.3 و نسخه افزایش یافته ( نسخه 2.1 به بعد). در نسخه کلاسیک چکسام مجموع فقط بایتهای داده است در حالی که نسخه افزایش یافته به بعد در چکسام شناسه را نیز لحاظ میکنند. مدل چکسام استفاده شده توسط طراح برنامه برای محصول خود از پیش تعریف شده است. یکی از مزایای LIN این است که در باس LIN V2.1 میتوان پیام هایLIN V1.3 را نیز تبادل کرد. این موجب سازگاری با ECU های قدیمی تر میشود. شناسههای پیام 60 (0x3C) و 61 (0x3D) برای استفاده از چکسام کلاسیک طبق LIN 1.3 رزرو شدهاند. هر دو LIN 2.0 و LIN 1.3 میتوانند در یک شبکه وجود داشته باشند، اما ویژگیهای جدید مانند چکسام بهبود یافته و تشخیص خودکار نرخ داده باید در شناسه پیام 61 و 60 نباید مورد استفاده قرار گیرند.
مشخصات LIN v-2.0 فرآیند محاسبه چکسوم را به عنوان جمع تمام مقادیر و تفریق 255 در هر زمانی که مجموع بزرگتر یا مساوی 256 باشد (برخلاف modulo-255 یا modulo-256) تعریف میکند. طبق مشخصات LIN 2.0، چکسوم کلاسیک برای استفاده با گرههای برده LIN 1.3 و جمع کنترل پیشرفته برای استفاده با گرههای برده LIN 2.0 است. همچنین مشخص میکند که شناسههای 60 تا 63 همیشه باید از یک چکسوم کلاسیک استفاده کنند.
نقاط زیر از LIN قدیمی نسخه 1.3 به LIN پیشرفته 2.1 تغییر یافته است:
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.