Thundercomm بهتازگی برد جدیدی به اسم Rubik Pi AI را معرفی کرده که با استفاده از تراشه قدرتمند Qualcomm QCS6490 ساخته شده است. این تراشه به یک شتابدهنده هوش مصنوعی با توان پردازشی 12.5 تریلیون عملیات در ثانیه (TOPS) مجهز است که نشان از تواناییهای بالای این برد در اجرای الگوریتمهای پیچیده هوش مصنوعی و پردازش دادهها دارد.
برد Rubik Pi AI در یک فرم فاکتور کوچک به نام PI-CO ITX عرضه شده است. منظور از فرم فاکتور، ابعاد و شکل فیزیکی برد است. در طراحی این برد از استاندارد Pico-ITX استفاده شده که تأکید بر طراحی قطعات بسیار کوچک و جمعوجور و مناسب فضاهای کوچک دارد. این برد همچنین یک هدر GPIO با 40 پین دارد که شبیه همان پینهای موجود در بردهای Raspberry Pi است.
این هدر به کاربران این امکان را میدهد که بهراحتی انواع ماژولها و دستگاههای جانبی را به برد متصل کنند، دقیقاً مشابه بردهای رزبری پای که از آنها برای پروژههای مختلف مثل هوشمندسازی خانگی استفاده میشود.
این برد دارای اولین سیستم مبتنی بر Pi است که در آن از پلتفرمهای هوش مصنوعی Qualcomm استفاده شده است. به همین دلیل Rubik Pi AI میتواند از بردهای توسعه Raspberry Pi HAT/HAT+ پشتیبانی کند. همه این قابلیتها در کنار هم سبب میشوند که این برد یکی از مناسبترین گزینهها برای پروژههای هوش مصنوعی، اینترنت اشیا (IoT) و محاسبات لبه باشد.
این دستگاه از سیستمعاملهای Qualcomm Linux، Android و LU پشتیبانی میکند. LU به معنای Canonical Ubuntu for Qualcomm Platforms (نسخهای از سیستمعامل اوبونتو که توسط شرکت Canonical به طور خاص برای سختافزارهای مبتنی بر پردازندههای Qualcomm طراحی شده) است که قرار است در اوایل سال 2025 عرضه شود. این تنوع سیستمعاملها به توسعهدهندگان انعطاف بیشتری در انتخاب پلتفرم میدهد. از ویژگیهای این برد میتوان به قابل ارتقا بودن آن و سازگاری آن با ماژولهای C8550 و C5430P از شرکت Thundercomm اشاره کرد. ویژگی مهم دیگر این SBC، Qualcomm AI Hub است که به توسعهدهندگان کمک میکند از مدلهای هوش مصنوعی از پیش بهینهشده یا از مدلهای سفارشی روی SoC استفاده کنند.
برد توسعه Radxa ROCK 3B ترکیبی از دو فرم فاکتور Pico-ITX و Raspberry Pi است و بنابراین ویژگیهای مشترکی با آنها دارد؛ اما نکته مهم این است که در این برد از پردازنده Rockchip RK3568 SoC استفاده میشود. SoM ها (سیستم روی ماژول) و SBC ها (کامپیوتر تک برد) دیگری هم هستند که بر پایه QCS6490 SoC ساخته شدهاند. ازجمله این بردها میتوان به Avnet AI Vision Development Kit، Tachyon (یک برد به اندازه کارت اعتباری) و SagireEdge AI 600 اشاره کرد.
منبع : cnx-software
خیلی مشتاق این برد شدم (:
ان شاءالله قیمتشم مناسب باشه
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.