بلاگ خبری سیسوگ, اینترنت اشیاء, میکروکنترلر

همکاری STMicroelectronics و Qualcomm برای پیشبرد راهکارهای بی‌سیم در حوزه اینترنت اشیا

همکاری STMicroelectronics و Qualcomm برای پیشبرد راهکارهای بی‌سیم در حوزه اینترنت اشیا

دو شرکت STMicroelectronics و Qualcomm Technologies در تلاش هستند تا با همکاری یکدیگر، نسل جدیدی از محصولات را در حوزه اینترنت اشیا عرضه کنند که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. انریکو سالواتوری، معاون ارشد و رئیس Qualcomm Europe و ریکاردو د سا اِرپ، معاون اجرایی گروه میکروکنترلرهای STMicroelectronics در مصاحبه‌ای با Embedded، اظهار داشتند که هدف از این همکاری، استفاده از فناوری‌های بی‌سیم Qualcomm مانند سیستم‌های SoC شامل وای‌فای، بلوتوث و Thread و ادغام آن‌ها با اکوسیستم میکروکنترلر های ST است.

آنچه به توسعه محصولات IoT نسل جدید کمک می‌کند، ادغام فناوری‌های جدید در اکوسیستم STM32 است. هدف اصلی این همکاری، تولید محصولات هوشمند و متصل است که باعث افزایش کارایی و قابلیت‌های فنی در صنایع مختلف می‌شود. این رویکرد به ایجاد اکوسیستم گسترده‌تری از دستگاه‌های هوشمند و بهبود کلی کیفیت محصولات IoT منجر خواهد شد.

ریکاردو د سا اِرپ گفت: هدف از این همکاری، ترکیب اکوسیستم میکروکنترلرهای STM32 با راه‌کارهای ارتباطات بی‌سیم Qualcomm است. او افزود: این کار به توسعه‌دهندگان STM32 این امکان را می‌دهد تا بدون مشکل ارتباطات بی‌سیم را به محصولات و سیستم‌های خود اضافه کنند. در واقع همکاری بین STMicroelectronics و Qualcomm باعث می‌شود که سیستم‌های جدیدی برای اینترنت اشیا (IoT) طراحی شوند که سریع‌تر و کارآمدتر هستند. از این سیستم‌ها می‌توان در صنایع مختلف و حتی در محصولات زندگی روزمره (مثل خانه‌های هوشمند، دستگاه‌های متصل به اینترنت و غیره) استفاده کرد و عملکرد بهتری را نسبت به قبل انتظار داشت.

انریکو سالواتوری، معاون ارشد و رئیس Qualcomm در اروپا، توضیح داد که Qualcomm این همکاری را بخشی از چشم‌انداز گسترده‌تر خود برای بازار اینترنت اشیا می‌داند. او گفت: Qualcomm اینترنت اشیا را یک حوزه مهم و رو به رشد می‌داند و بر همین اساس به ‌دنبال توسعه این بخش با استفاده از فناوری‌هایی هستیم که ابتدا برای گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شدند. همکاری با STMicroelectronics به ما کمک می‌کند تا بتوانیم از این فناوری‌ها در صنایع دیگر و توسعه محصولات جدید و کارآمد در بازار IoT استفاده کنیم.

ایجاد یک اکوسیستم یکپارچه برای توسعه سریع‌تر

ادغام فناوری‌های ارتباط بی‌سیم Qualcomm که شامل وای‌فای، بلوتوث و Thread می‌شود با معماری میکروکنترلرهایSTM32 متعلق به شرکت ST، هسته اصلی این همکاری را تشکیل می‌دهد. یک راهکار کاملاً یکپارچه که بخش سخت‌افزار و هم بخش نرم‌افزار را پوشش دهد، موجب ساده‌سازی فرآیند توسعه محصولات می‌شود. ST قصد دارد با استفاده از فناوری SoC Qualcomm، یک ماژول مستقل و سازگار با میکروکنترلرهایSTM32 عرضه کند. این ماژول زمان تولید محصولات جدید و زمان عرضه به بازار را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

سا اِرپ گفت: هدف از ماژولی که در حال توسعه آن هستیم، آسان‌سازی فرایند ادغام فناوری‌های بی‌سیم مانند وای‌فای و بلوتوث با میکروکنترلرهایSTM32 است. او افزود: این ماژول به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا سریع‌تر و با هزینه کمتر پروژه‌های خود را به انجام برسانند. علاوه بر این توزیع این فناوری از طریق شبکه‌های فروش و توزیع STM32، فرایند پذیرش و استفاده از آن را تسریع می‌کند.

اولین محصولات حاصل از همکاری STMicroelectronics و Qualcomm در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۵ در دسترس تولیدکنندگان اصلی (OEMs) قرار خواهند گرفت. سپس در مراحل بعدی این محصولات وارد بازار عمومی خواهند شد. هر دو شرکت این محصولات را به عنوان نقطه شروعی برای یک همکاری طولانی‌مدت می‌بینند. بر این اساس این دو شرکت قصد دارند در آینده این همکاری را گسترش دهند و فناوری‌های ارتباطی جدیدی مانند ارتباطات سلولی را به محصولات IoT صنعتی اضافه کنند تا دامنه استفاده از این فناوری‌ها گسترش یابد.

نقش هوش مصنوعی لبه‌ و هوش هیبرید در اینترنت اشیا

به دلیل پیچیده‌تر شدن دستگاه‌های اینترنت اشیا (IoT)، بیش از پیش نیاز به تحلیل داده‌های محلی و پردازش هوش مصنوعی لبه‌ داریم. هر دو شرکت ST و Qualcomm می‌دانند که IoT به یک مدل هوش هیبرید نیاز دارد که در آن بخشی از پردازش در لبه و بخشی در ابر انجام می‌شود. این رویکرد به دستگاه‌ها این امکان را می‌دهد که در صورت نیاز، داده‌های خاصی را به ابر ارسال کنند و در عین حال، پردازش داده‌های محلی را انجام دهند. این رویکرد مزایای زیادی از جمله افزایش کارایی در پردازش داده‌ها، کاهش مصرف انرژی و بهبود امنیت را به همراه دارد.

سا اِرپ افزود: هوش مصنوعی لبه‌ به دستگاه‌های اینترنت اشیا این امکان را می‌دهد که داده‌های سنسورها را به‌صورت محلی پردازش کنند و نیازی به اتصال مداوم به ابر نداشته باشند. او ادامه داد: میکروکنترلرهای STM32 وقتی با فناوری‌های ارتباطی Qualcomm همراه شوند، به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهند تا سیستم‌هایی بسازند که هم پردازش‌های محلی و هم انتقال داده به ابر را به نحو کارآمدی انجام دهند. این امکان باعث بهبود عملکرد دستگاه‌ها و کاهش وابستگی به اینترنت و سرورها می‌شود.

نقش هوش مصنوعی لبه‌ و هوش هیبرید در اینترنت اشیا

انریکو سالواتوری تأکید کرد که هوش مصنوعی هیبرید اهمیت زیادی در نسل بعدی دستگاه‌های اینترنت اشیا خواهد داشت. او گفت مدل هوش مصنوعی هیبرید می‌تواند بخشی از پردازش را در ابر و بخشی را در لبه انجام دهد. او افزود: انتقال بخشی از پردازش به دستگاه‌ها باعث افزایش امنیت و حریم خصوصی داده‌ها می‌شود که این موضوع به‌ ویژه در کاربردهای صنعتی و تجاری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بهینه‌سازی امنیت و مصرف انرژی

با توجه به اینکه استفاده از دستگاه‌های اینترنت اشیا به‌طور فزاینده‌ای در محیط‌های حساس صنعتی و تجاری در حال افزایش است، امنیت یکی از دغدغه‌های اصلی در این حوزه محسوب می‌شود. از این رو ST و Qualcomm ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌ای را در طراحی محصولات خود در نظر گرفته‌اند تا با جدیدترین استانداردهای صنعتی تطابق داشته باشند. در واقع این ویژگی‌ها از دستگاه‌ها در برابر تهدیدات سایبری محافظت می‌کنند.

یکی از چالش‌های مهم در دستگاه‌های اینترنت اشیاء دارای باتری، مصرف انرژی است. به همین دلیل، ST و Qualcomm بر بهینه‌سازی مصرف انرژی تمرکز دارند. ST با معرفی میکروکنترلرهای کم‌مصرفی مانند سری STM32U0 توانسته بهره‌وری انرژی را تا حد زیادی بهبود بخشد. این امر به افزایش عمر باتری و کارایی بیشتر دستگاه‌های IoT منجر می‌شود.

انریکو سالواتوری با تأکید بر نتایج مثبت بسیار بیشتر در این همکاری، اظهار داشت که این همکاری فقط به بحث ارتباطات محدود نمی‌شود. در واقع هدف از این همکاری معرفی راهکاری‌های بهینه، ایمن و کم‌مصرف برای دستگاه‌های اینترنت اشیا است که به توسعه‌دهندگان و کاربران نهایی کمک می‌کند. در واقع هدف نهایی، افزایش خلاقیت و نوآوری در زمینه تولید و استفاده از این دستگاه‌ها است که تأثیر مثبتی بر آینده فناوری IoT خواهد داشت.

STMicroelectronics و Qualcomm معتقدند که این همکاری نقطه عطف بزرگی در توسعه فناوری‌های اینترنت اشیا به شمار می‌آید و می‌تواند تحولات بزرگی را در صنایع مختلف به وجود آورد و زندگی روزمره مردم عادی را هم بهبود بخشد. در واقع این فناوری‌ها نقش مهمی در آینده ارتباطات و تکنولوژی مرتبط به آن خواهند داشت.

منبع : www.embedded.com

انتشار مطالب با ذکر نام و آدرس وب سایت سیسوگ، بلامانع است.

شما نیز میتوانید یکی از نویسندگان سیسوگ باشید.   همکاری با سیسوگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *