اگر با سیستم های تعبیه شده (embedded) مثل رزبری پای ، اورنج پای ، نانو پای و ….. سروکله زده باشید ، قطعا اسم پایتون (Python) برایتان آشنا خواهد بود. Python در واقع علاوه بر نوعی مار که در آفریقا زندگی میکند به نوعی زبان برنامه نویسی نیز اطلاق می شود. زبان Python نوعی زبان اسکریپ نویسی سطح بالا است که با استفاده از ماژول های زبان سی (سطح پایین) هم قدرت و هم راحتی را به همراه دارد.
شاید برای شما مفید باشد: آموزش رزبری پای از 0 تا 100
پای ، پایتون از وقتی به دنیای الکترونیک باز شد که سیستم های تعبیه شده فراگیر شدند ، پایتون شما را قادر می سازد تا در عین حال که با سخت افزار در ارتباط هستید و کارهای کنترلری را انجام میدهید به راحتی با کاربر تعامل داشته باشید. در زبان های سطح پایین مثل C به راحتی می توان با سخت افزار تعامل داشت ولی ساخت پنجره و گرافیک قابل فهم برای کاربر ، کار پیچیده ای خواهد بود.
در ادامه به معرفی ویرایشگر ساده ای خواهیم پرداخت که برای شروع یادگیری پایتون بسیار مفید خواهد بود، با سیسوگ همراه باشید.
آسان و راحت برای شروع و یادگیری، همراه با پایتون 3.6 ، بنابراین فقط یک نصب کننده ساده نیاز است و شما آماده یادگیری برنامه نویسی میباشید. (همچنین می توانید از نصب جداگانه پایتون در صورت لزوم استفاده کنید.) رابط کاربری پیچیده ، ویژگیای است که ممکن است کاربران مبتدی را منحرف کند برای همین THONNY از رابط کاربری بسیار ساده ای بهره می برد.
دسترسی ساده به متعییر ها، هنگامی که اولین برنامه خود را (Hello-world) نوشتید،از نوار ابزار View → Variables را انتخاب کنید و ببینید چگونه برنامه ها و دستورات ، متغیرها را تحت تاثیر قرار می دهد.
اشکال زدایی (debugger) ساده و سریع ، فقط کافی است Ctrl + F5 به جای F5 را فشار دهید! میتوانید برنامه های خود را گام به گام اجرا کنید، هیچ نقطه توقفی در برنامه مورد نیاز نیست. F6 را برای یک گام بزرگ و F7 را برای یک گام کوچک فشار دهید. فقط خطوط کد برنامه را دنبال نکنید بلکه ساختار برنامه را دنبال کنید.
گامی به سوی ارزیابی بیان. اگر از مراحل کاری کوتاه استفاده می کنید، حتی می توانید ببینید که چگونه پایتون عبارات شما را ارزیابی میکند. شما می توانید از یک جعبه نوار آبی به عنوان یک قطعه کاغذ استفاده کنید که در آن پایتون عبارات را با مقادیر جایگزین میکند. مرحله به مرحله.
وفاداری به عملکرد. در مراحل فراخوانی، در صورت استفاده از توابع یک پنجره جدید باز می شود با متغیرهای محلی جداگانه و کد اشارهگر. این عملکرد درک خوبی از چگونه فراخوانی تابع بخصوص برای درک توابع بازگشتی است.
خطاهای نحوی نوشتاری، نقل قولها و پرانتز از شایع ترین خطاهای نوشتاری برای مبتدیان هستند. ویرایشگر Thonny پیدا کردن این خطاها را ساده کرده است.
محدودهها را مشخص میکند، برجسته نمودن رویدادهای متغیر به شما یادآوری میکند که نام یکسان همیشه معنی یک متغیر را ندارد و باعث خطا میشود. متغیرهای محلی بصری، از سراسری متمایز هستند.
حالت توضیح برای متغیرها، که ابتدا مدل ساده (ارزش → نام) معرفی شده اند اما شما میتوانید آنرا با مدل واقعیتر (ارزش → آدرس/شناسه → نام) تعویض کنید.
تکمیل کد راهنما، می توانید API ها را با کمک تکمیل کد راهنما مطالعه کنند.
پوسته سیستم دوستانه مبتدی، میتوانید از نوار ابزار Tools → Open system shell به نصب بسته های اضافی و یا یادگیری پایتون در خط فرمان اقدام کنید.
محیط گرافیکی آسان برای نصب بسته های لازم، از نوار ابزار Tools → Manage packages را جهت نصب هرچه آسانتر بسته های مورد نیازتان حتی آسانتر از نسل سوم نصب بسته ها انتخاب کنید.
دانلود:
بسیار عالی امیدوارم همیشه این اموزش ها ومطالب ادامه پیدا کنه
باسلام خدمت دوست عزیز بسیار خوشحالم که مطلب مورد رضایت شما واقع شد. ممنونم از لطف بی پایان شما.
خواهش میکنم
خواشحالیم که مطالب مورد توجه دوستان قرار گرفته است.
سلام ..واقعا سایت به روز وخوبی دارید امیدوارم همینطور قدرتمند ادامه بدید وبراتون ارزوی موفقیت دارم.
سلام دوست من ایشالا تا جایی که در توان داریم به انتشار مطالب مفید و کاربردی میپردازیم ممنونم از لطف و توجه شما به گروه ما.
خواهش میکنم دوست عزیز
نظر لطف شماست ، سعی ما انتشار آزاد و رایگان مطالب بروز و مفید است و خوشحالیم که مورد توجه دوستان قرار گرفته
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.