چند سال پیش پروژه ای داشتم که قرار بود از یک منبع پیزو انرژی مورد نیازش رو تامین کنه تا بتواند دیتای مورد نیاز را به شکل رادیویی ارسال کند.
توان تامین شده از سمت منبع پیزو بسیار ناچیز بود و توان استفاده شده برای رادیو قابل توجه ?، پیزو توانی معادل چند صد میکرووات تولید میکرد ولی خوب به شکل مداوم.
چالشی که وجود داشت ذخیره کردن و انباشت این انرژی بود تا بتوان از آن برای ارسال اطلاعات استفاده کرد ?!
تا اینجا هیچ چیز خاصی به نظر نمیآد همه چیز عادی و روال است اما همیشه هم گفتم تا وارد یک پروژه نشوید ریزه کاری های آن را درک نخواهید کرد، اگر بحث یک سو سازی را کنار بگذاریم سوال اصلی این است که این انرژی اندک رو در چه المانی ذخیره کنیم ?!
اولین چیزی که به ذهن هر کسی خطور میکند خازن است، انواع و اقسام خازن های موجود ?، در جواب باید گفت “عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکلها” ?
دقت کنید که بحث ما راجب چه مقدار انرژی است چند میکرو وات و اگر به دیتا شیت خازن های مختلف سر بزنید می بینید که نشتی خازن ها از مقدار تولید شده انرژی بیشتره ? و این شد پاشنه آشیل پروژه
عکسی که مشاهده میکنید حاصل هفته ها جستجو برای پیدا کردن راه حل است. یک باتری از نوع Thin Film و ظرفیت حدود ۵۰ میکروآمپر ساعت.
این آیسی همه چیز رو در خودش داره یعنی باتری – شارژر مدار جایگزینی برق و باتری همه و همه در یک چیپ جای داده شده است و مهمترین نکته این چیپ این است که تنها و تنها ۲٫۵ درصد از ظرفیت باتری بعد از یک سال بدون استفاده بودن دیس شارژ میشود?!!
و نتیجه دستگاهی بود که بدون نیاز به برق و باتری دیتای محیطی رو جمع آوری و ارسال میکرد?
#zeus
بعد از مهندس کی نژاد شما دومین قهرمان الکترونیکمین
سلام دوست عزیز
متشکرم از لطف شما، جناب کی نژاد استاد و قهرمان ما هم هستند 🙂
سلام
خیلی خوب بود این تجربه که در اختیارمون قرار دادی مهندس خیلی ممنون واقعا.
1- شما به اینصورت عمل کردید که، خروجی پیزو رو دادید به Vdd ایسی که انرژی را ذخیره کنه و نهایتا از Vout ایسی وصل کردید به مدار فرستنده (در واثع این ایسی میشه منبع تغذیه مدار اصلی یا همون فرستنده)؟
2- همینطور چندتا از این ایسی ها رو بعنوان مثال با هم سری یا موازی میکنید که جریان ولتاژ بدست اومده روی پایه Vout ایسی را افزایش بدید و همچنین همه پایه های Vdd این چند ایسی را به هم وصل و نهایتا به پیزو متصل کردید؟
3- اگر نحوه استفاده از این ایسی هم برای کابرد های مشابه بفرمایید که عالی میشه
پیشاپیش از اینکه زمان میگذارید و به ترتیب سوال ها رو پاسخ میدید صمیمانه ممنونم.
جالب بود
ممنون
ولی آیا حجم 50uAH برای فرستنده کافی بود؟
سلام دوست عزیز
قطعا نه چندین و چند آیسی استفاده شد تا جوابگوی کار بود
سلام
ینی مغزم هنگ کرد نیم سوز شد-_- هم موقعی که مشکل رو گفتید هم موقعی که راه حل پیدا شده رو LOL.
مطلب خیلی خوبی بود خیلی ممنووون.
خواهش میکنم دوست عزیز 🙂
لطف دارید
اووففف پسر هر بار نوشته هاتو میخونم میبینم جدی جدی ساکن المپی
متشکرم نظر لطف شماست