مهاجرت از ماژول GPRS به ماژول 3G و انتخاب یک ماژول مناسب یکی از هدف های این روزهای دوستان الکترونیکی هست..
مدت چند سالی هست که ماژولهای 2G یا همان ماژولهایی که از بستر GPRS استفاده میکنند عمومیت فراوانی پیدا کرده است.
چند سال پیش که بحث 3G , 4G در اپراتورهای همراه مطرح شده بود فقط شهرهای بزرگ چنین قابلیتی را دارا بودند ولی هم اکنون تفاوت آنچنان چشمگیر شده است که شما میتوانید 3G را در بسیاری از شهرهای کوچک و حتی جاده های بین شهری نیز تجربه کنید.
ماژول های مبتنی بر GPRS به وفور در بازار پیدا میشند و استفاده زیادی هم دارند, از ماژول های شرکت سیم کام گرفته (Sim800 Sim900) تا ماژولهای بقیه شرکتها مانند کویکتل M95 M66- Quectel و …
ولی جهت انتخاب یک ماژول 3G مناسب لازم دیدم تجربه خودم را در خدمت دوستان قرار بدم تا شاید اشتباه بنده و زمان زیادی که از من گرفته شد تا ماژول مناسبی را انتخاب کنم سمت شما پیش نیاد!
انتخاب یک ماژول مناسب 3G
- وجود داکیومنت های مناسب
- وجود ساختار مناسب جهت آپلود و دانلود فایل با تجربه سرعت 3G
- فراوانی دسترسی به خرید در ایران
حداقل خواسته هایی هستند که برای انتخاب یک ماژول مناسب 3G لازم است در دسترس باشد.
در ابتدا برای انجام اون پروژه مشخص, به علت تجربه کار با ماژولهای SIMCom ماژول SIM5320E را انتخاب کردم و سعی کردم اولین تست ها را با اون انجام بدم..
مواردی که باعث شد بعد از دو هفته کلا عطای این محصول را به لقایش ببخشم!!
عدم وجود داکیومنت های مناسب جهت استفاده ماژول SIM5320 بود
متاسفانه داکیومنت های بسیار محدود و با توضیحات کمی در مورد ماژول وجود داشت, گویا صرفا قرار بوده این ماژول تحت عنوان ماژول 3G وارد بازار شود و قرار نبوده کسی از آن استفاده کند!
(این تست ها اواسط سال 94 اتفاق افتاده بود و اطلاعات زیادی در مورد این ماژول و تغییرات آن هم اکنون ندارم!)
عدم ساختار مناسب جهت دانلود و آپلود فایل از بستر FTP
تفاوت یک ماژول GPRS با یک ماژول 3G در ابتدای ساکن باید حداقل بحث دانلود و آپلود آن باشد, متاسفانه ساختار FTP طراحی شده برای ماژول SIM5320E این شرکت به گونه ای است که شما لازم است مثلا برای دانلود یک فایل یک مگابایتی خود را به سرعت سریال ارتباطی محدود کنید و این ماژول از شما انتظار دارد که هنگامی که یک فایل قرار است آپلود یا دانلود کنید تمام تمرکز سی پی یو CPU خود را بر این امر قرار دهید و در صورت قطعی و یا اختلال شبکه نیز به جرات میتونم بگم تنظیم روال ها و زمان بندی بسیار سخت میشد.
هنگ کردگی نرم افزاری مداوم ماژول SIM5320
با توجه به تجربه ای که شخصا در استفاده از ماژولهای GPRS داشتم و با رعایت همه اصول سخت افزاری, متاسفانه همچنان شامل هنگ کردگی وحشتناک و متعدد این ماژول در استفاده بودم و رسما به توانایی از کار انداختن این ماژول بصورت نرم افزاری هم رسیده بودم 🙂
تمام این موارد باعث شد که رسما این ماژول را از محصول نهایی خود جدا کنم و دنبال نمونه ای دیگه باشم که اون انتخاب ماژول UC20 و UC15 شرکت کوکیتل Quectel بود.
خوشبختانه این ماژول مشکلات ماژول سیم کام را نداشت و از جمله محاسن این ماژول میتونم بگم:
- داکیومنت های و تولز های Tools های مناسب برای کار با این ماژول
- ساختار یک حافظه داخلی مناسب که میتونست توی بحث آپلود و دانلود فایلهای پرحجم کمک شایانی کنه حتی میتونه فضایی مناسب جهت استقرار فایلهای و تنظیمات شما هم باشه!
- نکته مهم همین نکته بود که خود ماژول آپلود و دانلود را مدیریت میکنه و جهت آپلود یا دانلود لازمه فقط شما با حافظه اون کار کنید و میشد یک فایل یک مگابایتی را در کمتر از 20 ثانیه دانلود کرد و بعد سر فرصت از روی حافظه داخلی ماژول اون فایل را بردارید.
- خوشبختانه این ماژول هنگ کردگی و مشکلات ماژول قبل را نداشت و در تست های انبوه هم فیدبک مثبت خودش را نشان داد.
ماژولهای UG95 , UG96 , UC15, UC20 از جمله ماژولهای 3G UMTS/HSPA/HSUPA شرکت کویکتل میباشند که پکیج ها و قابیتهای متفاتی را دارا هستند.
البته بسیار خوشحال خواهیم شد که دوستان نیز تجربه خودشون در مورد کار با ماژولهای 3G را اینجا برای من و خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارند.
شما میتوانید ماژول UC15 و ماژولهای دیگر شرکت کویکتل را از فروشگاه سیسوگ تهیه نمایید.
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.