گذر از ماژول GPRS به ماژول 3G

blog
۱۳۹۶-۰۵-۰۴
3 دقیقه
[product id=”30641″][featured_products per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”date” order=”DESC”]

مهاجرت از ماژول GPRS به ماژول  3G و انتخاب یک ماژول مناسب یکی از هدف های این روزهای دوستان الکترونیکی هست..

مدت چند سالی هست که ماژولهای 2G  یا همان ماژولهایی که از بستر GPRS استفاده میکنند عمومیت فراوانی پیدا کرده است.

چند سال پیش که بحث 3G , 4G در اپراتورهای همراه مطرح شده بود  فقط شهرهای بزرگ چنین قابلیتی را دارا بودند ولی هم اکنون تفاوت آنچنان چشمگیر شده است که شما میتوانید 3G را در بسیاری از شهرهای کوچک و حتی جاده های بین شهری نیز تجربه کنید.

 

ماژول های مبتنی بر GPRS  به وفور در بازار پیدا میشند و استفاده زیادی هم دارند, از ماژول های شرکت سیم کام گرفته  (Sim800 Sim900) تا ماژولهای بقیه شرکتها مانند کویکتل     M95 M66- Quectel  و …

ولی جهت انتخاب یک ماژول 3G مناسب لازم دیدم تجربه خودم را در خدمت دوستان قرار بدم تا شاید اشتباه بنده و زمان زیادی که از من گرفته شد تا ماژول مناسبی را انتخاب کنم سمت شما پیش نیاد!

انتخاب یک ماژول مناسب 3G

  • وجود داکیومنت های مناسب
  • وجود ساختار مناسب جهت آپلود و دانلود فایل با تجربه سرعت 3G
  • فراوانی دسترسی به خرید در ایران

حداقل خواسته هایی هستند که برای انتخاب یک ماژول مناسب 3G لازم است در دسترس باشد.

 

در ابتدا برای انجام اون پروژه مشخص, به علت تجربه کار با ماژولهای SIMCom   ماژول SIM5320E را انتخاب کردم و سعی کردم اولین تست ها را با اون انجام بدم..

 

مواردی که باعث شد بعد از دو هفته کلا عطای این محصول را به لقایش ببخشم!!

 

عدم وجود داکیومنت های مناسب جهت استفاده ماژول SIM5320 بود

متاسفانه داکیومنت های بسیار محدود و با توضیحات کمی در مورد ماژول وجود داشت, گویا صرفا قرار بوده این ماژول تحت عنوان ماژول 3G وارد بازار شود و قرار نبوده کسی از آن استفاده کند!

(این تست ها اواسط سال 94 اتفاق افتاده بود و اطلاعات زیادی در مورد این ماژول و تغییرات آن هم اکنون ندارم!)

 

عدم ساختار مناسب جهت دانلود و آپلود فایل از بستر FTP

تفاوت یک ماژول GPRS با یک ماژول 3G در ابتدای ساکن باید حداقل بحث دانلود و آپلود آن باشد, متاسفانه ساختار FTP طراحی شده برای ماژول SIM5320E این شرکت به گونه ای است که شما لازم است مثلا  برای دانلود یک فایل یک مگابایتی خود را به سرعت سریال ارتباطی محدود کنید و این ماژول از شما انتظار دارد که هنگامی که یک فایل قرار است آپلود یا دانلود کنید تمام تمرکز سی پی یو CPU خود را بر این امر قرار دهید و در صورت قطعی و یا اختلال شبکه نیز به جرات میتونم بگم تنظیم روال ها و زمان بندی بسیار سخت میشد.

هنگ کردگی نرم افزاری مداوم ماژول SIM5320

با توجه به تجربه ای که شخصا در استفاده از ماژولهای GPRS داشتم و با رعایت همه اصول سخت افزاری,  متاسفانه  همچنان شامل هنگ کردگی وحشتناک و متعدد این ماژول در استفاده بودم و رسما به توانایی از کار انداختن این ماژول بصورت نرم افزاری هم رسیده  بودم 🙂

تمام این موارد باعث شد که رسما این ماژول را از محصول نهایی خود جدا کنم و دنبال نمونه ای دیگه باشم که اون انتخاب ماژول UC20 و UC15 شرکت کوکیتل Quectel بود.

 

خوشبختانه این ماژول مشکلات ماژول سیم کام را نداشت و از جمله محاسن این ماژول میتونم بگم:

 

  • داکیومنت های و تولز های Tools های مناسب برای کار با این ماژول
  • ساختار یک حافظه داخلی مناسب که میتونست توی بحث آپلود و دانلود فایلهای پرحجم کمک شایانی کنه حتی میتونه فضایی مناسب جهت استقرار فایلهای و تنظیمات شما هم باشه!
  • نکته مهم همین نکته بود که خود ماژول آپلود و دانلود را مدیریت میکنه و جهت آپلود یا دانلود لازمه فقط شما با حافظه اون کار کنید و میشد یک فایل یک مگابایتی را در کمتر از 20 ثانیه دانلود کرد و بعد سر فرصت از روی حافظه داخلی ماژول اون فایل را بردارید.
  • خوشبختانه این ماژول هنگ کردگی و مشکلات ماژول قبل را نداشت و در تست های انبوه هم فیدبک مثبت خودش را نشان داد.

خرید ماژولهای کویکتل Quectel در ایران

ماژولهای UG95 , UG96 , UC15, UC20  از جمله ماژولهای 3G UMTS/HSPA/HSUPA  شرکت کویکتل میباشند که پکیج ها و قابیتهای متفاتی را دارا هستند.

البته بسیار خوشحال خواهیم شد که دوستان نیز تجربه خودشون در مورد کار با ماژولهای 3G را اینجا برای من و خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارند.

 

شما میتوانید ماژول UC15 و ماژولهای دیگر شرکت کویکتل را از فروشگاه سیسوگ تهیه نمایید.

اطلاعات
27
0
لینک و اشتراک
profile

Sisoog Os

متخصص الکترونیک

کارآفرین, تولید کننده, طراح الکترونیک و ....

مقالات بیشتر
slide

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند. فروش در پالت
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد. جستجو در آیسی
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند. برو به فروشگاه سیسوگ
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند. پرسش در سیسوگ فرم
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
خانواده سیسوگ

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد.
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند.
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

دیدگاه ها

profile
Ali گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۰۰:۳۵

دروود
دوستان من با sim800 کار کرده ام و با gprs اون تبادل اطلاعات داشتم
خب ماژول sim800 فقط به 2G متصل میشه
من الان یه ماژول EC25 کویکتل دارم که 4G-3G-2G رو داره

حالا چند تا سوال داشتم

1-ماژول کویکتل خودش به صورت اتوماتیک به شبکه های گفته شده متص میشه یعنی اگر جایی 2G و 3G و 4G وجود داشت اتوماتیک 4G رو متصل میشه؟ اولویت داره اتوماتیک؟
یا اگر جایی فقط شبکه 2G بود خودش به صورت پیش فرض به 2G متصل میشه؟

2-در ماژول sim800 کامندی داشتیم به صورت AT+SAPBR=1,1 که GPRS رو آماده سازی و فعال میکرد، حالا توی ماژول های کویکتل کامندش رو اطلاع دارید چیه ؟ و آیا ماژول به هرکدوم از 2G و 3G و 4G که متصل باشه کامند متفاوتی داره؟

profile
Zeus ‌ گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۰:۰۶

سلام دوست عزیز
۱ بله همینطوره، البته میشه فورس کرد که فقط به فلان مدل شبکه وصل بشو و میشه اوتوماتیک گذاشته که روی اوتوماتیک (همون حالت پیش فرض) مثل موبایل عمل میکنه
۲ برای اماده سازی دستور داره و توی داکیومنتش هست – شما نیاز نیست اصلا به نوع شبکه فکر کنید خودش با توجه به پوشش شبکه یکی رو بهترین(بله لحاظ سرعت و کیفیت) انتخاب میکنه

profile
Sisoog Os گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۲۴ ۱۰:۰۶

سلام دوست عزیز
1- بله بصورت اتوماتیک به شبکه ها وصل میشه البته شما میتونید بصورت دستی هم تغییر بدید
2- با این دستور شروع میکنه به گرفتن آی پی AT+QIACT و البته دیتاشیت مربوط را ببنید کلی سمپل هم داره که راحت میتونید بررسی کنید , و اینکه شما به چه شبکه ی وصل مشید ربطی به کامندها نداره

profile
علی گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۰۰:۳۸

سلام
تشکر از مطالب مفیدتون
اپراتور ها سیم کارتهایی برای امنیت اطلاعات سازمان ها دارن که بهشون سیم کارت APN میگن، اطلاعی دارید تفاوت اون ها برای تبادل اطلاعات با سیم کارت معمولی چیه؟
یا اصطلاح انگلیسی خاصی داره که بتونم توی سایت های خارجی به دنبال اون باشم؟
ممنون

profile
Sisoog Os گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۲۱ ۰۹:۱۲

سلام دوست عزیز
مخفف این هست Access Point Name
در این ساختار اپراتور یک شبکه اختصاصی به شما میده که اون سیم کارتها فقط دسترسی به اون شبکه دارند و بیشتر موارد برای مباحث امنیتی استفاده میشه
بهتر بخام مثال بزنم مثل یک اینترانت میمونه به وسعت کشور

ایرانسل در زیر توضیح داده دقیقا این سرویس چی هست

https://business.irancell.ir/b/6020/شبکه-امن-همراه-apn-چیست؟

profile
Ahmad گفت :
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۱۶:۴۵

سلام وقت بخیر. من از ماژول UC15 برای تامین اینترنت یک برد Raspberry pi در مد pppd استفاده می کنم. منتها مشکلی که دارم اینه سرعت آپلود خیلی کمه در حدی که مثلا برای یک دیتای 30کیلوبایتی حدود 30 ثانیه زمان میبره تا آپلود و به سرور ارسال بشه. البته در سمت دانلود سرعتش بهتره. بنظرتون این طبیعیه برای این ماژول یا مشکل کجا می تونه باشه؟

profile
zeus گفت :
۱۴۰۰-۰۳-۰۵ ۰۸:۲۱

سلام
شما ماژول رو از چه طریقی به رزبری پای وصل می کنید ؟
سریال یا usb ؟
اگر سریال هستید حتما از پورت usb استفاده کنید سرعت خیلی بیشتر خواهد شد.

profile
Ahmad گفت :
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۷:۳۴

سلام وقت بخیر. من از ماژول UC15 برای ارسال و دریافت داده به یک سرور استفاده می کنم. ماژول به رسپبری پای متصل هست و در مد pppd برای رسپبری اینترنت رو فراهم میکنه. مشکلی که دارم اینه که وقتی حجم داده ارسالی به سرور از حدود 1 KB بیشتر میشه داده بدرستی ارسال نمیشه. ولی سمت دریافت اوکیه. بنظرتون چرا لینک آپلود انقدر ضعیف هست با وجود 3G بودن ماژول؟

profile
Morteza گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۰۵ ۰۹:۳۹

با درود.
آیا ماژول UC15 امکانات کامل MC60 رو هم ساپورت میکنه ازجمله GPSوGSMوGNSSو… چون با MC60 کار کردم و قصد دارم برای GPRSجایگزین کنم.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
باسپاس.

profile
Sisoog Os گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۰۵ ۱۰:۴۳

نه دوست عزیز
این ماژول صرفا ماژول 3 جی هست
ماژولی که میتونه همزمان GNSS هم داشته باشه ماژول UC20 هست
البته بنده به دلایل خیلی مختلف ماژول UC200 را پیشنهاد میکنم و اگر gnss نیاز دارید از ماژول خارجی استفاده کنید

profile
محمود گفت :
۱۳۹۸-۰۷-۳۰ ۲۲:۱۸

با سلام
1- مرجعی یا سایتی که از صفر تا صد این نوع ماژول ها و نوع کاربرد آنها آنهم بصورت پله پله و با مثال یا پروژه های ساده ولی کاربردی برای هر قسمت تا فرد را بصورت کامل با ماژولهای کوایکتل آشنا نمایید. (بطور مثال بردهای آردینو یا آموزش های stm همین سیسوک خودمان) .

2- چگونگی تشخیص بین این ماژولها برای کاربرد مورد نظر بهترین راه حل برای پیدا کردن چیست برای افرادی که تجربه ای ندارند؟

3- شرکت های دیگری هم سازنده این ماژول ها هستند اگر می شود در مورد آنها و تخصصشان و نقاط قوت و ضعفشان یک مقایسه ای مانند همین مطالب بالا بگذارید. ممنون می شوم.

profile
Sisoog OS گفت :
۱۳۹۸-۰۸-۰۱ ۱۷:۰۶

سلام دوست عزیز
متاسفانه من شخصا جای مرجعی نمیشناسم و خیلی از این موارد جز تجربیات هستند که گاها هم میتونه تو بازه زمانی تغییر کنه
انشاله تو اینده سعی میکنیم مطالب مشابهی منتشر کنیم

profile
javad گفت :
۱۳۹۸-۰۶-۱۱ ۲۱:۵۳

سلام ممنون بابت مطالبتون
من میخوام توی پروژم روزانه یسری دیتارو بین دستگاه و اپ موبایل ردو بدل کنم حجم اطلاعات پایینه و میخوام از 2G استفاده کنم پیشنهاد شما کدوم ماژله چون پرسیدم یسری میگفتن ماژلای سیم کام ارتباط شبکشون مدام قط میشه

profile
زئوس Zeus گفت :
۱۳۹۸-۰۶-۱۲ ۱۰:۰۱

سلام دوست عزیز
شبکه ۲G پیشنهاد بدی نیست برای کاری که میخواید انجام بدید
اگر بخوام ماژولی معرفی کنم ماژول های کویکتل رو معرفی میکنم که کیفیت بالاتری دارند و واقعا داکیومنت های بی نظیری دارند
مثلا ماژول ماژول MC66

profile
بابازاده گفت :
۱۳۹۸-۰۳-۱۳ ۰۸:۰۳

سلام ممنون از مطالب خوبتون
درباره اوپن سی پی یو کویکتل هم مطلب بزارید . ما موقع استفاده ازش mc60 فریم ویرش پرید

profile
Sisoog OS گفت :
۱۳۹۸-۰۳-۱۳ ۲۰:۰۹

در مورد قابلیتهای اپن سی پی یو توضیحاتی داده شده ولی در صورتی که نیاز دارید به خدمات فنی میتونید با ادمین تلگرام سیسوگ مرتبط شوید که راهنمایی های لازم را داشته باشند

profile
مهرادکیت گفت :
۱۳۹۸-۰۳-۱۲ ۲۳:۲۵

عالی مهندس.
آفرین.

profile
امیرحسام گفت :
۱۳۹۷-۰۹-۲۴ ۱۹:۳۸

سلام
بابت مطالب آموزشی خوبی که میگذارید ممنونم
من برای اتصال به FTP یه مشکل دارم، از UC15 استفاده میکنم و طبق منوال ها همه چی رو انجام دادم اما وقتی FTP رو اوپن میکنم اوپن میشه تو سرور هم نشون میده که کانکت شده اما هیچ کدوم از دستورات رید و رایت و لیست و … کار نمیکنه. سرورم آی پی استاتیک داره و با چندتا کلاینت دیگه مثه گوشی یا یه لپ تاپ دیگه تست کردم اوکی بوده اما با UC15 داره. ممنون میشم راهنماییم کنید.

profile
زئوس Zeus گفت :
۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۴:۱۰

سلام
بله متاسفانه شبکه GPRS پیاده شده توسط اپراتور های همراه در ایران از Proxy استفاده میکنه و همین باعث ایجاد اختلال تو فرایند FTP میشه – برای حل مشکل میتونید از FTP در مود Passive استفاده کنید.

profile
Ahmad گفت :
۱۳۹۷-۰۶-۱۱ ۱۷:۲۴

سلام بنظر شما کدام یک از ماژول های 3G شرکت QUECTEL از نظر هزینه و نیز موجود بودن بهتر می باشند؟

profile
Sisoog Os گفت :
۱۳۹۷-۰۶-۱۱ ۱۷:۳۰

سلام
UG95 , UC15 مناسب هستند
البته اگر همزمان جی پی اس هم لازم داشتید نمونه UC20 مناسب هست

profile
پریا حسینی گفت :
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۲۱:۳۸

سلام ممنون از مطلب مفیدتون .
من هم میخوام یک پروژه انجام بدم که از یه ماژول 3g دیتا ارسال کنم به یک سرور و پاسخ بگیرم اما اصلا نمیدونم چطور میکرو رو بهش وصل کنم و چطور سیم کارت رو بهش وصل کنم اگر میشه من رو راهنمایی بفرمایید . بازم پیشاپیش متشکرم.

profile
Sisoog Os گفت :
۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۳:۵۳

تفاوتهای زیادی بین ارتباط با ماژول های 3G و 2G وجود نداره
شما به راحتی میتونید ماژول مورد نظر مثلا UC15 را خریداری کنید و طبق دیتاشیت پایه های سیم کارت را به اون وصل کنید و شروع کنید AT Command های مورد نظر را بفرستید
کویکتل خوشختانه نرم افزارهای جانبی جالبی هم داره برای ارتباط ها که در اولین فرصت انشاله اون ها را هم معرفی خواهیم کرد

profile
حمید گفت :
۱۳۹۶-۰۷-۱۶ ۱۶:۳۸

کواکتل همیشه بهتر از سیم کام بوده، و البته گران تر.

profile
زئوس Zeus گفت :
۱۳۹۶-۰۷-۲۲ ۰۹:۴۲

گرانی همیشه بی دلیل نیست
ولی خوب سیم کام هم مزایایی داره که گاها در محصولات کواکتا نیست

profile
محمد گفت :
۱۳۹۸-۰۳-۲۲ ۰۲:۴۲

سلام مثلا چه مزایایی؟؟
من هم با sim7020 خواستم کار بکنم ولی مثل اینکه این ماژول نیازمنده سیم کارت های مخصوص nb-iot هسش که در ایران فعلا بسترش فراهم نیس و دراین صورت کلا بدون استفاده اس

profile
Sisoog OS گفت :
۱۳۹۸-۰۳-۲۳ ۱۸:۵۲

شاید مهمترین مزیت اون فراوانی اون در بازار ایران باشه

become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله