ساخت قفل در هوشمند مجهز به وای فای با ESP8266

blog
۱۳۹۹-۰۸-۱۹
5 دقیقه

در این پروژه، قصد داریم تا با کمک ماژول وای فای ESP8266، یک قفل در هوشمند بسازیم. به این صورت که فرد برای ورود به اتاق، باید با موبایل خود QR-CODE نصب شده بر روی در را اسکن کرده تا صفحه ورود بر روی موبایل او ظاهر شود! سپس با وارد کردن رمز عبور یا شماره پرسنلی، درب برای او باز می‌شود.

با این آموزش از سیسوگ همراه باشید!

 

توضیحاتی درباره پروژه!

ایده اصلی این پروژه، از قسمت پروژه‌های وب‌سایت آردوینو گرفته شد. در پروژه اصلی، شما می‌بایست ابتدا ماژول وای فای ESP8266 را به یک مودم وای فای متصل می‌کردید تا توسط مودم، یک آی پی آدرس محلی (Local IP Address) به آن اختصاص می‌یافت. این آی پی آدرس توسط ماژول در پنجره سریال مانیتور چاپ می‌شد. سپس باید موبایل خود را نیز به همان شبکه (مودم وای فای) متصل می‌کردید تا بتوانید به ماژول ESP8266 متصل بشوید. اگر آی پی ماژول را در مرورگر تلفن همراه خود وارد می‌کردید، صفحه ورود را مشاهده می‌کردید و می‌توانستید از طریق آن، رمز را وارد کنید. پس از اینکه کاربر رمز عبور (یا شماره پرسنلی) را وارد کرد، خود ماژول ESP8266 کنترل رله یا سرو موتور را مستقیماً در اختیار نداشت و تنها آن را از طریق پورت سریال برای یک برد آردوینو ارسال می‌کرد تا برد آردوینو آن را بررسی و عملیات کنترل درب را به عهده بگیرد.

 

 

تغییرات پروژه!

ما در این پروژه، سعی کردیم که تا حد امکان قطعات کمتری استفاده کنیم. برای مثال، نیازی به برد آردوینو دیگری نبود، و از پایه‌های GPIO خود ESP8266 برای کنترل رله استفاده می‌کنیم و نیازی به استفاده بیهوده از یک آردوینو دیگر، درون پروژه نیست! پایه ESP8266 که به LED متصل بود را برای این کار انتخاب کردیم تا در صورتی که رمز درست وارد شد، توسط علامت چراغ مشخص گردد. همچنین ایراد دیگری که در این پروژه وجود داشت، این بود که فرد برای وارد کردن رمز عبور، حتماً می‌بایست به وای فای شما نیز متصل شود! یکی از قابلیت‌های ماژول ESP8266، ایجاد یک نقطه اتصال (Access point) است! بنابراین، حتی نیازی به مودم وای فای نیز نخواهید داشت! در مورد صفحه ورود نیز، یکی از ایراداتی که وجود داشت این بود که پس از وارد کردن رمز، نتیجه را به شما نمایش نمی‌داد. همچنین برای اجرا حتماً باید موبایل شما از طریق اینترنت فایل j-query را دانلود می‌کرد. که وابستگی جی-کوئری را نیز حذف کردیم. همچنین صفحه ورود نیز فارسی شده است. همیشه سعی کنید پروژه هاتون رو بهبود بدید. ?

 

پروژه رایگان مشابه همین پروژه!

البته دقت داشته باشید که قبلاً نیز در سیسوگ، پروژه‌ای مشابه به همین پروژه با عنوان ساخت درب بازکن RFID مجهز به وای فای و پنل مدیریت حرفه‌ای منتشر کردیم، توصیه می‌کنیم آن را نیز از دست ندهید!

 

سخت افزار

برای راه اندازی این پروژه، حداقل به موارد زیر احتیاج دارید:

  • ماژول وای فای ESP8266 یا NodeMcu
  • گوشی هوشمند

 

و برای راه اندازی درب هوشمند، قطعات و موارد زیر را نیز احتمالا نیاز خواهید داشت:

  • ترانزیستور پرقدرت دارلینگتون
  • باتری 9 ولت
  • یک عدد مقاومت یک کیلو اهم
  • سرو موتور
  • تعدادی سیم
  • برد بورد
  • نرم افزار بارکد خوان (QR_CODE)

 

راه اندازی پروژه

گام اول – آماده سازی نرم افزار آردوینو

خوب، برای اینکه بتوانید برای ماژول ESP8266 برنامه بنویسید و کامپایل بگیرید، ابتدا باید آن را به عنوان یک برد به نرم افزار آردوینو معرفی کنید و ابزار های آن را نیز اضافه کنید. این آموزش قبلا در سیسوگ تحت عنوان “نصب ماژول ESP8266 و ESP32 در ویرایشگر آردینو” منتشر شده است. لطفا این مطلب را مطالعه کنید. اما به طور خلاصه، وارد منو زیر شده:

File->preferences

سپس در کادر Additional Boards Manager URLs، آدرس زیر را وارد کرده و OK می کنیم.

 

سپس، مجددا از طریق منوی

Tools -> Board -> Boards Manager

عبارت ESP8266 را جستجو کرده و آن را نصب می کنیم. در انتها نیز آردوینو را یک بار باز و بسته می کنیم.

 

گام دوم – ریختن برنامه

خوب، در این مرحله، شما کافی است یک اسکچ جدید در آردوینو باز کرده و کد های زیر را به آن منتقل کنید.

در کد بالا، همچنین، می‌توانید نام وای فای ایجاد شده توسط ماژول را به دلخواه خودتان تغییر بدهید و برای آن، رمز نیز در نظر بگیرید. در حال حاضر، یک شبکه با نام sisoog و بدون رمز ایجاد می‌شود. میتوانید شبکه خودتان را نیز با یک تصویر بارکد QR-CODE با کمک این لینک (یا دیگر سایت ها و نرم افزار های مشابه) به اشتراک بگذارید!

تنها کافی است تا گذرواژه و نام کاربری وای فای خود در کد زیر جای گذاری (خطوط ابتدایی برنامه بالا) کنید:

رمز عبور فعلی نیز 1234 است که میتوانید در خط 43 کد بالا، آن را تغییر دهید:

 

گام سوم – بستن مدار

شما می توانید خروجی ESP8266 را که در حال حاضر به پایه شماره 2، یعنی ال ای دی داخلی ESP8266 متصل است را، به یک رله و سرو موتور متصل کنید. مدار پیشنهادی را در شکل زیر میبینید. دقت داشته باشید که ESP8266 با 3.3 ولت کار می‌کند!

مدار قفل در هوشمند

 

 

گام چهارم – چاپ کردن بارکد

پس از اینکه برنامه را بر روی برد آپلود کردید، در پنجره سریال آردوینو، آی پی لوکال ماژول به نمایش در می آید. شما میتوانید این آی پی را با نرم افزار یا با سرویس های مختلف به تصویر QR-CODE تبدیل کنید. یکی از این سرویس های آنلاین را میتوانید ازینجا استفاده کنید. به احتمال خیلی زیاد، آی پی شما همیشه 192.168.4.1 خواهد بود. ( هر چند این آی پی را نیز می توان با تنظیمات DHCP، هم در مودم (اگر ماژول را به مودم متصل می کنید) و هم به صورت کد در ESP8266 تنظیم کرد.)

سرویس آنلاین ساخت qr-code

 

گام پنجم (نهایی) – تست مدار!

خوب! تقریباً همه چیز تمام است! حالا وقتی شما درون شبکه‌های وای فای جستجو می‌کنید، باید وای فای با نام sisoog مشاهده کنید! به این شبکه متصل شوید و با اسکن کردن بارکد، وارد صفحه ورود شوید! رمز را وارد کنید و وارد اتاق شوید! اگر رمز درست باشد، هم نتیجه در این صفحه به شما نمایش داده می‌شود، هم ال ای دی ماژول روشن می‌شود!

ساخت قفل در هوشمند مجهز به وای فای با ESP8266

اطلاعات
32
0
لینک و اشتراک
profile

Digi Boy

متخصص الکترونیک

به دانش فزای و به یزدان گرای، که او باد جان تو را رهنمای (فردوسی)

مقالات بیشتر
slide

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند. فروش در پالت
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد. جستجو در آیسی
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند. برو به فروشگاه سیسوگ
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند. پرسش در سیسوگ فرم
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
خانواده سیسوگ

پالت | بازار خرید و فروش قطعات الکترونیک

قطعات اضافه و بدون استفاده همیشه یکی از سرباره‌‌های شرکتها و طراحان حوزه برق و الکترونیک بوده و هست. پالت سامانه‌ای است که بصورت تخصصی اجازه خرید و فروش قطعات مازاد الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

آیسی | موتور جستجوی قطعات الکترونیک

سامانه آی سی سیسوگ (Isee) قابلیتی جدید و کاربردی از سیسوگ است. در این سامانه سعی شده است که جستجو، انتخاب و خرید مناسب تر قطعات برای کاربران تسهیل شود. وقتی شما در این سامانه، قطعه الکترونیکی را جستجو می‌کنید؛ آی سی به سرعت نتایج جستجوی شما در اکثر فروشگاه‌های آنلاین در حوزه قطعات الکترونیک را نمایش می‌دهد.
family

فروشگاه سیسوگ

فروشگاه سیسوگ مجموعه ای متمرکز بر تکنولوژی های مبتنی بر IOT و ماژول های M2M نظیر GSM، GPS، LTE، NB-IOT، WiFi، BT و ... جایی که با تعامل فنی و سازنده، بهترین راهکارها انتخاب می شوند.
family

سیسوگ فروم | محلی برای پاسخ پرسش‌های شما

دغدغه همیشگی فعالان تخصصی هر حوزه وجود بستری برای گفتگو و پرسش و پاسخ است. سیسوگ فروم یک انجمن آنلاین است که بصورت تخصصی امکان بحث، گفتگو و پرسش و پاسخ در حوزه الکترونیک را فراهم می‌کند.
family

دیدگاه ها

profile
علی روانگرد گفت :
۱۴۰۲-۱۰-۲۸ ۱۹:۰۴

با عرض سلام و احترام لطفا برنامه‌ای را که نوشتید در دسترس بنده قرار دهی شماره تماس بنده که در ایتا هم هستم د با تشکر از لطف شما شماره تماس بنده که در ایتا هم هستم
09172132326

profile
امیرعلی گفت :
۱۴۰۲-۰۴-۱۴ ۲۳:۰۲

سلام ایا نیاز به برنامه نویسی اندروید برای موبایل هم هست ؟ ینی دو برنامه جدا برای فرستنده و گیرنده لازم داریم؟

profile
Mahdi.h   گفت :
۱۴۰۲-۰۴-۱۵ ۱۴:۴۲

سلام
همونطور که در مطلب هم مشخص هست نیازی به برنامه نویسی اپ نیست و فقط به یک اپلیکیشن بارکد خوان نیاز هست که قابل دانلوده
در مورد فرستنده و گیرنده هم متوجه منظورتون نمیشم

profile
Ali گفت :
۱۴۰۱-۰۷-۲۲ ۲۲:۰۸

سلام ممنون از مطلب خودبتون !
یه سوال داشتم :
اگر پایه شماره 2 را LED فرض کنیم یه جوری تغییرش بدیم که با زدن 1234 فقط روشن بشه و با زدن 12345 خاموش بشه امکان همچین کاری هست ؟ میشه اموزش بدین طریقه ی نوشتن کدش رو ؟
ممنون

profile
نیما گفت :
۱۴۰۱-۰۵-۲۱ ۱۷:۴۹

چه طور میشه توسط گوشی رمز wifi یا شماره پرسنلی رو تغییر داد ؟

profile
Zeus ‌ گفت :
۱۴۰۱-۰۶-۰۶ ۰۹:۴۲

سلام دوست عزیز
برای این کار اول باید در کد تغییرات مورد نظراون رو اعمال کنید و مجددا برنامه رو کامپایل کنید و بر روی ماژول پروگرام کنید.

profile
احمد گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۱۶ ۱۰:۳۴

سلام خسته نباشید امکانش هست رمزش رو بجای 4 رقم 8 رقمی کنیم

profile
Zeus ‌ گفت :
۱۴۰۱-۰۱-۱۶ ۱۴:۰۰

بله امکانش هست با دست کاری برنامه البته

profile
امیر گفت :
۱۴۰۰-۰۹-۰۹ ۱۰:۲۳

سلام وقت بخیر امکانش هست راهنمایی کنید برای esp32 چطور این کد رو بنویسم

profile
Digi Boy گفت :
۱۴۰۰-۰۹-۱۰ ۱۱:۱۳

درود بر شما
داکیومنت های ESP32 موجود هستند و همین طور اگه طبق آموزشی که لینک دادم ESP32 رو هم به آردوینو اضافه کرده باشید، از قسمت Examples میتونید مثال های مشابه دو تاشون رو باز کنید و فرقشون رو متوجه بشید. احتمالا نام بعضی توابع و فایل های سرآیند فرق داشته باشه. موقع کامپایل هم که بدیهیه باید برد ESP32 رو در آردوینو انتخاب کرده باشید.

profile
الهام گفت :
۱۴۰۰-۰۲-۲۰ ۱۱:۲۷

سلام- خسته نباشید
این IP که تولید میشه تغییر هم میکنه؟ مگر نباید ای پی استاتیک داشته باشیم؟

profile
Digi Boy گفت :
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۶:۴۳

درود بر شما.
این آی پی داخلی هست و آدرس صفحه ورود هم (درون شبکه LOCAL خود ESP8266) ثابته و مشکلی رو ایجاد نمیکنه. برای اطمینان نوشتم تست کنید.

profile
میلاد گفت :
۱۳۹۹-۰۹-۰۴ ۲۰:۱۰

سلام. خیلی خوب و قشنگ توضیح دادید و هم پروژه اصلی رو بهبودش دادید حرکت قشنگی بود فقط موردی که هست به نظرم به اینترنتم بشه متصلش کرد اما این آپشنش اختیاری باشه. یعنی لزوما هم اینترنت نخواد ولی بشه به عنوان یه پروژه اینترنت اشیا که از دور کنترل هم میشه ازش استفاده کرد. نظر شما چیه؟ من تونستم پروژتون رو خودم عملی بسازمش خیلی حال کردم. خسته نباشید.

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۹-۰۵ ۰۹:۲۲

درود بر شما. خوشحالم که از پروژه خوشتون اومده. بله، ایده خوبی میتونه باشه، هیچ وقت خلاقیت تموم نمیشه.
به نظرم اگه به این کار علاقه دارید، داکیومنت های برنامه نویسی ESP8266 رو مطالعه کنید و باز هم روی برنامه اون کار کنید.
موفق باشید.

profile
مهرداد گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۰:۲۸

ایده خیلی باحالیه که با یه ماژول ارزون قیمت بتونیم همچین کاری کنیم. البته تغییراتی هم که دادید خیلی بهترش کرده. ممنون.

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۱

درود بر شما.
خواهش می‌کنم!

profile
مهدیار گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۲۳:۱۰

سلام.
اون قسمت که پروژه رو بومی سازی کردید و مشکلاتش رو بهبود دادید خیلی حال کردم باش! موفق باشید…

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۶

درود بر شما!
باز هم با خلاقیت میشه پروژه رو بهترش هم کرد!

profile
امید گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۱۹:۳۴

ساخت قفل با وای فای و در پایان یه حمله Deauthentication و موندن پشت در 😐

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۹:۰۰

ها ها ها ها!
دیگه بستگی داره جایی که این پروژه رو کار می‌کنید چند نفر این تکنیکو بلد باشن!
معلومه تو محله هکرا زندگی می‌کنید!!

profile
امید گفت :
۱۳۹۹-۰۹-۰۳ ۲۰:۰۲

البته اگر بتونیم قدرت سیگنال ماژول رو کم کنیم و به چند متر برسونیم کاربردیه

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۹-۰۴ ۱۵:۱۸

درود بر شما.
ممنون از ایده خوبتون. بله این کار با تابع
wifi.setphymode()
شدنیه، کافیه داکیومنت برنامه نویسی ESP8266 رو مطالعه کنید:

nodemcu.readthedocs.io/en/latest/en/modules/wifi/#wifisetphymode

profile
امید گفت :
۱۳۹۹-۰۹-۰۳ ۲۰:۰۰

اره خوب یه دفع می بینی علی هکر از پنجره داره بهمون نگاه می کنه و از این که پشت در نشستیم ها ها ها ها می خنده 😐 جدا از شوخی برای پروژه های صنعتی وای فای مناسب نیست و ان اف سی برای این پروژه ها ایده آله … و میشه یه ارتباط رمز نگاری شده رو داشت و ساخت یه قفل در با استفاده از ان اف سی می تونه خیلی هم معقول باشه

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۹-۰۴ ۱۵:۲۰

ها ها ها!
بله، ممنون از نظرتون.
یه پروژه مشابه هم با ESP8266 توی سایت معرفی کردیم، توی اون از NFC استفاده شده بود و میتونسید کلا WIFI اون رو هم رو هم غیر فعال کنید.

profile
داود زماني گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۱۸:۴۴

esp8266 نهايتاً با 3.6 كار ميكنه نه با 5 ولت!

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۶

درود بر شما.
خیلی خیلی ممنون از توجه و دقت شما!
اصلاح گردید.

profile
محمد صادق گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۱۸:۴۳

اقا دست خوش . واقعا مطلب مفید و جالبی بود

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۸

چاکریم!
ما رو به دوستاتون و دوستای دوستاتونم معرفی کنید!

profile
مهدی گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۱۸:۲۶

یعنی چی ESP8266 با 5 ولت کار می‌کند ما که تا الان با ۳.۳.ولت با این ماژول کار میکردیم فکرمیکنم اشتباه تایپی شده

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۸:۵۸

درود بر شما!
بله بله!
اشتباه شده بود.
بسیار سپاسگزارم!

profile
اکبر کپک گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۲ ۰۲:۲۳

به نظر جالبتر میشد اگه ماژول رو به اینترنت خونه متصل کنیم و به یه سرویس ابری متصلش کنیم و از طریق همون سرویس ابری یا اپلیکیشنی که داره بشه رله یا سرو موتور رو کنترل کرد

profile
Digi Boy گفت :
۱۳۹۹-۰۸-۲۴ ۰۹:۰۱

درود بر شما!
بله، همه کار میشه کرد!
داکیومنت های برنامه نویسی ESP8266 رو هم مطالعه کنید، کلی ایده دیگه هم ممکنه به ذهنتون برسه.
متشکرم!

become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله
become a writer

نویسنده شو !

سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.

ارسال مقاله