سلام امروز میخوایم با هم یکی از شارژ های اپل رو بررسی کنیم و ببینیم این موضوع که محصولات اپل کیفیت قطعات الکترونیک سخت افزاری بالاتری نسبت به سایر برند ها دارن حقیقت داره یا نه!؟
با من همراه باشید تا مرحله به مرحله این شارژر رو بررسی کنیم.
اپل معرفه به گرون بودن، حالا این که چرا گرونه دلایل متفاوتی براش وجود داره که اینجا نمیخوایم بهش بپردازیم، چیزی که الان توی این رشتو میخوایم بهش بپردازیم آنباکسینگ یه شارژر ۵ واتی اپله، البته انباکسینگ به روش ما الکترونیکی ها
این شارژر ابعاد خیلی کوچکی داره که قادره از ولتاژ ۱۱۰ تا ۲۲۰ ولت توان خروجی ۵ وات رو تامین کنه، این نسل از شارژر مربوط به زمانی است که هنوز اپل به سراغ پورت USB3 برای شارژرهاش نرفته و از یه USB-A استفاده میکنه.
بر خلاف ابعاد کوچکش انصافا باز کردن باکسش کار راحتی نبود، فکر نمیکنم بدون شکستن جعبه راه حل دیگه ای داشته باشه باز کردنش، ما از یه فرز برای باز کردنش استفاده کردیم، و این تازه شروع کنجکاوی ماست، چیزی که از همین اول کار جلب توجه میکنه تراکم بالای قطعات است.
همونطور که در تصاویر هم مشخصه، ما دو تا برد داریم که توسط یه پایه نگه دارنده به هم متصل شدن و حتی برخی قطعات به شکل دستی بین برد ها مونتاژ شدن، یه EMI فیلتر هم توی ورودی داریم که برای این ابعاد واقعا عجیبه و میتونه نشون دهنده استاندارد های بالای اپل باشه.
همونطور که قبلا هم گفتم و در این تصاویر بهتر مشخص هست، بخش های زیادی از ساخت این شارژ دستی انجام میشه مثل چسب کردن کانکتورهای ورودی، یا اتصال دو برد به یک دیگر، قطعا دلیل این همه پیچدگی سخت گیری در طراحی ظاهری محصول است.
جالبه که با این ابعاد و این تراکم بالا، شارژر ایزوله هم هست و ما اینجا یه چوک رو میبینم که خودش رو بین دو تا خازن جا داده و با جسب نسوز عایق شده اونم با ابعاد بسیار کوچک.
تراکم برد و قطعات اینقدر بالاست که حتی بدنه کانکتور USB با چسب عایق شده تا در از بروز اتصالی احتمالا جلوگیری کنه.
کنترلر PWM و پل دیودی رو برد اول قرار دارد میکنید، دقت داشته باشید که قسمت های ولتاژ بالا با برش برد و قرار دادن عایق پلاستیکی سعی شده از بروز اسپایک جلوگیری کنه.
پل دیودی ۱۰۰۰ ولتی و نیم آمپری رو میبینید که چطور بین پایه های دیپ مونتاژ شده.
در وافع FAN301H یه کنترلر PWM هست که خاص نیاز اپل طراحی شده و نیمشه ازش دیتاشیتی پیدا کرد.
حالا بریم سر وقت خروجی ثانویه چوک، برای یکسوسازی از دیود شاتکی sbr8a45sp5 استفاده شده که یه دیود ۴۵ ولتی ۸ امپری است و از دو عدد خازن تانتال ۳۳۰ میکروفاراد ۶٫۳ ولتی و یک سلف برای صاف کردن خروجی بهره برده شده است.
قسمت های های ولتاژ برد مثل برد مستر بریده شده و با عایق پلاستیکی پر شده است، برای فیدیک از اپتوکوپلر ltv-217 استفاده شده است.
منم اول فکر کردم که سوییچ قدرت داخل آیسی کنترلر PWM قرار داره ولی وقتی بردها رو جدا کردم دیدم که نه ما اینجا یه ماسفت ۶۰۰ ولتی ۵ آمپری داریم به شماره stu7nm60n محصول شرکت ST که کار سوییچ رو انجام میده.
هسته چوک مولتی لایه رو میبینید که واقعا با این ابعاد دیگه بهتر از این نمیشه چکی داشت.
جالبه با این محدودیت ابعاد دو تا خازن ۴۰۰ ولتی که به شکل فیلتر LC بسته شدن رو داریم، به جرات میشه گفت بیشترین حجم رو همین خازن ها و سلف های فیلتر گرفتن.
بررسی خیلی خوب و عالی. ممنونم
کالبد شکافی و بررسی ساختار درونی وسایل الکتروتیک جزو مطالب مورد علاقه من هست.
براتون آرزوی موفقیت دارم.
متشکرم دوست عزیز
من هم برای شما آرزوی موفقیت میکنم 🙂
جالب و عالی
جالب بود
عالی بود.خدا وت
خیلی جالب بود!
درود بر شما!
بسیار جالب بود.
خیلی جالب بود ممنون
البته دیتا شیت FAN301H در اینترنت موجود هست 🙂
با پسوند H هم هست؟
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.