درست ۲۹ ام مهرماه سال ۱۳۹۹ بود که موتور جستجوی آیسی را با هزار امید و آرزو معرفی کردیم (موتور جستجوی آیسی، از رؤیا تا واقعیت)، تقریبا چهار ساله که داریم به شکل مداوم روی این موتور جستجو کار میکنیم و علاوه بر اضافه کردن قابلیت های جدید، کلی چالش و باگ رو هم حل کردیم، باید اعتراف کنم که یکی از پر چالش ترین پروژه هایی که تا حالا در دست داشتیم همین پروژه بوده، البته هنوز کلی برنامه و ایده وجود داره که از همون روزهای اول شروع پروژه قصد داشتیم به اون اضافه کنیم ولی خب اینقدر مسیر پیچیده بود که هنوز به پیاده سازی ایدههای اولیه هم نرسیدیم.
در این مقاله میخوایم در مورد چالشی ترین بخش پروژه صحبت کنیم و بعد به معرفی قابلیت جدیدی که برای فروشگاهها فراهم کردیم بپردازیم. اگر شما هم فروشگاه قطعات الکترونیکی دارید، پیشنهاد میکنم که این مقاله رو از دست ندهید.
تمام موتورهای جستجو برای بروز نگه داشتن دادههای خود، نیاز دارن که به شکل دوره ای اطلاعات رو از منابع مورد نظر جمع آوری کنن، این جمع آوری داده ها توسط نرم افزاری به نام خزنده انجام میشه که به شکل دوره ای سایت های مورد نظر رو بررسی میکنه و هر تغییری رو توی داده های اونها شناسایی میکنه و برای موتور جستجو ارسال میکنه.
موتور جستجو بر اساس همین دادهها به جستجوی کاربرها پاسخ میده، به روز بودن داده ها خیلی مهمه چون کاربر براساس همین دادهها تصمیم میگیره که خریدش رو از کدام فروشگاه انجام بده، ما برای بروز نگه داشتن موتور جستجو با موانع خیلی زیادی روبرو بودیم که تعدادی از اونها رو در مقاله موتور جستجوی آیسی سریعتر از همیشه با هم بررسی کردیم ولی خب از اون موقع تا حالا تغییرات خیلی زیادی رو پشت سر گذاشتیم.
یه آماری هست که ادعا میکنه ۴۳ درصد از محتوای ارائه شده روی اینترنت داره از طریق وردپرس ارائه میشه:
مارکت سایت های الکترونیکی اعم از فروشگاهی و محتوایی هم از این آمار مستثنی نیست و تعداد زیادی از فروشگاه های قطعات الکترونیکی با استفاده از وردپرس ساخته شدهاند، بر همین اساس تصمیم گرفتیم که برای سهولت خزش و البته ارائه اطلاعات آماری و فروشگاهی به مالکین سایتهای وردپرسی، پلاگینی را توسعه دادیم که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.
برای هر مدیر وب سایتی در دسترس بودن و امن بودن سایت یکی از کلیدی ترین چیزهایی است که اهمیت زیادی دارد. برای این که توانسته باشیم این دغدغه را برطرف کنیم، ما اقدام به انتشار پلاگین به شکل متن باز و البته از طریق مارکت خود وردپرس کردیم، برای انتشار پلاگین از طریق وب سایت wordpress.org لازم به رعایت نکاتی است که علاوه بر مسائل امنیتی مساله سازگاری پلاگین با نسخه های مختلف وردپرس نیز بررسی میشود.
برای همین توصیه میکنیم که پلاگین را حتما از درگاه رسمی وردپرس یا از طریق خود سایت نصب کنید.
قبلا برای اضافه کردن وب سایت فروشگاهی خود به موتور جستجوی آیسی لازم بود که فرم مربوطه در سایت آیسی کامل کنید و منتظر تماس کارشناسان ما می بودید، این فرایند با توجه پیچیدگی های موجود ممکن بود بین چند روز تا یک هفته نیز بطول بینجامد اما با استفاده از پلاگین موتور جستجو دیگر نه نیاز به پر کردن فرم دارید و نه نیاز به انتظار است، تنها بعد از نصب و فعال سازی پلاگین درخواست ثبت فروشگاه خود را می توانید از طریق پلاگین دهید :))
یکی از دغدغه هایی که برای مدیر فروشگاه ها وجود داشته، عدم اطمینان از ایندکس شدن همه محصولات در سایت ISEE بوده است، از این پس به سادگی پس از تایید سایت شما در موتور جستجو می توانید لیست محصولات فروشگاهتان را که در موتور جستجو ایندکس شده است ببینید و اگر محصولی ایندکس نشده باشد به سادگی قابل پیگیری خواهد بود.
رقابت یکی از پر چالش ترین بخشهای فروشندگی است، برای رقابت سالم نیاز است که مدام قیمت رقبا را رصد کنیم و در صورت نیاز قیمت خود را اصلاح کنیم، انجام این کار وقتی که تعداد رقبا زیاد باشد کار ساده ای نیست انجام مداوم آن زمان زیادی را از ما خواهد گرفت، یکی از قابلیتهایی که پلاگین isee در اختیار شما قرار میدهد، امکان مشاهده قیمت دیگر فروشگاهها است.
برای ارزیابی وضعیت فروشگاه خود در موتور جستجو isee و اطلاع از تعداد کاربری که از طریق موتور جستجو به سایت شما ارجاع داده شده اند میتوانید از نمودار قرار داده شده در پیشخوان وردپرس استفاده کنید.
نیازمندی های نصب این پلاگین عبارتاند از:
برای نصب این پلاگین، کافی است آن را از مخزن پلاگینهای وردپرس بهصورت مستقیم نصب نمایید.
*برای این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
۱. ابتدا از قسمت پیشخوان سایت خود، از بخش افزونهها گزینه افزودن افزونه تازه را انتخاب کنید.
۲. سپس در قسمت جستجوی افزونهها نام Isee را سرچ کرده تا افزونه استخراج محصولات ووکامرس برای آیسی را پیدا کنید.
۳. بعد از آن، بر روی گزینه هم اکنون نصب نمایید کلیک کرده و این افزونه را نصب نمایید.
۴. پس از نصب آن، روی گزینه فعالسازی کلیک کنید.
۵. سپس در قسمت افزونه ها، موتور جستجوی Isee را پیدا کرده، روی گزینه تنظیمات آن کلیک کنید و در نهایت، در صفحه باز شده، روی گزینه ثبت فروشگاه در سامانه آیسی کلیک نمایید.
سپس هنگامی که مطابق تصویر زیر، پیغام “فروشگاه شما در موتور جستجوی آیسی ثبت شده است” روی صفحه ظاهر شود، یعنی این مرحله با موفقیت انجام شده است و سایت شما در آیسی فعال شده است.
در ویدئو زیر مراحل نصب به طور کامل نشان داده شده است:
عاااالی
هم مطلب و هم خود موتور جست و جو
البته اون اوایل یکم ایرادات اذیت کننده داشت و خیلی روش نمیشد حساب کرد که به مرور بهتر شد و امیدوارم بهتر هم بشه
سلام دوست عزیز
هنوزم مشکلات وجود داره واقعا در تلاشیم که هر روز وضعیت رو بهتر کنیم
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.