سیسوگ درقسمت سوم کامپایلر و پروگرامر مورد نیاز برای کار با میکروکنترلر STM8 را معرفی نمود. برای برنامهنویسی میکروکنترلر STM8 از زبان برنامهنویسی C در محیط نرمافزاری STVD استفاده میشود که برای کامپایل کردن کد نوشته شده برای میکروکنترلر STM8 از نرمافزار کامپایلر Cosmic C استفاده میشود. برنامه کامپایل شده توسط پروگرامر ST_Link بر روی میکروکنترلر STM8 پروگرام میشود. در این قسمت از آموزش های خانواده میکروکنترلر STM8، نرم افزار STM8 CubeMX را مورد بررسی قرار میدهیم. با سیسوگ همراه باشید.
یکی از موضوعات خوشحال کننده این است که در اوخر فوریه 2017 نرمافزار STM8 CubeMX عرضه شد. اگرچه این نرمافزار هنوز در مرحله توسعه است ولی میتوان انتظار داشت که در آینده نزدیک نوآوری بزرگی محسوب شود. میتوان روزهای اولیهای که نرم افزار STM32 CubeMX عرضه شده بود را به یاد آورد که غلبه به چالشهای بزرگ برای آن دور از انتظار نبود. در حال حاضر از STM8 CubeMX برای کسب اطلاعات رایج بر روی تراشه STM8 مانند تخصیص پین،الگوی قرارگیری پینها، مشخصات فنی اولیه مانند ظرفیت حافظه،تنظیمات ساعت و … استفاده کرد. میتوان اطمینان داشت که در آینده نرمافزار STM8 CubeMX به صورت قوی در عرصه نرمافزارهای دیجیتال خودنمایی میکند. با این وجود، ما از استفاده از این نرم افزار برای میکروکنترلرهای STM لذت میبریم.
دانلود نرمافزار STM8CubeMX
با وجود اینکه استفاده از این نرمافزار اطلاعات رایج مورد نیاز برای تراشه STM8 را به راحتی در اختیار ما قرار میدهد، اما توصیه میکنم که از این نرمافزار فقط به عنوان یک مرجع استفاده کنید ولی خود را به آن وابسته نکنید، چون اشکالاتی در این نرمفزار وجود دارد که هنوز برطرف نشده است. یک مثال از این اشکالات در تصویر بالا دیده می شود. در شکل بالا تایمر 4 (Tim4) نشان داده نشده است، در حالیکه میکرو STM8S003 دارای این تایمر است. مطمئناً توسعهدهندگان این نرمافزار روی این مسائل کار خواهند کرد. به همین دلیل فعلاً این نرمافزار جز نرمافزارهایی که “باید” استفاده شوند قرار نمی گیرد.
در قسمت پنجم سیسوگ قصد دارد تا اطلاعات مورد نیاز برای کار با میکروکنترلر STM8 و همچنین نحوه کار با ابزارهای نرمافزاری میکروکنترلر STM8 را بیان کند. پس تا انجام پروژههای مختلف با میکروکنترلر STM8 با سیسوگ همراه باشید.
مطالب مرتبط
با سلام و احترام،
با طرفند هایی ( از جمله تغییر DNS ) نسخه 1.15 این نرم افزار رو از سایت سازنده دانلود کردم، دقت کنید که برای اجرا نیازمند JAVA Runtime هست که لازمه جداگانه دانلود کنید.
جالبه همچنان یکسری از عیوب نرم افزار برطرف نشده، مثلا همچنان تایمر TIM4 نمایش داده نمیشه!
در کل نرم افزاری هست که صرفا تو پیکربندی میکروکنترلر بهتون کمک میکنه و ضرورتی در نصبش نیست.
سوتی دادم!
تایمر ۴ میکروکنترلر های سری STM8 هیچ پایه مخصوصی نداره ، و به همین خاطر داخل Cube MX نمایش داده نمیشه!
خیلی عالیه وقتی خود آدم مشکل رو پیدا میکنه 🙂
بله درسته.
سلام گفتین STM8CubeMX امکان ایجاد کد برای نرم افزار های مختلف نداره پس کاربردش بجز نمایش دیتاشیت کاربرد واقعی اش چیه ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز
به نظر من یکی از کاربرهای اون ایجاد کانفیگ های لازم هست، یعتی به سادگی با چند کلید میتونید کانفیگ های مورد نظر رو براتون ایجاد کنه
حالا اون برنامه ایجاد شده رو میتونید کپی کنید در کامپایلر و ویرایشگر مورد استفاده خودتون رو ازش بهره ببرید
سلام نرم افزار اصلا از سایت ST نمیشه دانلود کرد
ایمیل رو تایید نمی کنه
یک لینکدانلود بزارین لطفا
سلام دوست عزیز
از لینک زیر میتونید تمامی نرم افزار های ST رو دانلود کنید.
https://sisoog.com/category/electronic-softwares/%d9%8fst-software-tools/
با سلام و تشکر از آموزش خوبی که قرار دادید.
میشه بفرمایید خروجی stm8cubemx رو چطور باید وارد نرم افزار st visual develop کرد؟
سلام دوست عزیز STM8CubeMX امکان Generate Code را نداره.
خیلی خوب بود بیصبرانه منتظر ادامه آموزشم
سلام
ممنون دوست عزیز از لطفتون.
میتونین مجموعه کامل آموزش میکروکنترلر STM8 را در این لینک ببینید.
بسیار عالی، این سری میکروها رو کمترجایی آموزش دادن.
خسته نباشید.
سلام
ممنون از لطف شما. بسیار خوشحالیم که مورد توجه قرار گرفته.
نویسنده شو !
سیسوگ با افتخار فضایی برای اشتراک گذاری دانش شماست. برای ما مقاله بنویسید.